| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE REKREACYJNE - Filmik z Dolnego Śląska
jacekplacek - 31-05-2011, 17:00 Temat postu: Filmik z Dolnego Śląska Pierwsze próby z 550D. Oświetlenie to dwie K2Max przygumkowane do rączek obudowy i backup L4M w ręce
http://vimeo.com/23736947
zbigniewb - 31-05-2011, 17:35
To Ty? No to witaj po przerwie.
Filmik ...z klimatem.Tylko uważaj na audio. Teraz za dzikie audio opieprzają.
Haw - 31-05-2011, 18:10
zbigniewb, warto czasem na zloty jezdzic
jacekplacek - 02-06-2011, 23:27
| Haw napisał/a: | zbigniewb, warto czasem na zloty jezdzic |
A żebyś wiedział, że warto To co? W październiku będziesz?
Haw - 03-06-2011, 01:09
| jacekplacek napisał/a: | | W październiku będziesz? | a bedzie jakis zlot? a gdzie? a czy ja dobrze widze, ze rzut beretem od gda w niejakim bachotku? jak tylko nie bedzie mi kolidowac ze szkola to czemu nie... (50% szansy).
Kunta - 03-06-2011, 09:13
Ciekawy filmik, zarąbiste miejsce gdzieś? na dolnym śląsku
Szkoda, że nie pokazałeś ,wyeksponowałeś bardziej tego miejsca, najczęściej widać nurka.
Nie bierz tego z krytykę
Film super
Miejsce jeszcze lepsze - bo w Polsce
Może napiszesz coś więcej o tym miejscu
Pozdrawiam
jacekplacek - 06-06-2011, 07:30
| Kunta napisał/a: | | Szkoda, że nie pokazałeś ,wyeksponowałeś bardziej tego miejsca, najczęściej widać nurka. |
Cześć Nie wyeksponowałem miejsca, bo bez światła się nie da: miałem tylko backupy i światło partnerów Najczęściej widać nie nurka, tylko Nurkotkę, bo fotogeniczna jest
Trochę więcej(ale niewiele) okoliczności przyrody jest tu: http://vimeo.com/22098838
Ps. Już Zioło o tym wspominał, ale będę nudny Te miejsca są nie przepływowe, więc na ścianach, dnie i stropie zalega wiele drobnego łatwo unoszącego się pyłku. Jak widać na filmie, Nurkotka poręczuje wisząc kilka cm nad dnem i nie dzieje się nic - to tyle w kwestii, dlaczego warto ćwiczyć
Kunta - 07-06-2011, 15:15
ok,
masz farta ze masz nurkotkę w teamie
miejsce naprawdę imponujące
Pozdrawiam
D@rek - 07-06-2011, 21:54
Jacek no byłeś prawie wszędzie
nurkot - 08-06-2011, 10:06
| Kunta napisał/a: | | masz farta ze masz nurkotkę w teamie |
heh, pewno. bo my wszyscy w ogóle fajny team jesteśmy aczkolwiek czasem nieco rozproszony, niezdecydowany, solistyczny, niemniej jednak wspólne akcje bywają dość spontaniczne i zadziwiają nas samych.
w sumie D@rku trafiłeś w sedno - gdzie to Jacka nie było, to ja nie wiem.
ale - koniec snucia niekonkretów!
| Kunta napisał/a: | | miejsce naprawdę imponujące |
tak, to prawda..... <rozmarzona>
ale konkrety: nie "miejsce", a miejsca.
w ten weekend udało się nam, rewelacyjnej trzyosobowej ekipie ze świata, zanurkować w czterech miejscówkach:
Wapiennik - niestety niski poziom wody powodował że część korytarzy trzeba było przejść pieszo, a jest to piękne miejsce.
Uran, sztolnia w Kowarach - super miejscówka, jednak nurkowanie z zasady solo i max dwie osoby, bo mąci się nawet poprzez oddech - spadają jakieś rdze z drabiny. miejscówka jednak śliczna i fajny nietoperek u wejścia.
Marie Agnes, Bystrzyca - tu zajęliśmy się filmowaniem, więc jest kilka ujęć z tego miejsca. Kopalnia srebra, znana i lubiana, więc więcej nie ma sensu pisać.
Browar zalany - już któreś nurkowanie tu, oporęczowany, przepłynięty przez nas na poprzednich nurach, teraz więc znów można było pofilmować i poeksperymentować ze światłem - efekt zdziwił nas dość mocno - nie sądziłam że taka latareczka na plecach tak ciekawe efekty da
*** dzięki Kowiemu za dzień pierwszy - pomoc, logistykę i... szalony taniec na zakończenie przede wszystkim!
jacekplacek - 08-06-2011, 22:39
| D@rek napisał/a: | no byłeś prawie wszędzie |
"Prawie" czyni różnicę
Konrad Dubiel - 09-06-2011, 13:33
| nurkot napisał/a: | | Browar zalany |
Do browaru dziurą w lesie czy browar dla ciecia i główną bramą?
|
|