FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - Nurkowanie w Szwecji

mistret - 05-05-2010, 14:01
Temat postu: Nurkowanie w Szwecji
Witam.
Wybieram się na 3 tyg do znajomego który mieszka w Szwecji i tak pomyślałem zeby zabrać ze sobą sprzęt do nurkowania.Czy może ktoś z was był i nurkował w Szwecji ? chodzi mi o nurkowania w tamtejszych jeziorach i jak ma się do tego tamtejsze prawo,czy jest możliwość nurkowania w kazdym jeziorku? Dziękuję i pozdrawiam Mistret

train - 05-05-2010, 14:42

Nurkowałem nie tyle w jeziorach co fiordach. Pomógł Polak mieszkający w Goteborg-u. Jest sporo klubów niekomercyjnych i proponuje w ten sposób złapać kontakt ponieważ nie wszędzie można dojść/dojechać do wody bezpośrednio.
mistret - 06-05-2010, 22:44

train napisał/a:
nie wszędzie można dojść/dojechać do wody bezpośrednio.

Wiesz akurat tym to bym się nie przejmował ponieważ nie zamierzam tam nurkować przez cały pobyt oraz gdzie popadnie, natomiast chodzi mi bardziej czy tam można wejść do dowolnego akwenu tak jak jest to w Polsce ( nie mówię o prywatnym terenie) ot tak, jest jakieś jeziorko zakładam szpej i hej do wody. Dzięki i pozdrawiam

train - 07-05-2010, 00:18

Zakładając że chcesz podjechać samochodem bezpośrednio jak najbliżej wody nie zawsze jest to możliwe. Natomiast zakazów jako takich wejścia do wody nie o ile nie wchodzisz na czyimś terenie prywatnym.
Bogen - 07-05-2010, 18:23

Hej.

Odświeżam i ponawiam pytanie: Gdzie i z kim w Szwecji :??;

train - 08-05-2010, 11:09

Powiem tak, jak byś się wybierał do Goeteborga, podam Ci na PW namiary na kogoś kto na miejscu udzieli informacji i pomoże.