| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Ustka Darłowo
spierzakpiotr - 05-05-2010, 14:03 Temat postu: Ustka Darłowo Z racji, że na początku lipca być może będę w okolicy szukam już teraz miejsc do nurkowania. Wiem, że leży tam dużo wraków ale interesują mnie te do których nie trzeba za daleko wypływać. Znalazłem nawet jakieś "szczątki" parowca Wolgast dostępne z brzegu ale nie wiem czy jest sens? Orientuje się ktoś o miejscach do których można się dostać bez wynajmowania łodzi albo nawet o jeziorach które warto odwiedzić? Ewentualnie może byłby ktoś w tym samym okresie, żeby się zgrać i coś wynająć. Czy jest możliwość wypożyczenia/nabicia butli w Ustce?
train - 05-05-2010, 14:47
W Darłowie pływa z nurkami jedna łódź ale brakuje bazy. W Koszalinie są przynajmniej dwa centra które możesz o to bezpośrednio zapytać. Zdaje się że kolega Szczemar jest lepiej poinformowany.
Ja natomiast od 9 lipca będę rzut beret od Mielna. Biorę graty i szukam kogoś kto zna okolice i będzie chciał dać nura.
Offshore - 05-05-2010, 16:47
Ja mieszkam w Darłowie i w wolnych chwilach zajmuje sie poszukiwaniem/nurkowaniem na wraki..Ten parowiec jest dostepny z brzegu ale musisz trafić żeby nie był zasypany piachem.
Wraków tu w okolicy pare jest, w niedziele bedąc na rybach namierzyłem kolejny nieznany wrak wystający 9 metrów ponad dno,długość około 30 - 40 metrów, głebokość w tym miejscu 42 metry,
jakbys chciał jakieś info to na priva.
tomasz3city - 05-05-2010, 18:11 Temat postu: witaj w przyszłym tygodniu jestem w ustce....
może moglibyśmy zorganizowacjakiegoś nurka???
będę dostępny od 14.00 - 15.00
spierzakpiotr - 05-05-2010, 18:29
@tomasz3city piszesz do mnie czy do @Offshore?
ja bardzo chętnie ale tak jak pisałem będę dopiero w lipcu
szczemar - 05-05-2010, 19:33
| train napisał/a: | Zdaje się że kolega Szczemar jest lepiej poinformowany.
|
Kolega Szczemar wie tyle ile informacji uzyskał od kolegi Offshore co do pływania z Darłowa, czyli to ,że sam Offshore posiada własną łódź (niekomercyjnie) na kilku nurków i w wolnych chwilach "penetruje" okoliczne dno. Raczej komercyjnie z nurkami pływa North Star z Darłowa, ale szczegółów nie znam.Z Ustki póki co nie pływa żadna komercyjna łódź i ciężko na dzień dzisiejszy zorganizować jakąś wyprawę. Sprawa gazów do dogadania w CN Ustka.W Koszalinie istnieją dwa potencjalne "źródła" gazowe czyli Almar i Mares. W Maresie też można zapytać o możliwość wypłynięcia z Dr.Lubeckim jednak te nie są zbyt częste.
Ja sam jadę najczęściej na Jastarnię lub Hel i korzystam z tamtejszych dobrodziejstw.
Zawsze jednak jestem chętny na wspólnego nura i pozostawiam PW do dyspozycji.
Konrad Dubiel - 06-05-2010, 09:55
| szczemar napisał/a: | | komercyjnie z nurkami pływa North Star z Darłowa |
Nie polecam tej jednostki - dwukrotnie usiłowali zabić nurków, na szczęście nieskutecznie ale jak wiadomo - do trzech razy sztuka...
Poza tym istnieje duża szansa, że zamiast na wrak trafią na sam piach.
Szatan - 06-05-2010, 17:05
Bicie i butle Włodek 607910444.
wrobelsl - 08-05-2010, 15:16
Tak jak pisze Szatan. W Ustce można napić butle u naszego kolegi Włodka.
Jeśli chodzi o nurkowanie to w Ustce przy wschodnim falochronie masz wrak pogłębiarki na głębokości 6-7 m dostępny z plaży.
Jak będziesz w lipcu to dzwoń 501 230 380 (rafał) może będę dostępny to coś wymyślimy.
[ Dodano: 08-05-2010, 15:25 ]
A może w tym czasie nawet Szatanowi dziewczyna pozwoli zanurkować
spierzakpiotr - 09-05-2010, 00:30
super... dzięki, jak uda mi się wyjechać (a nic nie wskazuje żeby się nie udało ) to się na pewno odezwę
Szatan - 11-05-2010, 19:17
| wrobelsl napisał/a: | A może w tym czasie nawet Szatanowi dziewczyna pozwoli zanurkować |
Z cieniasami nie nurkuję.
szczemar - 11-05-2010, 20:28
| Szatan napisał/a: | Z cieniasami nie nurkuję. |
He he - dobre
wrobelsl - 12-05-2010, 12:40
| Szatan napisał/a: | | wrobelsl napisał/a: | A może w tym czasie nawet Szatanowi dziewczyna pozwoli zanurkować |
Z cieniasami nie nurkuję. |
Osz Ty poczekaj. Zapamiętam to sobie
Pawel71 - 25-02-2016, 13:13
Zastanawiam się nad Darłowem początek lipca - czy ktoś może podrzucić jakiś namiar kto pływa Darłowa + jak jest z biciem gazów?
Nadnaturalista - 25-02-2016, 15:50
Odezwij się ja mieszkam pod darlowem. Można wie będzie zgadać na nurka z brzegu albo jakieś jezioro
Pawel71 - 25-02-2016, 15:53
Czemu nie - a wiesz może jak wygląda sprawa z wypłynięciami na wraki + jak pisałem gaz.
Nadnaturalista - 25-02-2016, 17:24
A nie wiem tego,musiał byś się odezwac jutro to Ci podam namiary na kolegę bo ja na jednostce jestem i jutro po robocie będę w domu. Albo szukaj w Kołobrzegu to rzut beretem z Darłowa
Pawel71 - 25-02-2016, 17:30
Wiem - tyle że z tego co pamiętam to na wjeździe robią się korki Jak nie będę mieć inne opcji ....
Nadnaturalista - 25-02-2016, 19:05
U nas w Koszalinie można też się nabić w klubie
|
|