FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - Co to za instruktur Witek z Sieradza

KruchyOX - 18-08-2010, 10:05
Temat postu: Co to za instruktur Witek z Sieradza
Co to jest k...a za instruktor Witek z Sieradza, ktoś go zna.

Najpierw się umawia na nurkowisku, potem nie przyjeżdża, nie odbiera telefonów.
Potem twierdzi że się nie umawiał.

??????

Miły Maciej - 18-08-2010, 13:14

Chodzi Ci o tzw Gotka :) ... i wszystko jasne :)

Raczej nie obgaduje ludzi - tym bardziej "kolegów" z jednego miasta ale no cóz wystarczy poznać, pogadać a juz nie daj boże umówić się na coś konkretnie. Znam więcej jego "zdolności" ale jak wspomniałem nie będę obgadywał :)

ZIBIT - 18-08-2010, 14:16
Temat postu: "Instruktor" z Sieradza
Może chociaż nie jest drogi ? Pzdr.
Miły Maciej - 18-08-2010, 15:07

Hehehe :) zależy Zibit na ile wyceniasz swoje życie :)
KruchyOX - 18-08-2010, 17:06

co masz na myśli pisząc "zdolności", to, że jak sam twierdzi u niego "trzeba trzymać tempo" a jak ktoś odpada to .....
MARCIN EAN 40 - 18-08-2010, 22:11

Witam
jestem nowy na tym forum ale miałem "przyjemność" a raczej nie przyjemność poznać pana Witka omyłkowo nazywanym instruktorem ( w mojej ocenie ) .
Co to za instruktor który prawie za każdym razem gubi kursantów pod wodą sam byłem tego świadkiem kilka razy ostatnio 08.08.2010 r w Jaworznie, u pana tego bałbym się zrobić kurs na rower wodny. Nadmienię tylko iż prawdą jest "rzetelność " uw pana jeśli chodzi o umawianie się na wyjazdy z całym profesjonalizmem nie odbiera telefonów nie przyjeżdża na umówione spotkania.

angelshark - 19-08-2010, 15:10

Witam,
Pytanko mam. Czy mając w cmasie P2 i zamierzając zdradzić cmas z padi, muszę robić kurs rescue diver przed divemasterem ?

Ps. też jestem z sieradza, nawet nie wiedziałam że mamy tu jakiegoś instruktora :D

piotrek_n - 19-08-2010, 18:12

angelshark napisał/a:
Witam,
Pytanko mam. Czy mając w cmasie P2 i zamierzając zdradzić cmas z padi, muszę robić kurs rescue diver przed divemasterem ?

Ps. też jestem z sieradza, nawet nie wiedziałam że mamy tu jakiegoś instruktora :D

Tak, aby zrobic dive mastera musisz miec stopien Rescue Diver Padi.

nurkowacz - 19-08-2010, 21:34

angelshark napisał/a:

Zgodnie z porozumieniem Cmas /Padi płetwonurek P2 moze bezpośrednio podejść do kursu Divemastera. Kurs pierwszej pomocy przedmedycznej by sie przydał.

dilmah - 20-08-2010, 12:45

EFR lub kurs innej organizacji dotyczący pierwszej pomocy jest wymagany. Ja robiłem kurs w lokalnym oddziale Czerwonego Krzyża - koszt za 16h - 120zł. Polecam
BitPump - 20-08-2010, 14:14

dilmah napisał/a:
EFR lub kurs innej organizacji dotyczący pierwszej pomocy jest wymagany.

Chciałbym zaznaczyć, że kandydata na DM obowiązuje posiadanie ukończonego szkolenia (maks. 24 miesiące) w zakresie EFR Primary i Secondary Care - czyli wstępna pomoc przedmedyczna (CPR) oraz dodatkowa pomoc przedmedyczna (FirstAid; potocznie nazywane "bandażowaniem").

Samo szkolenie BLS nie kwalifikuje, gdyż nie obejmuje urazów nie zagrażających bezpośrednio życiu.

~BitPump

Henry - 26-08-2010, 12:17

piotrek_n napisał/a:
Tak, aby zrobic dive mastera musisz miec stopien Rescue Diver Padi.

"Musisz" to chyba teoretycznie bo znam kilka osób które RDP nie miały a DM-a zrobiły.
Szkolący instruktor w PADI uzasadnił dopuszczenie po rozmowie z nurkami i uznał że stopien wiedzy ich jest w tym zakresie dostateczny.

klon - 26-08-2010, 13:08

Henry napisał/a:
RDP nie miały

nie żebym się czepiał, ale co ma wspólnego konieczność, bądź jej brak, posiadania stopnia Rescue z tym czy ktoś miał tabele RDP czy nie?
Tabele RDP musisz posiadać od stopnia OWD (są w obowiązkowym komplecie, który musisz kupić do kursu - tak mi się wydaje...)

więc jeżeli ktoś robi coś na kształt crossa to nie wiem co z tabelami RDP...

kurs rescue obejmuje nieco inne zagadnienia...

z innej strony to gdzie ta sprawiedliwość dziejowa? - ja musiałem zakupić eRDPML do materiałów na DM a teraz i tak leży się kurzy... taka fanaberia żeby zrobić DM-a... :-D

pozdrawiam

Henry - 26-08-2010, 14:19

klon napisał/a:
nie żebym się czepiał

masz racje . Chodziło mi oczywiście o kurs RD a nie o tabele.
klon napisał/a:
to gdzie ta sprawiedliwość dziejowa?

nie mam pojęcia ale jak ja spotkasz to daj cynk. Tez jej nakopie

BitPump - 26-08-2010, 14:31

klon napisał/a:
Tabele RDP musisz posiadać od stopnia OWD (są w obowiązkowym komplecie, który musisz kupić do kursu - tak mi się wydaje...)

Tabele RDP nie są już obowiązkowe na kursie PADI OWD.
http://www.padiinstructor...-padi-open.html

~BitPump

klon - 26-08-2010, 14:37

Henry napisał/a:
Chodziło mi oczywiście o kurs RD

już mnie wyśmiali na PW... :-) - nie załapałem :-)))

BitPump napisał/a:
Tabele RDP nie są już obowiązkowe na kursie PADI OWD.

no to wyszło, że od zakończenia kursu DM, standardów nie śledziłem... tak jakoś wyszło :-(

dzięki za info

pozdrawiam

grzegorz - 26-08-2010, 19:03

klon napisał/a:
no to wyszło, że od zakończenia kursu DM, standardów nie śledziłem

wolałeś nurać???:)

klon - 26-08-2010, 21:08

grzegorz napisał/a:
wolałeś nurać???:)

no znasz mnie na wylot... :-D