| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
BEZ MODERACJI - bzdety
beroduar - 24-09-2010, 01:17
| tmichura napisał/a: | spowodowała delikatną konfuzję mego małego umysłu.
|
A moją konfuzję spowodowała "Młoda i naga Iga Wyrwał z kwiatkiem"....
I pomyśleć, że trzeba zostać nurkiem, by trafić na takie apetyczne strony...
gdynsczi_knop - 24-09-2010, 03:29
To i ja z braku laku coś skrobne, a robię tak:
Nie mam żadnego skrzydła, jacketu czy innego śmigła, bo w robocie jak jest robota na "lekko" to od razu bym to rozpierniczył i podarł i śmigło mi nie pomoże, poza tym w firmach bieda:)
Zawór upustowy mam odkręcony cały czas, ruchem ręki jak do "kaczuchy" upuszczam powietrze, a dodawczym w miarę potrzeby dodaję Wszystko to kwestia oznajomienia się ze sprzętem. No chyba, że masz krogulca to już inna bajka
wiesiek01 - 25-09-2010, 20:01
| gdynsczi_knop napisał/a: | | To i ja z braku laku coś skrobne |
To może już więcej nie pisz jeśli to ma byc w tym stylu:
| gdynsczi_knop napisał/a: | | Nie mam żadnego skrzydła, jacketu czy innego śmigła, bo w robocie jak jest robota na "lekko" to od razu bym to rozpierniczył i podarł i śmigło mi nie pomoże, poza tym w firmach bieda:) |
gdynsczi_knop - 25-09-2010, 20:29
Sorry, widać nie trafiłem w żargon
wiesiek01 - 26-09-2010, 08:28
| gdynsczi_knop napisał/a: | | Sorry, widać nie trafiłem w żargon |
W nic nie trafiłes... chyba, że kulą w płot.
gdynsczi_knop - 26-09-2010, 21:04
| wiesiek01 napisał/a: | | gdynsczi_knop napisał/a: | | Sorry, widać nie trafiłem w żargon |
W nic nie trafiłes... chyba, że kulą w płot. |
skąd ta agresja, w głowę się uderzyłeś czy co ? Wyjaśnij. Ty byś pewnie nie trafił nawet jakby włosy były.
beroduar - 27-09-2010, 21:39
Ach ten moderator - rozumiem, że można było mnie wyciąć - ale za co cierpią Koledzy pode mną ?
A fe, moderatorze nadgorliwy !
nurkot - 28-09-2010, 21:42
| beroduar napisał/a: | Ach ten moderator - rozumiem, że można było mnie wyciąć - ale za co cierpią Koledzy pode mną ?
A fe, moderatorze nadgorliwy ! |
sorry = ale to jest BEZ MODERACJI@!!!
więc już chyba nikt nikogo nie będzie wycinał?
nieeee?
beroduar - 03-10-2010, 00:08
A zobacz Koleżanko Po Fachu o czym pisze np. Wiesiek pod moim postem - bynajmniej nie o Wyrwałowych cyckach. To była pierwotnie dyskusja o pływaniu w suchym skafandrze i została wyciachana przez Moderatora (Wielki Oy-u świeć nad jego rozumem) - w niezbyt przemyślany sposób .
nurkot - 04-10-2010, 20:34
| beroduar napisał/a: | | A zobacz Koleżanko Po Fachu o czym pisze np. Wiesiek pod moim postem - bynajmniej nie o Wyrwałowych cyckach. To była pierwotnie dyskusja o pływaniu w suchym skafandrze i została wyciachana przez Moderatora (Wielki Oy-u świeć nad jego rozumem) - w niezbyt przemyślany sposób . |
ykhm.. no bo pływanie w suchym ssskafandrze budzi wiele pseudokontrowersji a b istotne są w tym wszystkim cycki, zwłaszcza jeśli suchy nie jest dopasowany tworzą się wtedy podejrzane przestrzenie powietrzne pod piersiami - tym większe, im większy rozmiar!
ale trochę absurdem jest wycinanie fragmentu dyskusji i wrzucanie do "bez moderacji" skoro ta dyskusja została właśnie zmoderowana.. ?
beroduar - 06-10-2010, 14:43
Fajowskie - tylko jedno pytanie - czy te długie blond włosy są DIR?
Bo jak się wkręcą w skuter....
hubert68 - 06-10-2010, 17:01
| beroduar napisał/a: | | Fajowskie - tylko jedno pytanie - czy te długie blond włosy są DIR? | Są. I nie tylko dir...
nurkot - 06-10-2010, 22:58
| hubert68 napisał/a: | | beroduar napisał/a: | | Fajowskie - tylko jedno pytanie - czy te długie blond włosy są DIR? | Są. I nie tylko dir... |
hmm.. no nie wiem Hubert..
co na to Jarrod? i GUE?
bo IANTD promuje chyba zdanie beroduara..
co lepsi instruktorzy uważają że nurkowanie z włosami na głowie jest absolutnbie NIEDOPUSZCZALNE!
ale ja się dopiero uczę..
Andrzej Kosko - 09-10-2010, 01:31
| nurkot napisał/a: | | co lepsi instruktorzy uważają że nurkowanie z włosami na głowie jest absolutnbie NIEDOPUSZCZALNE! |
też tak sądzę
gdynsczi_knop - 19-10-2010, 06:15
pfff, ale bzdety.
a z włosami na jajach można? Czy też lepsi instruktorowie twierdzą, że nie można. Co za pierdoły. Duzo jest takich pierdół, które "instruktorzy" wymyślajaą.
hubert68 - 19-10-2010, 07:08
| gdynsczi_knop napisał/a: | | Duzo jest takich pierdół, które "instruktorzy" wymyślajaą. | A żarty między przyjaciółmi są dopuszczalne? Przyjaciółmi którzy ze sobą nurkują i to na nury dekompresyjne i dażą się wzajemnym zaufaniem. Czy to może też pierdoły? Pamiętam z czasów pacholęcych powiedzonko: wp...lać się między wódkę a zakąskę... Nie uważasz przypadkiem, że poasuje do Twojego postu?
tom_wie - 19-10-2010, 08:11
| hubert68 napisał/a: | | ze sobą nurkują i to na nury dekompresyjne |
Przecież wszystkie nury są dekompresyjne.
Bero - 19-10-2010, 09:55
ale nie wszystkie wymagaja "formalnej" dekompresji
Andrzej Minorczyk - 19-10-2010, 15:55
| gdynsczi_knop napisał/a: | | Co za pierdoły. Duzo jest takich pierdół, które "instruktorzy" wymyślajaą | Oj dużo
hubert68 - 19-10-2010, 17:49
| tom_wie napisał/a: | | Przecież wszystkie nury są dekompresyjne. | No dobra, sam tak mawiam. Poprawię. Zmiast: | hubert68 napisał/a: | | i to na nury dekompresyjne | powinno być: i to na nury z zaplanowaną akcelerowaną dekompresją, z użyciem mieszanin gazowych o wysokiej zawartości tlenu (EAN 50). Lepiej?
| Bero napisał/a: | | nie wszystkie wymagaja "formalnej" dekompresji |
To właśnie miałem na myśli, zostałem "złapany za słowo". Sam nie lubię określenia nurkowania bezdekompresyjne, więc trochę mi się należało
|
|