| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Nie dla zamykania tematów!!!
Tommy222 - 09-03-2004, 13:52 Temat postu: Nie dla zamykania tematów!!! Zdecydowanie sprzeciwiam się zamknięciu tematu 7 odcinek filozofii!!!
To, że dyskusja przeradza się w pyskówkę NIE MOŻE BYĆ ARGUMENTEM!!!
To tak jakby zakazać wypowiadania się publicznie np. Balcerowiczowi – co by nie powiedział to spotka się z krytyką z pewnych środowisk. Jeśli nie chcemy pyskówki to należy powstrzymać autorów napastliwych komentarzy albo nich sami się powstrzymają.
Cenzura prewencyjna jak i następcza była w PRL!!!
Kto się ze mną zgadza proszę się wpisać . Kto ma uzasadnione inne zdanie chętnie poznam jego opinie. A jeśli ktoś uzna, że ten post może wywołać pyskówkę proszę to mimo to GO NIE ZAMYKAĆ!!!
Art - 09-03-2004, 14:46
Mam nadzieję, że jeszcze raz przedyskutujemy celowośc zamykania postów.
Na razie poczekajmy na odpowiedź Manii i nie róbmy szumu - wszystko się wyjaśni.
Pozdrawiam
p.s.
Osobiście nie jestem fanem Pana Strugalskiego ale nie widzę celu zamykania jego postów - jeśli mają już być zamykane to wolę je skasować bo po co wiszą i straszą swym widokiem a nie można nic skomentować.
Z drugiej strony fanem kasowania tez nie jestem więc kto ma trochę oleju w głowie oleje jego posty i może sam się zniechęci i nie będzie nam więcej "filozofował"
Mania - 09-03-2004, 16:36
Panowie,
obaj uczestniczyliscie w dyskusji, ktora toczyla sie w nieco mniejszym gronie na tym Forum - wiecie co mam na mysli. Efektem tej dyskusji byly wlasnie glosy by blokowac temat. Czesciowym efektem bylo takze stwierdzenie nie brania udzalu w dyskusji i nieodpowiadania na niektore posty.
Moze przypomne niektore wypowiedzi:
1. moderować. zrobić dział pt. "sierotki" i wrzucać tam wszystkie posty uważane za niemerytoryczne, z zablokowaną możliwością odpowiedzi
2. A tak w ogole to wiecej jaj panstwo moderatorzy . Macie wladze to ja uzywajcie.
3. Aby nie było pretensji o blokowanie dostępu do forum dla TS, publikowane posty reklamowe mogą przecież być każdorazowo blokowane przed zbędną dysksją i przenoszone do działu odpowiedniego dla reklamy.
4. A zablokowanie możlwiości dyskusji ustrzeże forum od niemerytorycznych pyskówek.
5. Gdyby zablokować dyskusje do tych reklamówek, również poczytność "padnie"
6. pomysł blokowania postu przed rozpoczęciem dyskusji - doskonały - umikniemy zmian w postach żródłowych
I tak dalej....
Polecam wiec ponowne przejrzenie tej dyskusji i wyciagniecie wnioskow.
Pozdrawiam
Mania
Jan Nurkowski - 09-03-2004, 18:34
Blokowanie, wycinanie i ingerowanie bez specjalnej potrzeby w dyskusje na FN spowoduje, ze z ludzi, ktorzy maja jakies doswiadczenie i cos do powiedzenia, pozostanie tylko DiW z opisami egipskiej pogody i zuzytego sprzetu.
pzdr
Jan
PS. Ciekawe - Tomasz S. (po zdecydowanej interwencji KDP !!!!) zaczal wreszcie pisac w swoim imieniu, co z pewnoscia obnizylo temperature. Teraz jest blokowany - dla mnie troche niezrozumiale. Ostatecznie, przeniesienie do dzialu "zaproszenia", to bym zrozumial, ale to ? Nie chce nikogo obrazac, ale cofamy sie chyba troche...
Moze w takim razie opublikujmy liste niedozwolonych tematow i slowniczek zakazanych slowek. Mozna jeszcze - kto z kim moze rozmawiac, a kto z kim nie....
PS. 'Swoja droga wypowiedzi DiW bardzo sobie cenie, nawet te o pogodzie i sprzecie.
Mania - 09-03-2004, 18:45
Moge odblokowac temat. Ale zastrzegam - jezeli w jakimkolwiek stopniu dyskusja zacznie przypominac te poprzednie - zablokuje temat ponownie. mam - i mysle ze wiekszosc z was - dosyc pyskowek, ktore sie tutaj odbywaly. Acha - i przypominam tez liczne sugestie, ze osobie ktora na pytania nie odpwoiada po prostu nie nalezy tych pytan zadawac.
Acha - tylko po co w takim razie byla cala dyskusjana ten temat i Wasze propozycje by robic to co wlasnie zrobilam? A teraz sprzeciw? Czy mozecie sie zdecydowac czego chcecie?
Tak to zawsze jest - a mowia ze to kobity nie wiedza czego chca...
Mania
PS. Moje ulubione ostatnio powiedzenie wygrzebane w Internecie w jezyku langydz:
If everybody lives next to an idiot and you don't, guess what.... (hihihi)
Jan Nurkowski - 09-03-2004, 19:07
| Mania napisał/a: | Acha - tylko po co w takim razie byla cala dyskusjana ten temat i Wasze propozycje by robic to co wlasnie zrobilam? A teraz sprzeciw? Czy mozecie sie zdecydowac czego chcecie?
|
Jak Tomasz S. obraza duza czesc srodowiska nurkowego, klamliwie podpierajac sie podpisem CMAS, a srodowisko sie buntuje, to jest pyskowka ?
Jak Tomasz S. wycina z podpisu CMAS i zaczyna prezentowac swoje opinie o bezpieczenstwie w nurkowaniu, nikogo nie obrazajac, to Go blokujesz ?
I dziwisz sie, ze ja sie dziwie ?
pzdr
Jan
Mania - 09-03-2004, 20:06
Janusz,
Jak mawiala moja sp. Mama:
"W komunizmie zdziwi mnie juz tylko facet w ciazy"
Buzki
Mania
Jan Nurkowski - 09-03-2004, 20:18
Przepraszam, czy my aby gramy w tym samym serialu ?
pzdr i usc
Jan
Mania - 09-03-2004, 20:31
taak, w tym samym. Mnie juz po prostu nic nie dziwi
buziaczki
Mania
Jan Nurkowski - 09-03-2004, 21:27
A mnie, owszem.....
pzdr
Jan
padre szalona foka - 10-03-2004, 00:34
Stanowcze NIE dla zamykania tematow.Stanowcze NIE dla wladzy moderatorow.Mania to nie posty pana Strugalskiego byly czy jak kto woli sa obrazliwe.Posty te sa co najwyzej kontrowersyjne i to nie dla wszystkich.Odpowiedzi oczywiscie niektore to co innego to juz byla agresja i czyste chamstwo.Decyzja o zamknieciu tematu wyglada na tendencyjna i stawia moderatora w klopotliwej sytuacji.Mania twoje argumenty mnie nie przekonuja to ze nie ma tematu nie oznacza ze nie ma problemu.Gdzie bylas jak obrazano pana Strugalskiego a obrazano.Masz jako moderator cala game srodkow zapobiegawczych a zastosowalas najbardziej radykalny i co najmniej kontrowersyjny.Na dodatek w momecie kiedy atmosfera opadla i przynajmniej niekturzy odpuscili i to doslownie.Pokaz choc jeden obrazliwy fragment w postach kolegi Strugalskiego;porownaj do chamstwa niektorych odpowiedzi.
nuras5 - 10-03-2004, 07:49
Dajcie jeszcze trochę pożyć Mani- to naprawdę b. sympatyczna dziewczyna i chciała dobrze.
Odblokowała już temat i dalsza dyskusja chyba nie ma sensu.
Mania - 10-03-2004, 09:35
| padre szalona foka napisał/a: | | Stanowcze NIE dla wladzy moderatorow.. |
Nie wchodzac w meritum - patrz post nurasa5 - taka jest istota tego forum, ze jest moderowane. Tym sie wlasnie rozni od listy dyskusyjnej.
| padre szalona foka napisał/a: | | Masz jako moderator cala game srodkow zapobiegawczych a zastosowalas najbardziej radykalny i co najmniej kontrowersyjny... |
To jako moderator mam uzywac wladzy czy nie?????W moim pojeciu "wladza moderatora" oznacza korzystanie z calej gamy srodkow, jakie moderatorowi sa dostepne. Prosze o zdecydowanie sie - czy "koniec wladzy moderatorow" czy "masz cala game srodkow"
| padre szalona foka napisał/a: | | Pokaz choc jeden obrazliwy fragment w postach kolegi Strugalskiego;porownaj do chamstwa niektorych odpowiedzi. |
Mysle ze Jan Nurkowski i pare innych osob jest w stanie pokazac ci, ze jednak winne sa wszystkie strony... Poczytaj ich posty do poprzednich odcinkow.
Pozdrawiam
Mania
PS> Jak zreszta napisal nuras5 - temat odblokowany, ale jak tez napisalam - jak tylko dyskusja - przez kogokolwiek - zostanie zamieniona w pyskowke - zamkne temat
Jan Nurkowski - 10-03-2004, 15:59
| padre szalona foka napisał/a: | | Pokaz choc jeden obrazliwy fragment w postach kolegi Strugalskiego;porownaj do chamstwa niektorych odpowiedzi. |
Mam nadzieje, ze brak obiektywizmu z Twojej strony jest spowodowany tylko nieuwaznym czytaniem przedmiotowych watkow.
pzdr
Jan
kijanek - 10-03-2004, 17:20
Z jednej strony nie uwazam, zeby nalezalo blokowac czyjekolwiek posty jezeli nie sa obrazliwe, glupie lub nie na temat - nawet jesli autorem jest TS.
Z drugiej strony to wlasnie ta mozliwosc (blokowania i wyciachania przez moderatorow) stwarza roznice miedzy tym forum a grupa rec.
Tak wiec zgdazam sie z Mania zarowno kiedy decyduje zablokowac watek "filozoficzny", jak i wtedy kiedy go odblokowuje.
Zawsze mozna zrobic jak Kriss; co wlasnie zamierzam uczynic - ignorowac, nie odpowiadac, nie podsycac sporu.
Kriss - 11-03-2004, 13:49
czyżby ktoś dostał delikatne upomnienie - bo w zmianę poglądów nie wierzę , mam nadzieję , że to KDP w białych rękawiczkach - co do ZG PTTK - to jeszcze chwilę potrwa .
Przyznam szczerze psuje mi to końcówkę książki , coraz mniej mięsa - nawet na pl.rec - nikt już nie chce gadać - jaka szkoda .
Kriss.
|
|