FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - problemy techniczne?

Dorota i Wojtek - 09-11-2003, 11:45
Temat postu: problemy techniczne?
Czy któryś z Adminów mógłby przyglądnąć się poprawności działania forum?
Zniknęły gdzieś aktualizacje o nowych postach (tzn. nie podają aktualnego stanu), przy próbie wysłania posta otrzymujemy info o braku takiej możliwości, a mimo to post jest zamieszczany... Liczniki i statystyki też jakoś nie za bardzo chcą współpracować...

Może to tylko u nas takie "dziwy" się dzieją?
Jak u innych użytkowników?

:wave:

GosiaS - 09-11-2003, 17:33

U mnie OK! A jak u innych?
DarekS - 09-11-2003, 17:44

Sprawdz w swoich PW czy nie masz zapełnionej skrzynki. Jeżeli tak to usuń wszystko z niej i powinno być OK. Swoją drogą we wtorek zindeksuję bazy i powinno wszystko wrócić do normy.
Marcin B - 09-11-2003, 17:45

U mnie tak samo jak u DiW:(
Miłosz - 09-11-2003, 18:40

U mnie też, czyli...
Pw chodzą dobrze, a posty piszą, że failed sending email (cytat z pamięci), choć post oczywiście się publikuje. :)

Pozdrawiam,
Nishi

p.s. dla testu zmieniłem posta - to także działa ok. zatem tylko wysyłanie nowych postów.

Mania - 10-11-2003, 18:36

U mnie tez nie dziala.... :sad:
To znaczy tak jak u DiW....
Mania

Dorota i Wojtek - 10-11-2003, 20:05

...niestety bez zmian... :sad:

nie widzimy na żadnym wykazie nowych postów, mimo, że zostały dopisane - dopiero otwarcie tematu pokazuje, że coś sie zmieniło.

usunęliśmy wszystkie wiadomości ze skrzynki - ale niewielo to pomogło (skrzynka była zapełniona w 50%)

forum bardzo długo się ładuje (mamy co prawda modem, ale otwarcie trwa wielokrotnie dłużej niż jeszdce kilka dni temu)

POPRAWKA:
właśnie wysłaliśmy tego posta i został wysłany poprawnie...

waldo - 10-11-2003, 20:31

Ostatni post na forum ogólnym widzę z 6.11.2003r ??
Dorota i Wojtek - 10-11-2003, 21:02

Szczęście nie trwało zbyt długo post w temacie "wytrzymałość suchych skafandrów" co prawdą się zamieścił (chyba nawet dwa razy) ale nic poza tym... (tak jak napisał Waldo).

info o "błedzie ogólnym" ciagle aktualne...

DarekS - 10-11-2003, 22:57

Myślę że teraz powinno już być dobrze.
Swist - 11-11-2003, 10:39

u mnie juz dziala :) ......za szybko powiedzialem.....
nie dziala...... :oops:

lobster - 11-11-2003, 18:04

moje problemy:

w zajawce z najnowszymi tematami licznik dla niektorych watkow jest nie halo (np. Hej, Trojmiasto, moze jakies spotkanie)

przy wysylaniu PW, albo nowego postu, pojawia sie Blad ogolny pt. "Failed sending email", ale zarowno wiadomosc jak i post zostaja wyslane prawidlowo

no i caly czas boli mnie palec

MArcin M. - 11-11-2003, 18:39

Witam.
Mam to samo. Po wysłaniu posta pokazuje mi "Failed sending email", ale po powrocie do strony i odświeżeniu jej, post jest zamieszczony. I przy okazji jeszcze licznik postów się nie zmienia :???:

waldo - 11-11-2003, 19:41

Podczas czytania wiadomości, strona się do końca nie załadowuje - cały czas "Trwa pobieranie obrazu 'http://www.gadu-gadu/users/status.asp?id...' "

Poza tym wydaje mi się, że serwer strasznie zwolnił ( admin zmienił serwer , zmniejszono znacznie wydajność maszyny MySQL-PHP, albo forum się tak rozrosło, że dotychczasowa wydajność MySQL nie wyrabia ... ? ).

Dorota i Wojtek - 11-11-2003, 20:58

Po krótkiej poprawie - te same problemy: komunikat o błędzie ogólnym, przy każdej próbie wysłania czegokolwiek: post, PW czy mail.
Tak jak poprzednio nie widzimy na żadnym wykazie nowych postów. Wysłane nie są doliczane do ogólnych statystyk. Te ostatnie też nie najlepiej sie mają...(o ile ma to jakiekolwiek znaczenie w występującym problemie) :sad:

Hubert Mazurek - 11-11-2003, 23:37
Temat postu: Błąd
Na forum "Wraki - warunki pod wodą" zamieszczałem posty w kilku wątkach i jest OK, ale w Groźnym, post się zamieścił, pokazał się komunikat o błędzie ogólnym, i nie zaktualizowały sie inne "parametry"
Hubert Mazurek - 11-11-2003, 23:38
To samo wystąpiło tu po wysłaniu poprzedniego postu
Hubert Mazurek - 11-11-2003, 23:40
... i występuje przy każdym kolejnym wysłaniu. :evil:
Coś jest nie tak jak być powinno :)