| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Chorwackie wywierzysko Vrulia i nie tylko
D@rek - 15-09-2009, 14:56 Temat postu: Chorwackie wywierzysko Vrulia i nie tylko krótka relacja z nurkowań na półwyspie Sevid jak i eksploracji wywierzyska Vruli
http://www.glon.pl/forum/viewtopic.php?t=1016
Konrad Dubiel - 15-09-2009, 16:35
A za nurkowanie jaskiniowe w Chorwacji to nie ma przypadkiem dożywocia?
tomek Sienicki - 15-09-2009, 17:03
Panie i Panowie, narodził nam się nowy, znakomity lektor-celebryta! Krystyna Czubówna pęka z zazdrości!
słowa:
"Sprawiał wrażenie mrocznej jaskini, w miarę jak wpływaliśmy w głąb robiło się coraz bardziej tajemniczo mrocznie"
"a gorgonie stoją na posterunkach niczym rozłożyste wachlarze"
powinny przejść do historii tego forum i być wskazywane jako przykład młodym userom
Darek, ale skoro nie masz zdjęć z tej Vruli, to jak Ci mamy zaliczyć tę stówkę?
Pozdrawiam
--
tS
D@rek - 15-09-2009, 19:22
| Konrad Dubiel napisał/a: | | A za nurkowanie jaskiniowe w Chorwacji to nie ma przypadkiem dożywocia? |
To zależy jak bardzo się zakonspirujesz w ogóle to nawet koledzy Chorwaci twierdzą
że już sami nie panują nad zmieniającym się co drugi dzień prawem, jest tam pare paradoksów np. właściciel bazy nie kupi tlenu bez 100 tyś zezwoleń a posiadanie go na łódce w celach awaryjnych to jakaś fanaberia | tomek Sienicki napisał/a: | | Panie i Panowie, narodził nam się nowy, znakomity lektor-celebryta! Krystyna Czubówna pęka z zazdrości! |
Tomek choć tam kiedyś ze mną to zobaczysz co będziesz wypisywał, tyko żeby żona tego nie czytała | tomek Sienicki napisał/a: | to jak Ci mamy zaliczyć tę stówkę?
| kiedyś to lali płetwą w dupe ale zwyczaj niestety zanika
grzegorz - 15-09-2009, 20:10
| D@rek napisał/a: | | że już sami nie panują nad zmieniającym się co drugi dzień prawem |
dlatego trzeba to olać np,nigdy nie zapłaciłem za oficjalną licencję za nurkowanie,nurkując w ich bazach i nigdy jej ode mnie nie chcieli:)
Konrad Dubiel - 15-09-2009, 22:23
| D@rek napisał/a: | To zależy jak bardzo się zakonspirujesz w ogóle to nawet koledzy Chorwaci twierdzą
że już sami nie panują nad zmieniającym się co drugi dzień prawem |
No tak - umiejętność konspiracji jest w Chorwacji niezbędna...
Z wesołych przepisów jest też zakaz nurkowania poniżej 40m na powietrzu - dlatego też owudziakom dają trimix 21/5
A tak poza tym to pozazdrościć fajnego nurkowania.
tomek Sienicki - 16-09-2009, 15:49
| D@rek napisał/a: | | Tomek choć tam kiedyś ze mną to zobaczysz co będziesz wypisywał, |
Byłem, ale tak gdzieś do 40m, przybiłem piątkę czubkowi iglicy i tyle mnie tam widzieli. Faktycznie jest tam bajkowo;)
--
tS
Baster - 17-09-2009, 20:18
Podpisuję się obiema rękami - jedno z lepszych nurkowań w Chorwacji
Sebastian
|
|