FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Dlaczego rekiny atakuja?

Victoria - 28-12-2003, 12:46
Temat postu: Dlaczego rekiny atakuja?
Hej,

Po pierwsze prywata - czy ktos z DC moze mi to nagrac? jestem do jutra u rodziny, a nie mam tu Discovery :(

Mysle, ze moze to byc ciekawy reportaz, podaje za: http://serwisy.gazeta.pl/...45,1756886.html

Discovery Channel, niedziela, 28 grudnia 2003, godz. 21:00

"W zeszłym roku podczas zdjęć do programu Discovery na Bahamach znawca rekinów doktor Erich Ritter został zaatakowany przez rekina błękitnego. W ułamku sekundy ekspert padł ofiarą groźnego drapieżnika. Nigdy kamera nie filmowała z tak bliskiej odległości ostrych zębów rekina wbijających się w ludzkie ciało. Obraz okrutnych cierpień doktora Rittera utrwaliły kamery znajdujące się na wodzie i pod jej powierzchnią. Atak rekina nie zniechęcił jednak naukowca do dalszych badań. Ritter po raz pierwszy analizuje materiał filmowy i wspomina swoje spotkanie z rekinem. Bada także inne ataki tych groźnych ryb i zastanawia się, co sprawia, że rekin decyduje się na atak. Program próbuje znaleźć odpowiedź na pytanie, czy wszystkie gatunki rekinów atakują w ten sam sposób i jak silne są szczęki tych drapieżników."

bann - 30-12-2003, 11:29

piekne zwierzaki,
ale do dommowego akwarium polecam piranie...