| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Bicie butli nad Powidzem
ramzes78 - 19-08-2009, 09:02 Temat postu: Bicie butli nad Powidzem Cześć.
Szukam opcji nabicia butli w tygodniu w okolicach: Kosewo, Giewartów, Słupca.
Znajomy właśnie dał mi info ze w tygodniu jest masakra a właśnie tam jedziemy na krótki urlop nurkowy.
Help - normalnie się zapłaczę siedząc na pustych flaszkach nad brzegiem wody czekając na sobotnie otwarcie baz
Przemo_C - 19-08-2009, 09:46 Temat postu: Re: Bicie butli nad Powidzem
| ramzes78 napisał/a: | Cześć.
Szukam opcji nabicia butli w tygodniu w okolicach: Kosewo, Giewartów, Słupca.
Znajomy właśnie dał mi info ze w tygodniu jest masakra a właśnie tam jedziemy na krótki urlop nurkowy.
Help - normalnie się zapłaczę siedząc na pustych flaszkach nad brzegiem wody czekając na sobotnie otwarcie baz |
Na PW masz telefon do nowego dzierżawcy ośrodka PKDP w Giewartowie.
tom_wie - 19-08-2009, 10:00 Temat postu: Re: Bicie butli nad Powidzem
| ramzes78 napisał/a: | w tygodniu jest masakra a właśnie tam jedziemy na krótki urlop nurkowy.
Help - normalnie się zapłaczę siedząc na pustych flaszkach nad brzegiem wody czekając na sobotnie otwarcie baz |
Ja co prawda w tygodniu nie byłem, ale wydaje mi się że PKDP, Nemo a może nawet Nautica nad Powidzkim działają w sezonie, nad Budzisławskim - Diver w Trębach Starych
ramzes78 - 19-08-2009, 12:05
No niestety nie działają - pojawiają się na bazach w sobotę i znikają w niedzielę.
Sam siedziałem tam w lipcu ok tygodnia (flaszki biłem wtedy na stacjonarnym obozie szkoleniowym CMASu-szczęście że akurat byli... ). Baza Nemo w tygodniu była zamykana na głucho... Nautica w Kosewie zwija obóz na koniec lipca. W PKDP też było wtedy pusto. Ciekawe czy straż w Słupcy ma możliwości pomocy w tym temacie?
Ludzi szukających sprzętu przewijało się naprawdę sporo. W końcu lato i sezon urlopowy i pamiętam jak mi szczena opadła gdy po zakwaterowaniu w ośrodku udałem się nad wodę i zobaczyłem kraty i kłódkę tuż pod wielkim i dumnym szyldem baza nurkowa ... Żonka z przekąsem patrząc na moją minę stwierdziła że powinni to nazwać weekendowy punkt bicia flaszek . Oczywiście moja wina- powinienem był wcześniej dzwonić, sprawdzać itp... Tylko trochę mnie dziwi że w tak popularnym miejscu i w sezonie jest tak kiepsko z zapleczem....
Pozdrawiam i dzięki za namiary.
I - 19-08-2009, 12:25
Nautica, jak mówili, już tylko w weekedny, w Trębach jakoś głucho było, ale Ela i Bogdan (Posejdon/Manta Dive) mają być chyba od środy, a w ośrodku widziałem jeszcze jedną sprężarkę - warto zadzwonić i zapytać...
P.
I
tom_wie - 19-08-2009, 12:57
| ramzes78 napisał/a: | Ciekawe czy straż w Słupcy ma możliwości pomocy w tym temacie?
|
Kiedyś bili, nie byli może mega z tego powodu zadowoleni ale bili, później coś im się odwidziało i nie chcieli więc ich olaliśmy, nie wiem jak jest teraz.
Faktycznie aż dziwne że nikogo nie ma w tygodniu
grzegorz - 19-08-2009, 20:44
| tom_wie napisał/a: | | nie wiem jak jest teraz. |
teraz panowie już nie biją:) chyba,ze na wiejskich imprezach
patryk110693 - 21-08-2009, 09:29
wiem że w tym tygodniu na pewno siedzą na trębach bo jest tam szkolenie także nie będzie problemu z biciem flaszek
ramzes78 - 21-08-2009, 10:04
Aktualnie na miejscu jest Posejdon więc problem rozwiązany
maciejówa - 21-08-2009, 12:10
Na ośrodku Podwodniaka w Giewartowie możesz bić butle cały tydzień.
|
|