| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Sharm El Sheikh - hotel Nubian Island Resort
Diverfrompoland - 06-03-2010, 09:43 Temat postu: Sharm El Sheikh - hotel Nubian Island Resort Witam temat stary jak świat
Wybieram się 21 kwietania do Sharm El Sheikh - hotel Nubian Island Resort ( położenie: W zatoce Nabq Bay, dzielnicy Sharm el Sheikh)
Mam kilka pytań:
1 - czy ktoś był już w tym hotelu i czy może napisać opinię na jego temat
2 - chciałbym na jeden dzień pojechać na nurka do Blue Hole, więc czy możecie polecić kogoś kto z tego rejonu organizuje wyjazdy w to miejsce
3- lecimy razem z żoną która nie nurkuje ale z chęcią będzie snurkować z maseczką i fajeczką, więc czy możecie polecić ciekawe miejsca w tym rejonie do snurkwania
Przepraszam za poruszanie tego upierdliwego tematu, ale nie mogłem się oprzeć
Z góry dziękuję
Adamsky1977 - 06-03-2010, 15:52
Co do hotelu tu znajdziesz opinie i zdjecia http://www.tripadvisor.co..._and_Sinai.html
maaagda - 07-03-2010, 00:05 Temat postu: Nubian Cześć,
wrażenia z pobytu w 2007 bardzo pozytywne: od czystości w pokojach i całym hotelu, przez zielone tereny hotelowe do smacznej i różnorodnaej kuchni.
Snorkowanie przy molo całkiem ok, tyle, że od razu głęboko. W poszukiwaniu terenów do snorkowania z brzegu polecam plaże na lewo od molo.
W Sharmie polecam Synai Divers - są bardzo dobrze zorganizowani (transport, łodzie, same nurkowania). Mają chyba Dahab na liście...
Pozdrawiam
Diverfrompoland - 07-03-2010, 10:57
Dzięki Magda
Bero - 07-03-2010, 18:47
na pewno wycieczki z sharmu do dahabu robi nautica. obstawiam, ze wchodzi w to blue hole
Diverfrompoland - 07-03-2010, 21:31
jednak padło na wyjazd do Hotel Continental Garden Reef Resort z biurem podróży ITAKA na 8 dni od 13 kwietnia .
W sprawach związanych z nurkowaniami będę się kontaktował z centrum NAUTICA już wysłałem do nich emaila.
Dzięki za posty w moim temacie .
Pozdrawiam
|
|