| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM OGÓLNE - Które miejsce na Karaibach wybrać?
szybszy - 20-11-2003, 14:03 Temat postu: Które miejsce na Karaibach wybrać? Panie i Panowie,
Będę wdzięczny za wskazanie, które z poniższych lokalizacji ma najlepsze warunki do nurkowania i jednocześnie nie jest super zatłoczone. Chodzi o te konkretne miejsca bo do nich mogę wykorzystać swoje mile w programie frequent flier, a nie stać mnie teraz na bilet.
Będę bardzo, bardzo wdzięczny za wskazówki.
Gujana Francuska
Martynika
Kuba
Gwadelupa
Dominikana
St. Martin
ewetnualnie w grę wchodzi jeszcze RPA
Bania - 20-11-2003, 16:27
KUBA KUBA - POLECAM!!
Wyspa mlodosci i Maria la Gorda to wspaniale nurki, nie jest zatloczona bo zachod tak nagminnie tam nie jezdzi i komercja jeszcze nie dotarla - i ceny nie sa (nie byly w kazdym razie dwa lata temu) wygorowane - polecam ziac wlasny automat i BCD bo sprzet jest tam troszke zuzyty..
Pozdrawiam
Bania
szybszy - 20-11-2003, 16:36
| Bania napisał/a: | KUBA KUBA - POLECAM!!
Wyspa mlodosci i Maria la Gorda to wspaniale nurki, nie jest zatloczona bo zachod tak nagminnie tam nie jezdzi i komercja jeszcze nie dotarla - i ceny nie sa (nie byly w kazdym razie dwa lata temu) wygorowane - polecam ziac wlasny automat i BCD bo sprzet jest tam troszke zuzyty..
Pozdrawiam
Bania |
Dziękuję bardzo! Muszę jeszcze tylko przetłumaczyć jak jest wyspa miłości po hiszpańsku
Bania - 20-11-2003, 16:46
Szybszy - Mlodosci
Isla de Juventud
a milosci... Isla de Amor
ale o te pierwsza mi chodzilo - poszperaj w Internecie - na 100% sa informacje - najlepiej jednak zadzialac samemu - samolot - mieszkanie - (ja mieszkalam w hoteliku w Maria la Gorda - 10$ za noc plus pelne wyzywienie - nurki 5 nurkow 100$ i jeszcze dostalam nocnego gratis)
Powodzenia zycze
Besos
Bania
szybszy - 20-11-2003, 16:56
| Bania napisał/a: | | i jeszcze dostalam nocnego gratis) |
No tak, ale ja nie jestem przystojną blondynką
Jeszcze raz dziękuję i zabieram się do lektury
WolfEeel - 20-11-2003, 18:44
Poza Isla De Juventud, na poludniu Kuby mozesz tez sie ciekawie pomoczyc w okolicach Holguin/Guardalavaca i troche na polnoc z tamtad w Santa Lucia.
Na Dominikanie to tego co mi wiadomo najleprze nurkowanie jest w okolicach La Romana (tu jest namiar na centrum http://www.scubafun.info/) Niestety nie nurkowalem z nimi wiec nie moge sie wypowiedziec na temat jakosci.
Jednak jezeli masz mozliwosc wyboru co do nurkowan na Karaibach to warto sie zastanowic nad Bonaire albo Curacao (Antyle Holnederskie).
Marcin
|
|