| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
MEDYCYNA NURKOWA - Egzema.. lub coś podobnego..
tomasz3city - 21-09-2009, 11:59 Temat postu: Egzema.. lub coś podobnego.. Czy ktoś z forumowiczów doświadczył na wlasnej skórze uczulenia typu egzema lub coś pochodnego????
Uczulenie w postaci ropnych pęcherzyków, swędzących i szczypiących.
Pojawiające się w kilku miejscach na dłoniach(palce)
Uczulenie na prawdopodobnie jakies detergenty lub metal(nikiel) lub może gumę ....??
Jak leczyć poza oczywiście ograniczeniem kontaktu z detergentami wywołującymi owe uczulenie????
piotrkw - 21-09-2009, 12:18
| tomasz3city napisał/a: | | Jak leczyć poza oczywiście |
Udać się do dermatologa. Oczywiście, że w Polsce jest co najmniej 30 milionów lekarzy , ale nie wszyscy leczą przez internet.
Pozdrawiam Piotr
tomasz3city - 21-09-2009, 15:03
Lekarz i jego maści sterydowe tylko pogarszają sprawę - po 2 tyg objawy zanikają a w 3 tyg pojawiasią się ze ponownie ze zwiększonym obszarem zarażonej tkanki
jcsjacekj - 21-09-2009, 16:28
| tomasz3city napisał/a: | | Lekarz i jego maści sterydowe tylko pogarszają sprawę - po 2 tyg objawy zanikają a w 3 tyg pojawiasią się ze ponownie ze zwiększonym obszarem zarażonej tkanki |
Moze poszukac innego dermatologa ?
Jak mialem inny problem skorny - kuracja pierwszej Pani dermatolog nie przyniosla zadnych zmian przez 2 tyg. Kuracja innej pani dermatolog (kuracja rozna od pierwszej) - wyleczenie po 2 tyg.
tomek Sienicki - 21-09-2009, 17:05
| jcsjacekj napisał/a: | | nie przyniosla zadnych zmian przez 2 tyg |
| jcsjacekj napisał/a: | | - wyleczenie po 2 tyg. |
W sumie wynik identyczny
--
tS
Miły Maciej - 21-09-2009, 18:45
gdzieś ty te paluchy ładował kolego ??
następnym razem to weź sie zabezpiecz jakoś
tomasz3city - 21-09-2009, 21:06 Temat postu: NO.. SAM NIE WIEM BYLEM DZIS W apcetce za trzema lekami - zadnego nie mozna kupic bo wszystko dostepne tylko z granicą...
wizyta u kolejnego dermatologa nieunikniona
beroduar - 28-06-2010, 21:26
Jakoś mi wcześniej umknął ten post
Przychodzi nurek do dermatologa:
-Panie doktorze - czy to chrosty , czy syfilis?
Lekarz po dokładnym zbadaniu:
- No niestety syfilis, proszę pana.
Nurek skrobiąc się po głowie :
- No tak, bo skąd by u mnie chrosty?
|
|