| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Jakie warunki na zatoce Gdańskiej?
divedevil - 10-06-2010, 12:46 Temat postu: Jakie warunki na zatoce Gdańskiej? Witam i mam pytanie czy możecie napisać jakie obecnie warunki są na zatoce Gdańskiej?
Mamy zamiar w następny weekend wybrać się w parę osób na kilka nurów wrakowych w zatoce ale nie wiemy jak tam teraz wszystko wygląda po fali powodziowej. Chodzi o takie wraki jak Delfin,Groźny ,Bryza ,Malutka itp. Dzięki za każde info
train - 10-06-2010, 13:59
Wybieram się w tym samym czasie i na te same wraki , pytałem w Jasie i twierdzą że mimo powodzi widoczność się nie pogorszyła.
sQba - 10-06-2010, 14:36
byłem w jastarni w miniony weekend, woda całkiem ładna, na kanonierce podchodziła pod 10 m
hubert68 - 10-06-2010, 18:49
W ostatni weekend od 0 do 10 m masakra - 1-2 m. Poniżej dobrze, im głębiej tym lepiej. Około 40 m (np. Trałowiec) już bardzo pięknie. Kolega tylko narzekał na wizurę na Malutkiej (ORP "Ślązak"). Ale tłum był wtedy taki, że jakby dobrze prosiakiem rzucił, to by 8 nurków na raz trafił.
tomster - 15-09-2010, 14:38
Witam!
Orientuje się ktoś jak obecnie wygląda wizura na zatoce? Najlepiej jakieś świeże wieści z Bryzy, Trałowca oraz Groźnego.
Z góry dziękuję.
pozdrawiam
Tomster
Grotto8 - 15-09-2010, 16:00
Byłem na Bryzie trochę ponad 2 tyg temu i jeśli chodzi o widoczność, to zauważyłem pewną prawidłowość. A raczej zupełną nieprawidłowość...
Mianowicie nurkowanie w odstępie dwóch dni dało różnicę w widoczności o połowę:
nurek nr1 6-7m widocznści
nurek nr2 3-4m (lub mniej)
Warunki są bardzo zmienne.
Poza tym, widoczność w Jastarni może być zupełni inna niż w Helu.
Pozdrawiam.
Haw - 15-09-2010, 21:59
| tomster napisał/a: | | Orientuje się ktoś jak obecnie wygląda wizura na zatoce? Najlepiej jakieś świeże wieści z Bryzy, Trałowca oraz Groźnego. | Pytaj Andrzeja Salę - zazwyczaj ma info na biezaco. tel. ktos podawal w innym watku. z wizura generalnie jak z prognoza pogody: na 12h sie jeszcze jakos sprawdza, na dluzej nie zawsze .
hubert68 - 15-09-2010, 23:30
Plotki głoszą, że sztormowo aktualnie jest...
Jestem w dalekiej Hiszpanii ale myślałem o weekendzie w Jastarnii. Ktoś może potwierdzić jakie warunki na morzu?
Beeker - 15-09-2010, 23:44
Andrzej Sala (Jastarnia): 604777383
Haw - 16-09-2010, 00:38
| hubert68 napisał/a: | | Plotki głoszą, że sztormowo aktualnie jest... | w trojmiescie raczej spokojnie, moze na polwyspie dmie mocniej?
http://new.meteo.pl/
najlepiej planowac max 24h przed lub polubic plywanie na desce jako dobra alternatywe ;>
tomster - 16-09-2010, 11:07
| Haw napisał/a: | | najlepiej planowac max 24h przed lub polubic plywanie na desce jako dobra alternatywe ;> |
To wiadomo, ale teraz musiałem wcześniej zaplanować weekend. Jako alternatywę mam zawsze ścinkę na Wdzydzach i chyba z tej opcji pozostaje mi skorzystać bo woda w jeziorze ostatnio była rewelacyjna!
pozdrawiam
tomster
|
|