FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - SSI Sharm El Sheikh

spierzakpiotr - 28-06-2010, 08:57
Temat postu: SSI Sharm El Sheikh
Szukam bazy SSI w Sharmie. Z tego co wyszukałem w internecie to:

- Sharm Diver (dziwne opinie o tej bazie)
- Sinai College

Czy był ktoś z was i może się podzielić obiektywnymi opiniami? Sharm Diver kusi, ale nie chciałbym się przejechać bo planuję trochę nurkowań i dobrze by było robić je w miłym gronie ;) .

pmk - 28-06-2010, 09:56

O Sharmdiverze poczytaj na sekcie. Dużo tam napisano. Ja chciałem robić u niego dwa lata temu kurs OWD - niestety wystawił mnie do wiatru.
O Sinai College sporo napisano na forum - ja podtrzymuję swoje dobre o nich zdanie (za dwa tyg. jadę kolejny raz od SSH i nurkował będę właśnie z SC).

Dlaczego zależy Ci na bazie SSI - chcesz jakiś kurs robić w tej organizacji? Jeśli tak to dopytaj w SC o dostępność instruktora SSI w danym okresie - oni są SSI/PADI.

spierzakpiotr - 28-06-2010, 10:00

Napisałem wczoraj do SC maila, zobaczymy co odpiszą. Jeśli za 2 tygodnie to się może spotkamy ;) . Będę od 10 lipca w Sharmie :)
gringo - 28-06-2010, 15:24

Ja w Sharmie robiłem OWD w Dive In (PADI centrum włoskie) - szkolenie po angielsku ale instruktor był doskonały (amerykanin Mat pracował także jako nauczyciel angielskiego). Na kursie w sumie byly 3 osoby z Polski - super jakość - dużo nacisk na bezpieczeństwo - jak wrociłem do Polski uzupełnić wiedze do P1 - bez najmniejszych problemów - generalnie jakosc nie ilosc.

Co do nurkowań stazowych - jedzenie na łodzi lepsze niz w hotelu - na lodzi fajna obsluga, dostepny nitrox, wszystko na 5. Mozna rezerwoac przez net i placic karta przed wyjazdem - spore znizki.