FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - KURS w BYDGOSZCZY

dlugi19822 - 09-03-2011, 13:48
Temat postu: KURS w BYDGOSZCZY
Witam - prosze o rade u kogo najlepiej jezeli jest w kim wybierac robic kursy techniczne w Bydgoszczy. Z gory dziekuje za podpowiedz. Pozdrawiam.
Staszex - 09-03-2011, 13:59

Przekręć do Artura, CN Neptun , ale nie dzisiaj bo ma urodziny ;))
conan - 09-03-2011, 14:25
Temat postu: Kursy
Co nasz na myśli pytając o kursy techniczne??

Jeśli mówimy o poziomie Adv Ean to polecam Kazimierza Balsama
603 619 424

on jest z Brodnicy dokladnie mowiac ale to okolice Bydgoszczy

dlugi19822 - 09-03-2011, 14:38

Mysle o nurkowaniu dekompresyjnym a potem chcialbym to robic na trimixie.
conan - 09-03-2011, 15:05
Temat postu: Kurs
Zgodnie z kolegi profilem posiadasz AOWD. Jest to warunkiem do rozpoczęcia szkoleń technicznych.
Przed kursem trymiksowym, musisz zrobic Adv Ean (lub inny równoważny) a dopiero później TMX

Nawiasem mówiąc kurs Adv Ean w IANTD daję uprawnienia do nurkowań z dekompresją a kolega Kazimierz szkoli właśnie w IANTD

Tak czy inaczej nadal go polecam a pozniej zawsze mozesz sie rozejrzec za kims o wiekszych mozliwosciach szkoleniowych

dlugi19822 - 09-03-2011, 15:10

Kurs nitroxowy mam juz wiec dlatego pytam o kolejne. Z tego co wiem w bydg. jest kilka CN. Moze ktos polecic jakas szkole w bydg. Brodnica to jednak kawalek drogi.
conan - 09-03-2011, 15:23
Temat postu: kurs
Skoro kolega ma już kurs Adv. EAN to moze wykonywać nurkowania dekompresyjne.

Mam nadzieję że mówimy o Adv Ean a nie o Basic Ean bo to róznica.

Po Adv Ean możesz od razu przystąpić do kursów TMX. Myślę że instruktorów tego poziomu nie będziesz miał zbyt wielu w swoim rejonie.
Niestety nie znam tamtego rejonu wiec konkretnej osoby nie wskarze

pozdrawiam

Krzych71 - 09-03-2011, 18:17

W Bydgoszczy do poziomu nTMX szkoli Jacek Konikowski CN Aquatek w ETDO , Maciej Jurek w TDI ,Artur B. CN Neptun ,kurs trymiksowy w KDP/CMAS.
Zet - 09-03-2011, 21:17

Też jestem zainteresowany kursem ntmx i jak na razie dowiedziałem się, że w maju lub w czerwcu bydgoski Aquarius będzie organizował taki kurs lecz nie w Bydgoszczy tylko w ich bazie nad jeziorem Piłakno.
Szczegółowych informacji udziela Michał Górny (namiary na stronie Aquariusa).

Maciej Jurek - 10-03-2011, 09:28
Temat postu: kursy techniczne
Witam
Zapraszam na kursy techniczne do mnie ;)
Jeśli masz juz Adv Ean to kolejnym stopniem będzie Decompression Procedures Diver + Extended Range Diver oraz / lub Trimix Diver (normoksyczny)
Część teoretyczna odbywa się na sali wykładowej w Bydgoszczy.
Część praktyczna kursu odbywa się w niemieckich kamieniołomach koło Drezna lub na Bałtyku gdzie przynajmniej jest coś ciekawego na dnie ;) W ostateczności na jeziorze Wdzydze ok. 120km od Bydgoszczy
Cena też jest atrakcyjna ;)
Jeśli jesteś zainteresowany to daj znać na yurass@wp.pl lub 882823040
Pozdrawiam i przepraszam innych za prywatę...