FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - Gdzie zanurać na poj. Lubelskim?

Spider - 29-06-2010, 14:36
Temat postu: Gdzie zanurać na poj. Lubelskim?
Do końca tygodnia siedzę w Lublinie (no powiedzmy) i chciałbym się gdzieś tu w moich rodzinnych stronach zanurzyć.
Gdzie tu można w fajnym miejscu dać nura na Lubelszczyźnie?

Może ktoś się gdzieś wybiera?

A moderator niech w razie czego "przepnie" temat w inne miejsce jeśli to jest nieodpowiednie do poiszukiwań ;)

ziemia - 29-06-2010, 15:07

No oczywiście w Piasecznie ! Można jeszcze w Białym Włodawskim .W Piasecznie masz do wyboru kilka miejsc - nowo otwarta baza Resort Piaseczno , z drugiej strony od chłopa , i jeszcze jest baza Oktopus , ale tam jakiś utrudniony kontakt . W Resorcie Piaseczno codziennie ktoś jest , jest sprężarka i atrakcje pod wodą .Szczegóły na stronie Leona albo na Diveservice , albo na Nurasie -jeziora - warunki .W piątek się wybieram na cały dzień , możemy ponurkować wspólnie , pozdrawiam .
train - 29-06-2010, 15:26

W Piasecznie jak wyżej koleżanka wspomniała.

W Białym Włodawskim w miejscowości Okuninka:
- po jednej stronie jeziora masz bazę Hydrozagadka, niedaleko od OSiR i "Kotwicy", pytaj o Michała lub Robina, baza 50 m od brzegu;
- po drugiej w ośrodku Świtezianka jest baza Scubaextrem, dawno nie byłem, zwykle baza sezonowa, pytaj o Piotrka "Chemika", trzeba trochę drałować do jeziora po nierównym terenie ale niedaleko są potopione różne fanty

Dorzecze a raczej starorzecze Bugu w Woli Uhruskiej.

leon - 29-06-2010, 18:49

Witaj
2 tygodnie temu otworzyłem bazę nad Piasecznem w Resorcie Piaseczno, baza wspólnie z firmą "Dive Service", wpadaj jest co oglądać. Na razie luz pod wodą, na tygodniu jedna, dwie osoby, w weekend trochę więcej, w bazie zawsze jest co najmniej jeden instruktor, jest też wypożyczalnia sprzętu, sprężarka i tlen.

Takie małe porównanie:

Jezioro Białe
baza "scubaextreme: 4 platformy + żagłówka = 5 atrakcji (mapka na mojej stronie)
baza "hydrozagadka": 1 platforma, krokodyl, trabant, znak drogowy = 4 atrakcje

Jezioro Piaseczno
tor z łąki od p.Gieni: wraczek holownika (najciekawsza atrakcja w jeziorkach na Lubelszczyżnie), zaglówka, platforma, dwa kajaki, łódka) = 6 atrakcji (mapka na mojej stronie)
baza Dive Service w resorcie Piaseczno:
na razie 13 atrakcji (mapkę robię, w tym tygodniu będzie)

Bober - 29-06-2010, 22:47

leon napisał/a:

Jezioro Piaseczno
tor z łąki od p.Gieni: wraczek holownika (najciekawsza atrakcja w jeziorkach na Lubelszczyżnie), zaglówka, platforma, dwa kajaki, łódka) = 6 atrakcji (mapka na mojej stronie)
baza Dive Service w resorcie Piaseczno:
na razie 13 atrakcji (mapkę robię, w tym tygodniu będzie)

Witam

Mógłbyś podać adres swojej strony?

Pozdrawiam

Beeker - 29-06-2010, 23:20

Na Bia?e/Okuninke szkoda czasu. Jak nurac kolo nas to w Piasecznie. Albo wraczek z laki p.Gieni od wschodu, albo Leonowe atrakcje od zachodniego brzegu bajora.
leon - 29-06-2010, 23:44

Bober napisał/a:
Mógłbyś podać adres swojej strony?

w stopce, już jest aktywny
Beeker napisał/a:
albo Leonowe atrakcje od zachodniego brzegu bajora.

Beeker wpadaj odwiedzić kolegę, będę w środę, czwartek, sobotę i niedzielę. W sobotę szykuje się małe piwko przy ognisku.

Spider - 30-06-2010, 14:43

leon Wstępnie wybieramy się we czwartek. Bedziemy potrzebowali 2 lub 4 flaszek i jakiś ołów do kieszeni :p Da radę to u was pożyczyć? Jakie w ogóle są warunki pod wodą - temp., widoczność?

[ Dodano: 30-06-2010, 15:08 ]
Kto szuka nie błądzi ;)
O widoczności ostatnimi czasy znajdziecie tutaj:
http://forum-nuras.com/vi...=6543&start=260

Tylko jeszcze pytanie co do tych flaszek? Bo się do leona dodzwonić nie można ;)