| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Hel
Konrad Dubiel - 29-08-2009, 08:53 Temat postu: Hel Czy aktualnie jakaś jednostka wozi na nurkowania z Helu?
Chodzi o miejscowość Hel, nie półwysep.
styx - 29-08-2009, 09:40
Pewnikiem Andrzej Sala a myślę że i inne tylko się trzeba zdzwonić i zsynchronizować.
Litoral 1-5 września stacjonuje na Helu.
Konrad Dubiel - 29-08-2009, 19:27
| styx napisał/a: | | Pewnikiem Andrzej Sala a myślę że i inne tylko się trzeba zdzwonić i zsynchronizować. |
Z tym panem to chyba żaden porządny nurek nie chciałby mieć do czynienia...
| styx napisał/a: | | Litoral 1-5 września stacjonuje na Helu. |
A to wiem. Dzięki.
A jest jakaś łódka na stałe?
Łysy - 31-08-2009, 08:55
| Konrad Dubiel napisał/a: | | Czy aktualnie jakaś jednostka wozi na nurkowania z Helu? |
Co ty kombinujesz? Z tego co wiem na nurkowanie pływaja tez RIBami.
Konrad Dubiel - 31-08-2009, 20:11
| Łysy napisał/a: | | Co ty kombinujesz? Z tego co wiem na nurkowanie pływaja tez RIBami. |
A tak sobie kombinuję...
Są pontony z bazy Akademii Podwodnej z Jastarni.
Czyżby nurkowanie z Helu się skończyło?
Cieślu - 31-08-2009, 22:37
A może: http://www.nurek.org/ ?
Pływać akurat z nimi nie pływałem, ale podczas kursu korzystałem z tej bazy nurkowej, może znajdziesz coś co Ci odpowiada
Padmapatra - 02-09-2009, 13:06
| Konrad Dubiel napisał/a: | | Z tym panem to chyba żaden porządny nurek nie chciałby mieć do czynienia... |
A można wiedzieć dlaczego?
Pytam, bo większość moich nurków zatokowych robiłem właśnie z bazy Andrzeja Sali, ale ja jestem jakiś taki nieporządny nurek...
Konrad Dubiel - 02-09-2009, 13:19
| Padmapatra napisał/a: | | Konrad Dubiel napisał/a: | | Z tym panem to chyba żaden porządny nurek nie chciałby mieć do czynienia... |
A można wiedzieć dlaczego?
Pytam, bo większość moich nurków zatokowych robiłem właśnie z bazy Andrzeja Sali, ale ja jestem jakiś taki nieporządny nurek... |
Na pewno jesteś porządnym nurkiem ale być może pewnych faktów nie znasz.
Otóż pan Sala parę lat temu chciał od każdego nurka w Polsce pobierać po 500 PLN na rzecz PZP-N, którego był skarbnikiem.
Dzięki dojściom w sejmie nieomal udało im się to załatwić. Wybuchła z tego afera znana jako "skok na kasę".
Grzyb - 02-09-2009, 14:05
| Konrad Dubiel napisał/a: | | Otóż pan Sala parę lat temu chciał od każdego nurka w Polsce pobierać po 500 PLN na rzecz PZP-N, którego był skarbnikiem. |
Czyli rzetelnie wykonywał swoją pracę...
Konrad Dubiel - 02-09-2009, 15:29
| Grzyb napisał/a: | | Konrad Dubiel napisał/a: | | Otóż pan Sala parę lat temu chciał od każdego nurka w Polsce pobierać po 500 PLN na rzecz PZP-N, którego był skarbnikiem. |
Czyli rzetelnie wykonywał swoją pracę... |
O tak, na pewno
Może sobie za to premię wypłacić...
Haw - 03-09-2009, 00:33
| Konrad Dubiel napisał/a: | | Otóż pan Sala parę lat temu chciał od każdego nurka w Polsce pobierać po 500 PLN na rzecz PZP-N, którego był skarbnikiem. | Konrad, zachowal sie po tym jakis slad w sieci? oskarzenie jak dla mnie mocne, a google milczy
Konrad Dubiel - 03-09-2009, 08:34
| Haw napisał/a: | | Konrad Dubiel napisał/a: | | Otóż pan Sala parę lat temu chciał od każdego nurka w Polsce pobierać po 500 PLN na rzecz PZP-N, którego był skarbnikiem. | Konrad, zachowal sie po tym jakis slad w sieci? oskarzenie jak dla mnie mocne, a google milczy |
Poszukaj w archiwum pl.rec.nurkowanie
Było też w Magazynie Nurkowanie: http://tinyurl.com/nxcu4m
duch - 03-09-2009, 22:55
Konrad, z Helu teraz pływa na pewno Waldek Popowski - Nurkiem, Nitrox (potrzebna obsada) , Cpt. Morgan (potrzebna obsada).
Polecam też osobiście Cegłę - wszystkie wraki w obrębie zatoki - jak coś odezwij się na prv pogadamy (695 656 906)
Konrad Dubiel - 04-09-2009, 09:09
| duch napisał/a: | | Konrad, z Helu teraz pływa na pewno Waldek Popowski - Nurkiem, Nitrox (potrzebna obsada) , Cpt. Morgan (potrzebna obsada). |
Dzięki. Na Nurka już trafiłem - wygląda nieźle. Nie za duży (łatwiej grupę zebrać), nie za mały.
Trzeba będzie wypróbować.
[ Dodano: 16-09-2009, 00:08 ]
Dawno mnie na Helu nie było i jak widać sporo się zmieniło.
Okazuje się, że Hel stał się nurkową pustynią - chyba jedyna jednostka na stałe tam stacjonująca to 'Nurek' - szkoda tylko, że baza nurkowa 'Hel' raczej rzadko bywa otwarta.
'Szczur' zwinął interes - z czego należy się tylko cieszyć...
Za to na nurkowe Eldorado wyrosła Jastarnia - baz nurkowych chyba z pięć, wszystko otwarte, tłum ludzi, pontony odpływają co chwila.
W bazie JASA (pozdrawiam!) umówić się można na wypłynięcie na dowolny wrak, może być z portu w Helu, godzina do uzgodnienia - rewelacja.
Jedyny mankament to konieczność ganiania z flaszkami do nabicia do Jastarni ale to w sumie niedaleko.
|
|