| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Egipt Sharm
baldek - 01-06-2010, 17:09 Temat postu: Egipt Sharm Będę tam od 22 lipca i to tydzień po kursie P1 czy dam radę bezpiecznie zanurać.
Jeszcze pytanie czy jest potrzebna wiza do Ras Mohamed czy można tam być bez ponieważ zdania są podzielone.
Dzięki za odpowiedź.
Może ktoś tam będzie i się
gladius - 01-06-2010, 18:05
Za jednorazowe wejście na Ras Mohamed pobierają - w bazie nurkowej - opłatę 5 EUR.
pmk - 01-06-2010, 19:00
| gladius napisał/a: | | Za jednorazowe wejście na Ras Mohamed pobierają - w bazie nurkowej - opłatę 5 EUR. |
Powinni pobierać 5 USD ale niestety część baz próbuje kwotę "zaokrąglić" do 5 EUR, 7 USD, 10 USD, 7 EUR itp.
Bero - 01-06-2010, 20:17
wiza jest potrzebna jezeli do ras mohammed wybboierasz sie brzegiem, jezeli lodza, to wiza jest niepottrzebna. a ta oplata to wstep do ras mohammed i jest niezalezna od wykupionej wizy
magul - 01-06-2010, 20:29
| baldek napisał/a: | | Będę tam od 22 lipca i to tydzień po kursie P1 czy dam radę bezpiecznie zanurać. |
Nie ma znaczenia czy tydzień czy miesiąc po P1 a to ile na tym kursie się nauczysz.
Jakąkolwiek bazę w Sharmie nie wybierzesz to raczej dostosują miejsca do nurkowania do Twoich umiejętności i do takiej grupy dołączysz.
Każdy kolejny wykonany nurek to nowe doświadczenie.
bolechowiec - 01-06-2010, 22:31
Witaj.
Ja własnie wróciłem z Sharm i również nurkowałem świeżo po skończonym P1. Wszystko zależy od tego, co wyniosłeś z kursu. Po tych pierwszych nurkowaniach stwierdzam, że kurs dał mi dobre podstawy, ale resztę trzeba nabyc wraz z praktyką.
Nurkowałem z polską bazą Nautica i polecam. Jeżeli będą to Twoje pierwsze nurki, to właśnie lepiej robić na Ras Mohamad, bo są łatwiejsze i będziesz miał większą frajdę z oglądania widoków.
pzdr
gladius - 02-06-2010, 21:20
| pmk napisał/a: | | gladius napisał/a: | | Za jednorazowe wejście na Ras Mohamed pobierają - w bazie nurkowej - opłatę 5 EUR. |
Powinni pobierać 5 USD ale niestety część baz próbuje kwotę "zaokrąglić" do 5 EUR |
No, to "pozdrowienia" dla Nautica Sharm
|
|