| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Co dalej po OWD w SSI ???
arciol71 - 23-08-2010, 19:08 Temat postu: Co dalej po OWD w SSI ??? Witam wszystkich i zarazem proszę o poradę.
W czerwcu tego roku zrobiłem OWD w SSi zaliczyłem 25 nurkowań (przede wszystkim Koparki i Chorwacja) i chciałbym zdobyć kolejne uprawnienia i umiejętności.
Rozmawiałem z kilkoma instruktorami na ten temat i jak to zazwyczaj bywa ile rozmów tyle propozycji P2, AOWD w Padi + Deep w SSi, AOWD w SSI (4 specjalizacje) i inne.
Jesienią wyjeżdżam do Egiptu i do tego czasu chciałbym zdobyć kolejne uprawnienia aby w pełni cieszyć się nurami.
Możecie polecić jakieś kompromisowe rozwiązanie (czas ma znaczenie) oraz konkretnego instruktora/instruktorów ?
Angst - 23-08-2010, 19:19
Ja kontynuuje w SSI. Po OWD zrobilem 2 specjalizacje: Nocne i Nawigacje
w pazdzierniku robie Deep, a planach na przyszly rok jest Suchy i Wrakowy. W zimie zamierzam jeszcze zrobic specjalizacje z plywalnosci
tomasz3city - 23-08-2010, 20:29
Przede wszystkim - nurkuj - znajdź sobie partnera i nurkuj, nurkuj, będziesz nurkował to na pewno spotkasz jakiegoś instruktora, czy to z polecenia czy to moze na nurkowisku gdzieś, a gdy przyjdzie czas to podwyższysz sobie uprawnienia ( może nie za bardzo będzie Cię satysfakcjonowała moja rada) ale do głębokości trzeba się przygotować, w innym wypadku może to być niebezpieczne.
Federacja i kolejne kursy to przelicz tak abyś nie musiał dublować uprawnień, a jak pewnie inni potwierdzą, dobry guru to podstawa...:)
jacekzolw - 24-08-2010, 09:14
Nie spiesz się.
Chill-out to skill podstwowy.
pzdr
Jacek
Bartolomeo - 24-08-2010, 09:49
Najtaniej wyjdzie P2 /nocne, nawigacja, ratownictwo, deep w jednym/.
hubert68 - 25-08-2010, 20:30
Jeśli nie szybko ale solidnie - to może pomyśl o GUE Fundamentals...
jacekplacek - 25-08-2010, 20:46
| arciol71 napisał/a: | | Możecie polecić jakieś kompromisowe rozwiązanie (czas ma znaczenie) oraz konkretnego instruktora/instruktorów ? |
Oczywiście: Paweł Poręba w Jastarni. Tylko, że tam plastiku bez umiejętności nie zobaczysz. Paweł szkoli w indywidualnym tempie kursanta a przekazywanej wiedzy nie uzależnia od kolejnego kursu, kolejnego plastiku. Pytasz - odpowiada. Rzeczowo, konkretnie, na temat.
Jeżeli nie możesz jechać do Jastarni a szukasz wysokiego poziomu wiedzy i umiejętności, zobacz tu:
http://deepdown.pl/o-nas-59.html - są w Katowicach.
Powodzenia życzę
hubert68 - 25-08-2010, 21:34
Właśnie spojrzałem na adres - Ruda Śląska. W Katowicach masz też Kubę Koncytowicza - znajdziesz Go na forum. Mogę z czystym sumieniem polecić szkolenie u Niego. Nie mniej Fundy a także, jak napisał Jacek, Paweł Poręba to bardzo dobre, jeśli nie najlepsze opcje...
|
|