| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - kamieniołom Kantyna
wiolka - 25-07-2009, 19:03 Temat postu: kamieniołom Kantyna Witam czy ktoś może podesłac mi informacje na temat w/w kamieniołomu. Chcę się tam wybrać a niebardzo wiem jak tam dotrzeć. Prosze o informacje na temat nurkowaia w kamieniołomie i dojazdu. Z góry dziekuję
zbigniewb - 25-07-2009, 20:50
tutaj
llopezor - 04-01-2010, 18:02
Odkopuję temat, ponieważ w linku podanym przez zbigniewb w punkcie 5 - Kąpiel Wzbroniona V/V+ a na youtube znalazłem filmik z nurkowania. Na nurkomanii jest opis akwenu ale też dość tajemniczo skrywający "co i jak" pod wodą.
Byłem, sprawdziłem niestety bełt na 21m zniechęcił mnie do penetrowania głębszych rejonów.
Natrafiłem na kilka wraków samochodów (16m), duży pień drzewa z korzeniem ale bez korony (na 19m), spore konary drzew (na 20m) i troszkę śmieci w większości samochodów widzianych wcześniej. Widoczność w granicach 3-4 metrów, miejscami może i ciut więcej ale poniżej 21m mleczna gęsta zawiesina ograniczająca widoczność do zera. Latarki potrzebne od 10 metrów (pochmurny dzień godzina 12:00). Jeden mały okonek ale moja partnerka widziała 2 szt.
Czy ktoś tam nurkował z szanownych forumowiczów i zastał inne warunki oraz czy kamieniołom kryje jeszcze jakieś niespodzianki, których nam nie udało się odnaleźć?
|
|