| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - gdzie zanurkować w okolicach Wisły
marny78 - 04-02-2010, 17:13 Temat postu: gdzie zanurkować w okolicach Wisły Witam gdzie można ponurkować w okolicach Wisły a dokładnie Ustroń , Dzisiaj dowiedziałem się że mam jechać tam na dwa tygodnie w sierpniu i zastanawiam się czy będzie gdzie ponurać. Może jakieś akweny po obcej stronie granicy. Czy lepiej zmienić miejsce wypoczynku ??????
Ryszard Szwajcer - 04-02-2010, 19:47
Niestety w okolicach Wisły sobie za bardzo nie zanurasz.
W samej Wiśle Czarne jest zapora, jednak aby tam zanurkować trzeba mieć dość konkretny powód i pozwolenia. Nie ma możliwości zanurkować tam rekreacyjnie.
W okolicy nie ma akwenu, który nadawałby się w jakikolwiek sposób do nurkowania.
Po drugiej stronie granicy najbliżej masz Hermanice.
Nie polecam nurać w zbiornikach, które zobaczysz na mapach w okolicy. Tam nurkujemy tylko wtedy, jak już musimy czyli zazwyczaj jak kogoś albo coś wyciągamy...
marny78 - 04-02-2010, 21:35
dzięki za info. A są jakieś inne akweny po obcej stronie. Będę mobilny tak więc nawet tą 100 mogę pojechać .
Ryszard Szwajcer - 05-02-2010, 10:50
W okolicach 100km za granicą jest problem.
Byłeś już na Zakrzówku i na Koparkach?
Jak nie, to na pewno powinieneś te akweny zaliczyć bo to zdecydowanie kultowe miejsca w kraju.
marny78 - 05-02-2010, 12:19
Koparki i Zakrzówek zaliczone kilka razy ale jak nie będzie gdzie to i tam ponuram . DZIĘKI
Ryszard Szwajcer - 05-02-2010, 15:52
No to jeszcze może Pogoria III w Dąbrowie Górniczej.
Nie głęboko ale bywa całkiem ciekawie.
|
|