FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - FRUSTRACJE KURSOWICZA NR.2 - gdzie egzekwowac

Bania - 12-09-2003, 16:26
Temat postu: FRUSTRACJE KURSOWICZA NR.2 - gdzie egzekwowac
Witam,
Dziele sie z Wami moim pechem na formum bo osiagnelam juz stan totalnego zdenerwowania i frustracji :evil: zeby nie pisac **urwienia.

Historia wyglada tak ..niestety jeszcze bez zakonczenia...

W marcu tego roku robilam AWD z nerwusem - kiedys opisalam przygody z tym instruktorem.. niestety nie dokonczylam kursu - zostalo mi dwa nurkowania..nocnego nie skonczylam bo po 15 stu minutach w mokrym skafandrze w 6stopniach wody po prostu nie wytrzymalami nie zaliczono mi nurkowania, przy glebokim bylo takie zamieszanie - (opisalam kiedys) kursant DM, 4 AWD kursantow, 1 OW - mojemu Budiemu wyszlo powietrze (chlopak sie denerwowal)musielismy wyjsc wczesniej, wk*** instruktor - suma sumarum, nie zaliczone glebokie. To bylo w marcu. W maju firma zaczela miec klopoty. Udalo mi sie zrobic nurkowanie z nimi na wrakach i dokladnie zostalo mi jedno jedno nurkowanie - to najwazniejsze glebokie - i od maja nie moge go zrobic. Sytuacja jest bardzo wkurzajaca, kurs zaplacony, koles sie miga od 4 miesiecy, stracil siedzibe centrum bo port mu zlozyl wymowienie a ja dzien w dzien przez 4 miesiace probuje wyegzekwowac moj ostatni nuras.
Przeszedl mi tu sezon na 18 metrach, i rozbijam sie juz o sciany - milczenia. Maile - nie odpowiada, poprosilam o referencje do innego centrum bo skoro nie moze to ja sobie to dokoncze gdzie indziej - a ten zbuk totalnie mnie ignoruje.
Pozostale nurkowania mam zalogowane,
Nurasy co w takim wypadku nalezy zrobic i komu sie poskarzyc - bo mam wielka ochote zrobic dymu kolo sprawy. Tym bardziej ze jest wiecej takich delikwentow jak ja (ktos mi przekazal ze komentarz instruktora na pytanie co z tymi co zaplacili - a sa tacy ktorzy juz wynurkowali swoje - byl - dont worry they can f** themselves!!!)
Wkurzona
Bania
:anger:

Jan Nurkowski - 12-09-2003, 16:41

Zapytaj sie w Kontroli Jakosci Padi co masz dalej zrobic.

pzdr
Jan

ZBYSZEK RUDNICKI - 13-09-2003, 07:42

Skontaktuj się z innym instruktorem i pogadaj ,moze ci zaliczy poprzednie nurkowania i zdasz tylko głębokie.
Bądź dobrej myśli :lol:

Bania - 06-10-2003, 13:00

Tak zwana Aktualizacja,
Sprawa poszla do Kontroli Jakosci, centrum okazalo sie - zbankrutowalo, jednakze udalo sie wyegzekwowac przy pomocy Kontroli Jakosci wlasnie i tutejszej braci nurkowej przekazanie papierow do innego centrum.
W sobote dalam nura glebokiego i dostalam w glowe trzy razy fajka na znak zaliczonego stopnia.
Szczesliwa :razz:
Bania

nuras5 - 06-10-2003, 13:16

GRATULACJE :multi: :cmook: :beer: :spoko: