| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Nurkowanie-Rzeszów
jacekplacek - 13-02-2010, 20:53 Temat postu: Nurkowanie-Rzeszów Jak wygląda z nurkowaniem w Rzeszowie? Gdzie nurkujecie co weekend, jakieś miejscówki na dalsze weekendowe wypady? Jak wygląda z dostępem do basenów krytych - można wnosić szpej? Jakie sprężarkownie możecie polecić, jakie gazy są dostępne? Jak wygląda, w godzinach, możliwość weekendowego wypadu do Krakowa, Gdyni? Z mapy widać, że blisko Ukraina, Słowacja: a jak z drogami i czy macie tam jakieś fajne miejscówki?
nurkot - 15-02-2010, 18:06
ooo! Jacek! czyżbyś się do Rzeszowa przenosił?
ciekawe jak się z Rzeszowa nad Bałtyk jeździ..
ale zawsze bliżej do Zakopanego i na Śląsk!
jacekplacek - 15-02-2010, 22:04
Zsyłka, normalnie i pustynia nurkowa... A nad Bałtyk, to chyba samolotem
malinowy - 16-02-2010, 00:02
Hejka!Może Dubnik? Słowacja,35km od Koszyc.
Sloik - 16-02-2010, 00:46
Hej przeczytalem Twoj post hmm nie jest najgorzej przynajmniej tak mi sie wydaje. Z regulu jezdzi sie na zakrzówek jaworzno... no i oczywiscie Solina... CZekamy takze na otwarcie "Machowa" pod Tarnobrzegiem ale nadal trwaja tam przepychanki z wladzami Kopalni Siarki...Na nocne kazdy ma "swoje miejsca":) co dalej hmm jezeli chodzi o baseny to chyba najlepiej Basen "Techniczna" tj. ul. Matuszczaka. (cena hmm 4zl/h?) chyba tak ale nie chce sklamac. co do sprzetu nie robia wiekszych problemow a głebokosc 3,60m co do sprezarek to PCN Rebeka i niebieskie coltri jest jeszcze drugie centrum z "gera" ale osobiscie polecam Irka (PCN Rebeka ul. Krakowska) no i ofc PSP Rzeszów ale trzeba miec delikatne wejscie maja duzego bauera ale jest problem z przetoczka bo ich werze sa na 300at i robia problemy (zalezy jaka zmiana) wiec nie ma co narzekac co do podrozy do Krakowa to hmm nie jest z tym najlepiej dlatego iz wszystkim wiadomo to remont E4 jest dosc bolesny dla wszystkich z Podkarpacia z dotarciem do Krakowa, ale moze nie bedzie najgorzej za jakis czas. gdybys chcial jeszcze jakies info "wal jak w dym":) jezeli chodzi o soline to hmm moge duzo powiedziec (przynajmniej tak mi sie wydaje, mam takze dostep do kamerek zainstalowanych nad j. Solinskim) Pozdrawiam Sloik
jacekplacek - 16-02-2010, 08:33
Dzięki. Robi się mniej ponuro A już chciałem się z deską przepraszać. Jak z wizurą na Solinie? Słyszałem, że kiepskawo.
| Sloik napisał/a: | | emont E4 jest dosc bolesny dla wszystkich z Podkarpacia z dotarciem do Krakowa, ale moze nie bedzie najgorzej za jakis czas |
I tego "za jakiś czas" najbardziej się obawiam...
Sloik - 16-02-2010, 08:41
Re Powiem Ci ze w niedziele tj. 14.02.10r. Zakonczyl sie oboz PSP z udzialem strazakow chodzilo o nurkowanie pod lodem:) robili windy na 40m(z tego co mi wiadomo) lecz wizura faktycznie ich nie urzekła nio ale tak juz jest z ta Solina Jest jeszcze Tornala (slowacja) ktora jest niestety zamknieta dla nurkow od tamtego roku a E4 to jeszcze z "rok moze dwa":) hehehehe Pozdrawiam i hmm moze do zobaczenia na "Pifku"
jacekplacek - 16-02-2010, 09:04
| Sloik napisał/a: | | Jest jeszcze Tornala |
Słyszałem też o kilku innych fajnych dziurach na Słowacji. Tzn. słyszałem, że są. Trza jeszcze dotrzeć: gdzie
| Sloik napisał/a: | | Pozdrawiam i hmm moze do zobaczenia na "Pifku" |
Jak nic się nie zmieni, to na wiosnę
bembeni - 02-04-2010, 17:08
Kolego Sloik na Podkarpaciu nie jest tak źle, jest jeszcze fajny akwen w Sieniawie koło Rymanowa w którym jak i w Solinie wizurka zależy od pogody. W zeszłym roku jesienią trafiliśmy tam z kolegą i wizurka była spoko ale w następnym tygodniu - kicha. Co do nocnych to masz rację każdy ma swoje ulubione miejscówki. Tak więc na Podkarpaciu nie jest źle. Pozdrowienia dla wszystkich z Podkarpacia
|
|