| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Bryza z brzegu?
RobsonA - 04-11-2009, 19:25 Temat postu: Bryza z brzegu? Hej
czy ktoś nurał z brzegu na Bryze, daleko?
jakieś podpowiedzi jak znalezc?
pozdr
RobsonA
juras93050 - 04-11-2009, 19:54
Cześć
Jak najbardziej można iść z brzegu. Dystans do przepłynięcia to jakiś 150-200m od brzegu. Byliśmy 2 razy i oba robiliśmy z plaży. Kumpel dał się namówić na nurka z łodzi. Po 2 godzinach siedzenia i czekania na łodzi aż inni nurkowie wyjdą z wody żałował że nie poszedł z nami z plaży.
Bryza jest zaznaczona boją (pierwsza boja z flagą od falochronu)
pozdrawiam juras
RobsonA - 04-11-2009, 19:57
thkx
powiedz jeszcze gdzie to jest dokładnie vis a' wis fokarium?
MARKUS5 - 05-11-2009, 17:53
GPS ci pokarze jak my nie mogliśmy znaleść wjechaliśmy do portu na helu tam weszliśmy do kapitantu i dali dokładny namiar ,na zwykłym gps taki jak jest w samochodzie pokazał nam dokładnie gdzie jest bryza tylko klucz weż z fokarni bo brama jest zamknięta dają za dowód na wymianke
pozdro
RobsonA - 05-11-2009, 20:59
...ok, tkhx
robsonA
jacekplacek - 06-11-2009, 09:33
| juras93050 napisał/a: | | Kumpel dał się namówić na nurka z łodzi. Po 2 godzinach siedzenia i czekania na łodzi aż inni nurkowie wyjdą z wody żałował że nie poszedł z nami z plaży. |
To po kiego właził na łódź, jak nie nurkował?
| MARKUS5 napisał/a: | | ylko klucz weż z fokarni bo brama jest zamknięta dają za dowód na wymianke |
Za dowód i walory. Za sam dowód, byłoby zbyt pięknie W okolicy jest tańszy parking, ale więcej dreptania.
Ps. Pomijając żarcik z nie nurkowaniem. Warto opytać nurków na łodzi jaki mają plan. Szczególnie, jak się ma pianke i 15-tkę na plecach a obok siedzą goście w twinach i po 2 stage na głowę. Wejście do wody pod koniec ICH planu, pomoże oszczędzić sporo zdrowia i nerwów.
RobsonA - 09-11-2009, 14:21
hej
nurkowanie z brzegu sie udało, klucze niestety płatne (1 auto 8 zł/1h)
ale jak na nurka "z płetwy" Bryza jest OK, idealnie nadaje sie na kursy wr.
KazikS - 14-11-2009, 18:48
Nurkowanie z brzegu nie musi być płatne. Byłem przy topieniu bryzy właściwie 4 od końca zszedłem nim zatonęła. Wystarczy zaparkować auto tuż przy zamknietej bramie na małą plaże( to ta najblizej falochronu ) lub w ślepej uliczce również obok bramy tam też mozna parkowac nie łamiąc przepisów. Pozdrawiam
RobsonA - 14-11-2009, 18:53
...zgadza sie, ja podałem najbliższe miejsce (płatne) ale tuz przy wejsciu do fokarium mozna zaparkowac i wesjc do wody
dodatkowo - co ważne - jest na czy postawic sprzet,bo jest murek/falochron
pozdr
r
Grotto8 - 20-08-2010, 11:36
Witam.
Przepraszam, że odświeżam stary temat, ale chciałem się dowiedzieć, czy po zwiedzeniu Bryzy można wrócić do brzegu po dnie?
Będę przez tydzień na Helu i chciałem zanurkować na tym, mam nadzieję łatwym wraku. I zastanawiałem się, że o ile sens płynięcia do boi jest oczywisty, to wracać przeceiż można po dnie.
Ktoś tak robił?
Poza tym jak ktoś ma jakieś inne istotne info w tym temacie, to będę wdzięczny...
Pozdro
GT
RobsonA - 20-08-2010, 11:39 Temat postu: bryza hej
jak najbardziej, to powrót po dnie - przy okazji sie odsysacz, a powrót bardzo prosty
pozdr
r
train - 20-08-2010, 14:39
Nie jest trudny, można wracać po dnie, czasem wizura nie rozpieszcza.
Szkoda że nie można podejść bliżej do bojki po falochronie.
P.S. Swoją drogą przypadkowo się natknąłem na pomysłodawcę zatopienia "Bryzy", pytał o opinie. Po czym stwierdził że skoro się "Bryza" przyjeła to ma już następne pomysły. Pewnie będzie samolot ale szczegółów ani terminu realizacji nie znam.
KazikS - 27-08-2010, 09:44
Doszedłem do bryzy bez bojki i nie szedłem [po falochronie , boje załozyli cztery dni po zatopieniuy wiec nie jest to problem , Kompas panowie
|
|