| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM OGÓLNE - [film w kinie] Ciśnienie...
Miłosz - 28-09-2003, 22:38 Temat postu: [film w kinie] Ciśnienie... Właśnie z Barbarett wyszliśmy z kina. Film o okręcie podwodnym... nawiedzonym i amerykańskim.
Akcja w 1943 roku. Jak ktoś lubi straszne filmy o wodzie - polecam. ładne zdjęcia okrętu z zewnątrz i technik szperania
Mam pytanie za to o sprzęt, którym się posługują nurkowie na filmie - co to? rura jak od odkurzacza do ust, do torby z boku wchodzi. Bąbelków nie puszcza... Czego się wtedy używało? Czy są tu jacyś historycy sprzętu?
Pozdrawiam,
Nishi
Cezar - 29-09-2003, 09:54
Hej
Bylem tez na tym filmie (moim zdaniem bardzo przecietny) ale podwodne ujecia rzeczywiscie ciekawe.
A to z czego panowie oddychaja to nic innego jak rebreather i stad brak babelkow. W czasie II wojny swiatowej (nawet wczesniej) uzywano rebreatherow w wojsku. Praprzodek dzisiejszych rebreatherow zostal wynaleziony jeszcze w XIX wieku.
pzdr
Cezar
Olas - 29-09-2003, 15:01 Temat postu: odp Azalisz jaki to był film (chodzi o tytuł)
Miłosz - 29-09-2003, 15:25
Mówimy o tym filmie:
Tytuł - Ciśnienie [Below]
strona polskiego dystrybutora:
http://www.spi.pl/cisnienie/
a tu strona oryginalna:
http://www.belowthemovie.com/
[blur:e9e22cbcd8]Chciałem jeszcze zaznaczyć że lubię owłosionych facetów i inne kosmate filmy które podnosza ciśnienie.[/blur:e9e22cbcd8]
Pozdrawiam,
MiAłRoTsz
Stary - 30-09-2003, 02:55
Mam nadzieję że rzeczywiście dobry bo mam zamiar na to iść. Filmem o podwodnych akcjach jest też "Abys" czyli otchłań co o tym filmie sądzicie. Napewno nie polecam "Deep Rising" czyli Głębokie Zanużenie - film kiepski i od strony realiów jak i scenariusza.
Tommy222 - 01-10-2003, 00:05
Czytalem opis tego filmu w "Przekroju" wynikało z niego ,że marynarze mieli narkoze WODOROWA -a to działa tak jak LSD. Jak film jest tak nurkowy jak opis...
ukusek - 06-10-2003, 23:49
Powiem króciótko. Film mi się nie podobał, co wiecej był niepokojaco denerwujący. Odradzam
|
|