FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - Egipt Sharm

baldek - 01-06-2010, 17:09
Temat postu: Egipt Sharm
Będę tam od 22 lipca i to tydzień po kursie P1 czy dam radę bezpiecznie zanurać.
Jeszcze pytanie czy jest potrzebna wiza do Ras Mohamed czy można tam być bez ponieważ zdania są podzielone.
Dzięki za odpowiedź. :pa:
Może ktoś tam będzie i się :beer3:

gladius - 01-06-2010, 18:05

Za jednorazowe wejście na Ras Mohamed pobierają - w bazie nurkowej - opłatę 5 EUR.
pmk - 01-06-2010, 19:00

gladius napisał/a:
Za jednorazowe wejście na Ras Mohamed pobierają - w bazie nurkowej - opłatę 5 EUR.

Powinni pobierać 5 USD ale niestety część baz próbuje kwotę "zaokrąglić" do 5 EUR, 7 USD, 10 USD, 7 EUR itp.

Bero - 01-06-2010, 20:17

wiza jest potrzebna jezeli do ras mohammed wybboierasz sie brzegiem, jezeli lodza, to wiza jest niepottrzebna. a ta oplata to wstep do ras mohammed i jest niezalezna od wykupionej wizy
magul - 01-06-2010, 20:29

baldek napisał/a:
Będę tam od 22 lipca i to tydzień po kursie P1 czy dam radę bezpiecznie zanurać.

Nie ma znaczenia czy tydzień czy miesiąc po P1 a to ile na tym kursie się nauczysz.
Jakąkolwiek bazę w Sharmie nie wybierzesz to raczej dostosują miejsca do nurkowania do Twoich umiejętności i do takiej grupy dołączysz.
Każdy kolejny wykonany nurek to nowe doświadczenie.

bolechowiec - 01-06-2010, 22:31

Witaj.
Ja własnie wróciłem z Sharm i również nurkowałem świeżo po skończonym P1. Wszystko zależy od tego, co wyniosłeś z kursu. Po tych pierwszych nurkowaniach stwierdzam, że kurs dał mi dobre podstawy, ale resztę trzeba nabyc wraz z praktyką.
Nurkowałem z polską bazą Nautica i polecam. Jeżeli będą to Twoje pierwsze nurki, to właśnie lepiej robić na Ras Mohamad, bo są łatwiejsze i będziesz miał większą frajdę z oglądania widoków.
pzdr

gladius - 02-06-2010, 21:20

pmk napisał/a:
gladius napisał/a:

Powinni pobierać 5 USD ale niestety część baz próbuje kwotę "zaokrąglić" do 5 EUR

No, to "pozdrowienia" dla Nautica Sharm ;fuck: