| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Zbyt krótki czas idle na Forum
beroduar - 02-08-2011, 22:03 Temat postu: Zbyt krótki czas idle na Forum Cześć - nie wiem, jak Was, ale mnie dosyć denerwuje bardzo krótki czas bezczynności na Forum zanim serwer nas wyloguje - kilka razy straciłem przez to dłuższe posty - teraz pisze, wklejam do schowka, loguję się jeszcze raz i jakoś idzie, ale nie jest to zbyt wygodne, prawda?
Czy można poprosić Administratora o przedłużenie tego czasu, a może całkiem z niego zrezygnować?
lozerka - 02-08-2011, 22:19
tak podpowiem, ze na wszystkich przeglądarkach, z jakich korzystałam, w takiej sytuacji ( wylogowania z forum w czasie pisania postu ) pomaga jeśli po przeniesieniu nas na stronę logowania po prostu cofniemy stronę, wracamy do pisanego posta i po zalogowaniu się na forum na innej karcie mozna go wysłac rozwiązanie prostsze niż z kopiowaniem części postów
a czas istotnie jest krótki ..
breader - 02-08-2011, 22:47
Cześć nie wiem czy dokładnie oto chodzi ale cytując FAQ to będzie tak:
Dlaczego wciąż jestem wylogowywany?
Jeżeli nie zaznaczysz opcji Loguj mnie automatycznie podczas logowania na forum będziesz zawsze wylogowywany po pewnym czasie. To zapobiega wykorzystaniu twojego konta przez kogokolwiek innego. Aby pozostawać zalogowanym zaznacz powyższą opcję. Nie jest to zalecane, gdy korzystasz z publicznego komputera, np. w bibliotece, kawiarni internetowej czy na uczelni.
TomS - 02-08-2011, 23:01
Prościej: podczas pisania co jakiś czas klikaj "Podgląd" zamiast "Wyślij" - wygenerujesz aktywność i czas się "wyzeruje" a wpis nie zostanie opublikowany.
Myślę, że "niewylogowywanie" też nie spełni oczekiwań...
Wilczy - 02-08-2011, 23:17
| TomS napisał/a: | | Prościej: podczas pisania co jakiś czas klikaj "Podgląd" zamiast "Wyślij" - wygenerujesz aktywność i czas się "wyzeruje" a wpis nie zostanie opublikowany. |
Oprócz powyższego, stosuję jeszcze jeden, wyjątkowo nieinteligentny sposób:
- Tuż przed tym, jak cokolwiek wcisnę ("wyślij", "podgląd") zaznaczam wprowadzony tekst, wciskam sobie Ctrl-C*, czyli kopiuję go do schowka. W razie czego, zamiast "ożesz fak jego mać", wyrywa mi się tylko ciche "ych" - wtedy zaczynam pisać posta jeszcze raz, wklejając tekst ze schowka.
Wyrobiłem sobie już taki odruch - przydaje mi się w innych serwisach, w których "wstecz" w przeglądarce nie pomaga.
*) Tak naprawdę to japco-C ;-)
breader - 03-08-2011, 08:10
| Cytat: | | Myślę, że "niewylogowywanie" też nie spełni oczekiwań... |
Sprawdziłem u mnie pomaga,chcąc się przekonac zostawiłem na noc komp. zalogowany na FN
i wszystko ok.oto dowód-screen proszę zwrócić uwagę na miejsce zaznaczone:zalogowano 23.40,obecny czas to 07.44,czy 8 godzin wystarczy
Uploaded with ImageShack.us
zapewniam Was że nie odświeżałem cała noc co 5 min. Może zmiana przeglądarki poprawiłaby Waszą sytuację? Pozdrawiam.
siili - 04-08-2011, 12:10 Temat postu: Re: Zbyt krótki czas idle na Forum
| beroduar napisał/a: | Cześć - nie wiem, jak Was, ale mnie dosyć denerwuje bardzo krótki czas bezczynności na Forum zanim serwer nas wyloguje - kilka razy straciłem przez to dłuższe posty - teraz pisze, wklejam do schowka, loguję się jeszcze raz i jakoś idzie, ale nie jest to zbyt wygodne, prawda?
Czy można poprosić Administratora o przedłużenie tego czasu, a może całkiem z niego zrezygnować? |
Popieram Beroduar:a, "remember me", ctrl-c, itd. to duct tape na to co powinno byc wg. mnie inaczej ustawione od poczatku. Rozumiem, ze dobrze jest aby sesje sie konczyly np. ze wzgledu na uzywanie z publicznych kompuerow, itd, ale to, ze nie mozna spokojne napisac posta na forum przez ograniczenie czasowe.. to dosc niewygodne.
I jak juz administratorzy beda cos zmieniac, to moze tez liczbe postow ktora jest zaznaczona jako przeczytana/old po tym jak sie nie loguje przez tydzien? Czy to tylko moj problem, a wszyscy inni siedza tu bez przerwy? ;-D
/m
|
|