FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - Hel

Konrad Dubiel - 29-08-2009, 08:53
Temat postu: Hel
Czy aktualnie jakaś jednostka wozi na nurkowania z Helu?
Chodzi o miejscowość Hel, nie półwysep.

styx - 29-08-2009, 09:40

Pewnikiem Andrzej Sala a myślę że i inne tylko się trzeba zdzwonić i zsynchronizować.

Litoral 1-5 września stacjonuje na Helu.

Konrad Dubiel - 29-08-2009, 19:27

styx napisał/a:
Pewnikiem Andrzej Sala a myślę że i inne tylko się trzeba zdzwonić i zsynchronizować.

Z tym panem to chyba żaden porządny nurek nie chciałby mieć do czynienia...

styx napisał/a:
Litoral 1-5 września stacjonuje na Helu.

A to wiem. Dzięki.

A jest jakaś łódka na stałe?

Łysy - 31-08-2009, 08:55

Konrad Dubiel napisał/a:
Czy aktualnie jakaś jednostka wozi na nurkowania z Helu?

Co ty kombinujesz? Z tego co wiem na nurkowanie pływaja tez RIBami.

Konrad Dubiel - 31-08-2009, 20:11

Łysy napisał/a:
Co ty kombinujesz? Z tego co wiem na nurkowanie pływaja tez RIBami.

A tak sobie kombinuję... ;-)
Są pontony z bazy Akademii Podwodnej z Jastarni.

Czyżby nurkowanie z Helu się skończyło?

Cieślu - 31-08-2009, 22:37

A może: http://www.nurek.org/ ?

Pływać akurat z nimi nie pływałem, ale podczas kursu korzystałem z tej bazy nurkowej, może znajdziesz coś co Ci odpowiada :)

Padmapatra - 02-09-2009, 13:06

Konrad Dubiel napisał/a:

A można wiedzieć dlaczego?

Pytam, bo większość moich nurków zatokowych robiłem właśnie z bazy Andrzeja Sali, ale ja jestem jakiś taki nieporządny nurek...

Konrad Dubiel - 02-09-2009, 13:19

Padmapatra napisał/a:
Konrad Dubiel napisał/a:

A można wiedzieć dlaczego?

Pytam, bo większość moich nurków zatokowych robiłem właśnie z bazy Andrzeja Sali, ale ja jestem jakiś taki nieporządny nurek...

Na pewno jesteś porządnym nurkiem ale być może pewnych faktów nie znasz.
Otóż pan Sala parę lat temu chciał od każdego nurka w Polsce pobierać po 500 PLN na rzecz PZP-N, którego był skarbnikiem.
Dzięki dojściom w sejmie nieomal udało im się to załatwić. Wybuchła z tego afera znana jako "skok na kasę".

Grzyb - 02-09-2009, 14:05

Konrad Dubiel napisał/a:
Otóż pan Sala parę lat temu chciał od każdego nurka w Polsce pobierać po 500 PLN na rzecz PZP-N, którego był skarbnikiem.

Czyli rzetelnie wykonywał swoją pracę... ;)

Konrad Dubiel - 02-09-2009, 15:29

Grzyb napisał/a:
Konrad Dubiel napisał/a:

Czyli rzetelnie wykonywał swoją pracę... ;)

O tak, na pewno ;-)
Może sobie za to premię wypłacić...

Haw - 03-09-2009, 00:33

Konrad Dubiel napisał/a:
Konrad, zachowal sie po tym jakis slad w sieci? oskarzenie jak dla mnie mocne, a google milczy :(
Konrad Dubiel - 03-09-2009, 08:34

Haw napisał/a:
Konrad Dubiel napisał/a:
Konrad, zachowal sie po tym jakis slad w sieci? oskarzenie jak dla mnie mocne, a google milczy :(

Poszukaj w archiwum pl.rec.nurkowanie
Było też w Magazynie Nurkowanie: http://tinyurl.com/nxcu4m

duch - 03-09-2009, 22:55

Konrad, z Helu teraz pływa na pewno Waldek Popowski - Nurkiem, Nitrox (potrzebna obsada) , Cpt. Morgan (potrzebna obsada).

Polecam też osobiście Cegłę - wszystkie wraki w obrębie zatoki - jak coś odezwij się na prv pogadamy (695 656 906)

Konrad Dubiel - 04-09-2009, 09:09

duch napisał/a:
Konrad, z Helu teraz pływa na pewno Waldek Popowski - Nurkiem, Nitrox (potrzebna obsada) , Cpt. Morgan (potrzebna obsada).

Dzięki. Na Nurka już trafiłem - wygląda nieźle. Nie za duży (łatwiej grupę zebrać), nie za mały.
Trzeba będzie wypróbować.

[ Dodano: 16-09-2009, 00:08 ]
Dawno mnie na Helu nie było i jak widać sporo się zmieniło.
Okazuje się, że Hel stał się nurkową pustynią - chyba jedyna jednostka na stałe tam stacjonująca to 'Nurek' - szkoda tylko, że baza nurkowa 'Hel' raczej rzadko bywa otwarta.
'Szczur' zwinął interes - z czego należy się tylko cieszyć...

Za to na nurkowe Eldorado wyrosła Jastarnia - baz nurkowych chyba z pięć, wszystko otwarte, tłum ludzi, pontony odpływają co chwila.
W bazie JASA (pozdrawiam!) umówić się można na wypłynięcie na dowolny wrak, może być z portu w Helu, godzina do uzgodnienia - rewelacja.
Jedyny mankament to konieczność ganiania z flaszkami do nabicia do Jastarni ale to w sumie niedaleko.