| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE REKREACYJNE - Nurkowanie nad jeziorem Łęsk - co z ośrodkiem?
grzyb90 - 27-07-2010, 07:26 Temat postu: Nurkowanie nad jeziorem Łęsk - co z ośrodkiem? Witam,
To moj pierwszy post więc Cześć Wam!
Mam pytanie w sprawie nurkowania nad jeziorem Łęsk w Kulce dokładniej to ośrodka "Joanna". Ostatnio tam dzwoniłem i Blondyna powiedziala ze juz nie prowadzi tego osrodka. Wiecie może kto teraz tam zarządza? W necie nic nie mozna znaleśc. Tak jakby ten ośrodek już przestał istnieć.
Może istnieje tam jakaś baza?...kiedyś pamiętam w ośrodku Joanna chyba Crazy Sharki miały baze... jak sie nie mylę.
Ma ktoś może jakis kontakt do bazy aktualnie tam istniejącej?
dzieki za pomoc i info
pozdro
Gzryb90
przemo - 27-07-2010, 10:27
z ośrodkiem już od paru lat jest problem, jest zamknięty i brak tam wstępu. z tego co wiem można dojść do plaży przy ich ogrodzeniu( z mojej strony to tylko zasłyszana teoria bo nigdy nie korzystałem) kilkaet metrów dalej jest zejście do wody nad ścianke, niestety ze 100m przez las więc lekki wysiłek, samochodem nie dojedziesz. teraz uwaga na wycinke drzew!!!! niedaleko ok 10 km jest ośrodek patataj i klub płetwonurkowy ENZO, oni organizują tam nurkowania, poszukaj w googlach KPENZO, nie pamietam adresu strony. pozdrawiam
styx - 27-07-2010, 11:29
Takoż Joanna nie działa i jest zamknięta. Można doleźć obok bazy ścieżką na dziko ale faktycznie jest to około 200m przez lasek ścieżynką. Jest zresztą parę takich dojść.
Pozdr,
~S
grzyb90 - 27-07-2010, 13:23
dzieki za info
pozdrawiam
PS
Całkiem fajne miejsce bylo do nurkowania kiedyś w tym ośrodku.
sq4fao - 27-07-2010, 16:01
ja znam gora 3 zejscia na zachodniej stronie.. 1- przed osrodkiem jakies 50-70m do wody i tu nurkuja z http://kpenzo.pl/?page_id=384 .
2- to scianka jakies 100m do wody w tej chwili jest wycinka drzew i czasami trzeba skakac przez kłody .
3- jadac dalej za scianka jest osrodek zamkniety z plaza tam tez jest dojscie.
Dalej jechac sie nie da bo jest szlaban .Po drugiej stronie biegnie droga wzdłuz calego jeziora "przez rezerwat", ale jest bardzo stromo dla wytrwałych zaden problem pzdr marek
|
|