FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

Oddam - Dobrą latarkę KX MAX nurkowi TMX

slawek290 - 16-11-2011, 21:02
Temat postu: Dobrą latarkę KX MAX nurkowi TMX
Za symboliczną złotówkę koleżanka odda dobrą latarkę KX MAX . Mała uwaga . Koleżanka lubi dobrze wyszkolonych nurków .Latarka kupiona w tym roku i nie posiada żadnej wady . Koleżanka jednak z pewnych względów już nie może z niej korzystać i chętnie odda .Może warto dodać iż była to latarka " forumowego męża"
Nuroslaw - 16-11-2011, 21:11

chętnie przygarnę.
slawek290 - 16-11-2011, 21:26

Nuroslaw napisał/a:
chętnie przygarnę.

Wybacz pewno gdyby to zależało tylko od mojej osoby to nie ma sprawy . Koleżankę interesuje tylko nurek TMX nie ważne czy młody czy stary czy łysy czy kulawy MUSI być TMX .

Nuroslaw - 16-11-2011, 21:31

mogę być TMX, na dziś Normoxic wystarczy ?
Yavox - 16-11-2011, 21:36

Wiem, ze pytanie "dlaczego" to najbardziej destrukcyjna forma odnoszenia sie do hobby, ale czemu musi byc TMX? Co chcecie od TMXa wytargowac, czego wam nie da nawet sasiadka?
slawek290 - 16-11-2011, 22:16

Normalnie koleżanka jest uczciwa i powiedziała że da tylko TMX nic w zamian nie chcąc .
wagrzes - 16-11-2011, 22:20

Jestem stary, łysy, kulawy i mam TMX.I co dalej?
arkac123 - 16-11-2011, 22:23

wagrzes napisał/a:

Dalej dostaniesz namiary na latarkę - odbiór tylko osobisty :aaa:

A dlaczego tylko TMX?
Mężowi w niedzielę na Sparmann zrobiło się nudno, kiedy płynął na 15 m przy poręczówce. zaczęliśmy sie więc bawić w podawanie gazu - no i latarka poooszła.................. Co prawda zgodnie zanurzyliśmy się za nią na 27 m, ale światełka nie było widać, wynurzyliśmy sie więc z powrotem do poręczówki i zgodnie popłynęliśmy oglądać jesiotry........

Później, po dokładnym pzestudiowaniu mapy akwenu, wyszło, że KXmax zatrzymał się gdzieś w okolicach 40-50 m - stąd namiary podam tylko i wyłącznie nurkowi z TMX :aaa:

slawek290 - 16-11-2011, 22:26

wagrzes napisał/a:

Zapomniałem dodać dobrze żeby jeszcze był Speer Man

Yavox - 16-11-2011, 22:59

arkac123 napisał/a:
Później, po dokładnym pzestudiowaniu mapy akwenu, wyszło, że KXmax zatrzymał się gdzieś w okolicach 40-50 m - stąd namiary podam tylko i wyłącznie nurkowi z TMX

Znam takiego jednego, co ponoć walnął stówkę na jednej butli 12l z powietrzem - tak do dna i z powrotem. Jakbyś miała dla niego bardzo dokładne namiary, żeby nie musiał po dnie szukać i po prostu w punkt trafił, to może to TMX nie jest tak bardzo jakoś potrzebne? :) :) :)

pecze - 16-11-2011, 23:17

Yavox napisał/a:
Znam takiego jednego, co ponoć walnął stówkę na jednej butli 12l z powietrzem - tak do dna i z powrotem

A może to EKSTAZA GŁĘBIN go walnęła i wydawało mu się że był na stówce

Yavox - 16-11-2011, 23:21

Nie wiem, co go walnęło, ale to było na pewno znacznie wcześniej, jeszcze na powierzchni :) Digital mało jest na narkozę podatny, sznurka nigdzie świadkowie nie znaleźli...
MARKUS5 - 16-11-2011, 23:45

wagrzes napisał/a:

Potwierdzam ma TMX jest łysy ale żeby stary i kulawy :co:

Yavox - 16-11-2011, 23:47

Dodaje sobie, bo mu zależy na latarce.
Marcin13736 - 17-11-2011, 06:30

Czyżby Gosiu KX max kupiony w Boszkowie :poszedł na dno"? Szkoda wielka, tym bardziej, że fajne światełko...
Yavox - 17-11-2011, 06:56

Może powinna być jakaś wersja lepsza tej latarki - taka z czujniczkiem ciśnienia i zbiorniczkiem sprężonego powietrza zamiast jednej baterii - jak pójdzie za głęboko, to się przez klapkę w korpusie wypycha nadmuchiwany balonik i latarka robi windę w górę. Ciekawe, czy byłby na to popyt... :)
arkac123 - 17-11-2011, 09:09

Yavox napisał/a:
Może powinna być jakaś wersja lepsza tej latarki - taka z czujniczkiem ciśnienia i zbiorniczkiem sprężonego powietrza zamiast jednej baterii

Doszliśmy z mężem do wniosku, że na przyszłość wystarczy nieDIRowski sznureczek lub gumka - trzeba się zabezpieczać :aaa: .

Marcin13736 napisał/a:
Czyżby Gosiu KX max kupiony w Boszkowie :poszedł na dno"? Szkoda wielka, tym bardziej, że fajne światełko...

Tak, to dokładnie ta latarka :ping: . Ale Arek już się cieszy, że będzie miał nową :ping:

slawek290 - 17-11-2011, 10:23

Marcin13736 napisał/a:
Czyżby Gosiu KX max kupiony w Boszkowie :poszedł na dno"?

On nie poszedł na dno . Został tam zatopiony celowo w dobrze oznaczonym miejscu . Porzucenie tej latarki tam było tylko pretekstem do zakupu latarki z kanistrem .

mi_g - 17-11-2011, 13:13

arkac123 napisał/a:
Doszliśmy z mężem do wniosku, że na przyszłość wystarczy nieDIRowski sznureczek lub gumka - trzeba się zabezpieczać

Ja mam na rękawach suchara pozakładane gumki z detki. Jak muszę użyc backupu to wpinam go karabinkiem w gumkę. Dzięki czemu przy latarce nic nie dynada a jak mam w łapkach to jest zabezpieczona. Chociaż z drugiej strony - koledze wypadła z latarka z ręki (też na Sparmann) gdy wypinał ją z D-ringu, zanim podczepił do czegokolwiek. Szczęśliwie spadła na półkę koło bunkra a nie na dno.

Mirko - 21-11-2011, 16:40

Cytat:
gdzieś w okolicach 40-50 m - stąd namiary podam tylko i wyłącznie nurkowi z TMX :aaa:

Na 50m nie trzeba mieć TMX :P

waterman - 21-11-2011, 17:13

Phi to ja takie namiary moge podać wszystkim i dużo płyciej
lozerka - 21-11-2011, 17:29

Mirko napisał/a:
Cytat:
gdzieś w okolicach 40-50 m - stąd namiary podam tylko i wyłącznie nurkowi z TMX :aaa:

Na 50m nie trzeba mieć TMX :P

Gosia, chociaż się nie przyznaje do tego, jest wypaczona ;-) przez GUE :P

arkac123 - 21-11-2011, 18:06

lozerka napisał/a:
Gosia, chociaż się nie przyznaje do tego, jest wypaczona ;-) przez GUE :P

GUE bym do tego nie mieszała. Opowieści Huberta wystarczą. :beer3:

Jeszcze jedno. W momencie upadku latarki, akurat ćwiczyliśmy podawanie gazu na 15 m, ja byłam dawcą . Oczywiście, zaczęliśmy tę nieszczęsną latarkę gonić, aż do 27 m, gdzie daliśmy sobie spokój.
Po wynurzeniu, porozmawiałam :uuuu: sobie z mężem, dlaczego, kiedy coś się stało, nie przeszedł na swój automat, a ciągle wisiał mi na oktopusie.....

Jego zdaniem, o wiele lepiej czuł się fizycznie, będąc ze mną złączonym (oktopusem ma krótkim wężu i za ramię), czuł się pewniej - tzn "wiedział, że go na pewno nie zostawię" :????:

Zawsze myślałam, że podawanie gazu jest sytuacją awaryjną - ale mąż nie czyta forum, więc o tym nie wie :ping: . On akurat reaguje odwrotnie - wiszenie na moim oktopusie go uspokaja............

Z drugiej struny - w sumie zużywa mój gaz, nie swój..... Mąż...... :????: :prez:

Włodek K - 21-11-2011, 18:10

slawek290 napisał/a:
Za symboliczną złotówkę koleżanka odda dobrą latarkę KX MAX

Przyjmę z przyjemnością.

wagrzes - 21-11-2011, 18:53

Mirko napisał/a:
Na 50m nie trzeba mieć TMX

W/g niektórych jednak trzeba.

AgaW - 26-11-2011, 15:05

Ja też chętnie przygarnę i się zaopiekuję :)
OLO Wawa - 27-11-2011, 09:05

wagrzes napisał/a:

:aaa: :beer3: dobre

Bul-kot - 27-11-2011, 13:25

arkac123 napisał/a:
(ciach)
Z drugiej struny - w sumie zużywa mój gaz, nie swój..... Mąż...... :????: :prez:

Może o czymś nie wiesz ? ... wysokie ubezpieczenie ... cy cuś ?

gumiś - 28-11-2011, 12:58

Cześć Gosiu. To z tego co piszesz z Arka jest wodny a nie lądowy ssak :aaa:
arkac123 - 28-11-2011, 14:18

gumiś napisał/a:
Cześć Gosiu. To z tego co piszesz z Arka jest wodny a nie lądowy ssak :aaa:

Sytuacja się ostatnio zmieniła :ping: . Ponieważ teraz w soboty odrabiamy zaległości towarzyskie, Arek w niedziele przekształca się w ssaka odpoczywającego :bee;

A ja w weekendy biegam z dziewczynami po zamkach i karczmach - przy okazji, polecam Wygiełzów na wyprawę z dziećmi - cele dla więźniów, świetne do zabawy w chowanego :ping:

Włodek K - 28-11-2011, 16:56

arkac123 napisał/a:
Arek w niedziele przekształca się w ssaka odpoczywającego :bee;

A ja w weekendy biegam z dziewczynami po zamkach i karczmach

A co on taki ssak i co tak ssie, jak Ty po karczmach i zamkach się przemieszczasz?
(że zapytam o osobiste sprawy skoro tak publicznie tu o nich sobie opowiadacie :)

arkac123 - 28-11-2011, 17:16

Włodek K napisał/a:
arkac123 napisał/a:
Arek w niedziele przekształca się w ssaka odpoczywającego :bee;

A ja w weekendy biegam z dziewczynami po zamkach i karczmach

A co on taki ssak i co tak ssie, jak Ty po karczmach i zamkach się przemieszczasz?
(że zapytam o osobiste sprawy skoro tak publicznie tu o nich sobie opowiadacie :)

Sezon nurkowy się skończył, zaczął się sezon Guinessa i grzanego wina - no kiedyś trzeba :beer3:

A my z Gumisiem i Sławkiem mamy dzieci w identycznym wieku, więc wymieniamy się pomysłami, gdzie z łobuzami jechać :ping:

slawek290 - 28-11-2011, 17:35

Gosia ma Super męża . Zawsze mówi idz z nią zanurkować mnie coś głowa boli , ja zostanę na brzegu. Tylko potem obserwuje czy bomble nie za blisko siebie i nie za długo w jednym miejscu .Oj jak kiedyś oglądaliśmy Stefana przez 4 minuty ... to się trzeba było gęsto tłumaczyć .
futrzak - 28-11-2011, 22:58

slawek290 napisał/a:
Tylko potem obserwuje czy bomble nie za blisko siebie i nie za długo w jednym miejscu.

Kup 3m węża i w czasie postoju puszczaj AO na tym wężu jak bumerang :hihi-:

Teo - 08-12-2011, 15:43

Oddam za darmo Vegę z kompletem akumulatorów i żarówką 20W.

Leży przy Whisky (Bornholm). TMX niekonieczny.

Ma zerwaną gumkę mocującą. W sumie to dobrze, bo od początku należało ją (%$&*#*!!!!) wymienić na sznurek.

Za stan naładowania akumulatorów nie ręczę.

ZielonySmok - 08-12-2011, 16:32

futrzak napisał/a:
Kup 3m węża i w czasie postoju puszczaj AO na tym wężu jak bumerang

Doświadczenie przed młodością!

Yavox - 08-12-2011, 21:47

Teo napisał/a:
Oddam za darmo Vegę z kompletem akumulatorów i żarówką 20W.

Leży przy Whisky (Bornholm). TMX niekonieczny.

Nie oddawaj za darmo, moze sie uda na cos zamienic. Chcesz 6 kilo balastu w 4 kaflach? W Jastarni w porcie, w sumie niedaleko od brzegu...

jacekvw - 08-12-2011, 21:57

A kto zgubil 2 stage a frankenie?
Oddam za znalezne

lozerka - 08-12-2011, 22:11

a jakie ?? 11, czy mniejsze ??

Bo za mniejsze, to i do Frankena się przyznam ;-)

Yavox - 08-12-2011, 23:17

jacekvw napisał/a:
Oddam za znalezne

Dawno temu znalazłeś? Może to były tego gościa, co niedawno na powierzchni wykrzykiwał "Dzwońcie po śmigłowiec, dzwońcie po śmigłowiec, jakiś *#*@# mi dwa stage zap*#&**lił!" :)

zibi_pp - 09-12-2011, 00:25

Yavox napisał/a:

Dawno temu znalazłeś? Może to były tego gościa, co niedawno na powierzchni wykrzykiwał "Dzwońcie po śmigłowiec, dzwońcie po śmigłowiec, jakiś *#*@# mi dwa stage zap*#&**lił!" :)

:humor: :pigs: się spłakałem ze śmiechu ;) . No ale takie ryzyko zawsze istnieje ;)

Cóż : no risk no fun

D@rek - 26-01-2012, 19:22

no to się posikałem
jacekplacek - 26-01-2012, 19:58

jacekvw napisał/a:
Oddam za znalezne

Drogi Jackuvw. Jeżeli na wraku leżą jakiekolwiek stejdże a nie są one Twoja własnością to nie należy ich zabierać.

jacekvw - 28-01-2012, 22:15

Jakies 50-70 m od wraku , to czyje sa?
slawek290 - 28-01-2012, 22:19

jacekvw napisał/a:

Mówisz poważnie czy sobie jaja robisz ?

jacekvw - 28-01-2012, 22:26

Pytam powaznie - co o tym myslicie?
slawek290 - 28-01-2012, 22:32

Zostawiasz - nawet te 100 m od wraku . Ktoś może zwiedzać okolice wraku na skuterze . No chyba że zasypane mułem w połowie .
jacekplacek - 28-01-2012, 22:36

jacekvw napisał/a:

Ciekawa sprawa: co robiłeś 50-70m od Frankena i który szyper Cie tam wysadził? :)

jacekvw - 28-01-2012, 22:51

Na sonarze bylo je widac ;)

Ale dalej pozostaje pytanie co w przypadku znalezienia takiego sprzetu?
Stosujemy sie do prawa morskiego?

TYMOTEUSZ - 29-01-2012, 00:53

Chcesz to sie stosuj :bee;
slawek290 - 16-02-2012, 13:04

Zastanawiam się ile może świecić KX - max na dobrych bateriach ? 2- 3 godziny czy 15 godzin ?
Wieśkonur - 21-02-2012, 14:00

Cytat:
Zastanawiam się ile może świecić KX - max

Pełną mocą ok. 60 minut. Później coraz to słabiej. Kiedy gaśnie nie wiem. Po 80min świeci jak świeczka.
Na akumulatorach jest tylko gorzej.

Fish - 21-02-2012, 14:11

Wieśkonur napisał/a:
Pełną mocą ok. 60 minut. Później coraz to słabiej. Kiedy gaśnie nie wiem. Po 80min świeci jak świeczka.
Na akumulatorach jest tylko gorzej.

Na serio tylko tyle? Pytam bo mam taką podobną L4M i już 1,5 roku baterii nie wymieniałem a świeci cały czas (baterie najtańsze z Carefoura). Co prawda częściej używana na powierzchni niż pod wodą ale świecenie to świecenie. A nie, sorki, używana ostatnio na Hańczy, nur 45 min i prawie cały czas zapalona. Chyba, że mi kobieta codziennie baterie wymienia i nic nie mówi :) :)

Wieśkonur - 21-02-2012, 16:02

Fish napisał/a:
Na serio tylko tyle?

Prawda ale jako backup jak dla mnie wystarczy. Świeci za to bardzo silnym światłem.

slawek290 - 22-02-2012, 07:29

Wieśkonur napisał/a:

Podobne były też moje obserwacje - ale moja Partnurka stwierdziła iż jej latarka świeci 30 godzin , po krótkiej chwili dodała na może 15 godzin . Problem wynikł przy dyskusji nad zakupem do latarki akumulatorków i ładowarki Imax B6 .

arkac123 - 22-02-2012, 08:07

slawek290 napisał/a:
Podobne były też moje obserwacje - ale moja Partnurka stwierdziła iż jej latarka świeci 30 godzin , po krótkiej chwili dodała na może 15 godzin . Problem wynikł przy dyskusji nad zakupem do latarki akumulatorków i ładowarki Imax B6 .

No to moje obserwacje są podobne jak u Fisha :ping: . Prawda jest taka, że baterie wymieniałam 2 razy w roku. Więc nie kalkuluje mi się zakup akumulatorków i ładowarki - koszt około kompletu 400-500 zł, liczone nawet jak u nas na 2 osoby.

Wieśkonur - 22-02-2012, 09:05

slawek290 napisał/a:
zakupem do latarki akumulatorków i ładowarki Imax B6 .

Sławku i na czyn stanęło? kupiłeś akumulatory? Ja ten etap mam za sobą bezpowrotnie bo po 10 ładowaniach latarki świecą 20 minut i dalej świeczka :((:

slawek290 - 22-02-2012, 09:25

Wieśkonur napisał/a:
Sławku i na czyn stanęło? kupiłeś akumulatory?

Tak w Lidlu po chyba 10 złoty za sztukę . Działają dobrze . Były już chyba ładowane z 30 razy . Ładować trzeba na 3 dni przed nurkiem . Ogniwa Ni-mh , mogą tracić do 3% pojemności dziennie bo następuje samo rozładowanie ogniwa . Imax - umożliwia mi obserwację tego w jakim stanie są ogniwa i ile się w nie naładowało . Tej ładowarki używam też do ładowania dużej latarki . Nie stać mnie było na pakiet za 400 to pokombinowałem z ogniwami które wyszły mnie chyba 150 zeta i działają ponad rok . Duży pakiet też ładuję Imaxem i od razu wiem gdy któreś ogniwo w pakiecie padło . Wymieniam tylko jedno ogniwo za 10 zeta i pakiet ma dalej swoją pojemność 9- czegoś tam :hihi-: . Wiesiek - jakie masz ogniwa i jaką ładowarkę :????: .

Wieśkonur - 22-02-2012, 12:14

slawek290 napisał/a:
Wiesiek - jakie masz ogniwa i jaką ładowarkę :????: .

No właśnie tego pytania się bałem. Mam ogniwa Warta 3000 mAh i ładowarkę GP PowerBank i obawiam się, że w tym tkwi problem. Podejrzewam, że mogłem przeładować ogniwa i straciły pojemność. Za ogniwo płaciłem 25zł a mam dwie latarki. Jak pomyślę ile kasy wyrzuciłem w błoto po raz kolejny to mnie.... zalewa.
Niby ładowałem zgodnie i instrukcją ilość godzin ale przy każdym ładowaniu świeciły coraz to gorzej. Teraz mam to we-dupie i kupuję dwie porządne latarki główne a KX max idą na backup.

slawek290 - 22-02-2012, 12:21

Wieśkonur napisał/a:
Teraz mam to we-dupie i kupuję dwie porządne latarki główne a KX max idą na backup.

A czym będziesz ładował te dwie główne latarki , dołączoną chińską ładowarką ?
Imax to inteligentna ładowarka i naładuje wszystko . Jak skończy ładować to się wyłancza i pisze ile naładowała ( a to oznacza czy ogniwa są dobre ) . Kosztuje chyba 180 zeta

Wieśkonur - 22-02-2012, 12:50

slawek290 napisał/a:
A czym będziesz ładował te dwie główne latarki

Producent pisze, że ładowarka jest w komplecie.
slawek290 napisał/a:
Imax to inteligentna ładowarka i naładuje wszystko .

I w tym miejscu właśnie popełniłem błąd kupiłem ładowarkę za kilkadziesiąt złotych nie mając świadomości i jak domniemam to właśnie ona zepsuła ogniwa.
Ładowarkę tą i tak będę musiał kupić chociażby po to aby ładować aku do aparatu foto.
Samo się ciśnie na usta "czemuś biedny boś głupi" :muu:

slawek290 - 22-02-2012, 13:35

Wieśkonur napisał/a:
Samo się ciśnie na usta "czemuś biedny boś głupi"

Wiesiek -trzeba było jakiegoś modelarza zapytać - czym się ogniwa ładuje .

Wieśkonur napisał/a:
Producent pisze, że ładowarka jest w komplecie.
\

Ale dalej nie będziesz wiedział czy sie naładowało czy nie . I czy wszystkie ogniwa sprawne .

Wieśkonur - 22-02-2012, 13:45

slawek290 napisał/a:
Wiesiek -trzeba było jakiegoś modelarza zapytać - czym się ogniwa ładuje .

Dobrze, że dzisiaj mi to mówisz. :bee; Trzeba było wywołać ten post 8 m-cy temu nie zrobił bym babola. :buuu: Skoro widzę w sklepie ogniwa (aku) i z boku ładowarkę to jako prosty człowiek umiejący czytać dochodzę do wniosku, że będzie działać. Gdy nie działa czytam w internecie i dowiaduję się, że taka ładowarka do niczego się nie nadaje, a ogniwa muszę wyrzucić. Tym samym 250zł jestem lżejszy.
slawek290 napisał/a:
Ale dalej nie będziesz wiedział czy sie naładowało czy nie . I czy wszystkie ogniwa sprawne .

O i to jest dla mnie argument. Przekonałeś mnie i tak też zrobię o ile ładowarka którą dostanę w komplecie nie będzie tego pokazywać.
Dzięki Sławek już nawet napisałem sobie nazwę tej ładowarki :beer3: , a jak wcześniej pisałem i tak ją kupię.

slawek290 - 22-02-2012, 13:53

Wiesiek - Taką ładowarkę będziesz mógł zobaczyć w akcji w Łagowie .
Wilczy - 22-02-2012, 16:30

slawek290 napisał/a:
Wiesiek - Taką ładowarkę będziesz mógł zobaczyć w akcji w Łagowie .
To ja też się zapisuję na te warsztaty :-D

Używam zwykłej nieinteligentnej ładowarki baterii AA/AAA "hama" z MM, której główną zaletą jest to, że można ją podłączyć również do gniazdka samochodowego. Z akumulatorkami Eneloop, których używam do kompaktu foto i latarki backupowej LED 3W sprawuje się bez zarzutu już od dłuższego czasu.

Też jednak szukam czegoś mądrzejszego.

undefine - 22-02-2012, 16:44

A ja się zastanawiam w czym ładujecie akumulatorki od kxmaxa?
Tam są 3 R14. Z tego co wiem to w imaxie koszyczków standardowo nie ma.
Więc pozostaje albo zakup koszyczka, albo... nie wiem?

A jak zakup - to przecież dostępne są koszyczki na 1/2/4 akumulatorki - na 3 ni ma ;)

Więc - jak to ładować?
Nie używając od razu lutownicy? :)

(nie mam imaxa, jedynie "inteligentną" ładowarkę na paluszki i kombinuję jak by jej użyć do ładowania R14ek z imaxa... - rozważam jeszcze zakup http://www.szumgum.com/ad...r14-4world.html by użyć AA - ma to sens?)

Wieśkonur - 22-02-2012, 17:32

undefine napisał/a:
Więc pozostaje albo zakup koszyczka, albo... nie wiem?

No waśnie Sławek coś pisał o pakiecie i uszkodzeniu ogniwa w pakiecie, a więc Sławku masz je lutowane czy jak rozwiązałeś ten problem.

Włodek K - 23-02-2012, 14:44

Fish napisał/a:
Co prawda częściej używana na powierzchni niż pod wodą ale świecenie to świecenie. A nie, sorki, używana ostatnio na Hańczy, nur 45 min i prawie cały czas zapalona. Chyba, że mi kobieta codziennie baterie wymienia i nic nie mówi :)

Mam taką małą latarkę

Ostatnio jak zwykle skrzętnie :) zapakowałem graty, postawiłem auto na około 8 godzin. Podchodząc do auta wieczorem patrzę i oczom nie wierzę. Bo to gówienko świeci cały czas, na nurkowaniu około 1 godz i w aucie pewnie też z 8 godz!!!
Sam nie wierzę że to widziałem :) A może sama się zapaliła na pełną moc tuż przed moim podejściem do auta?

Sam nie wiem co mam o tym myśleć ?

Ma jednego dużego palucha. Nieco dłuższy i nieco grubszy od typowego paluszka. Objętość aku oceniam na około 2 x paluszek. Świeci całkiem dobrze widział to Wieśkonur i JacekPlacek.

slawek290 - 23-02-2012, 14:52

undefine napisał/a:
A jak zakup - to przecież dostępne są koszyczki na 1/2/4 akumulatorki - na 3 ni ma

Taki koszyczek na 2x4 r 14 z możliwością przestawienia na 1x3 był ....... w starym radiu na baterie w piwnicy u kolegi .Zmienił właściciela za 5 zł .

http://allegro.pl/pojemni...2162820692.html

A tu jest na 6 to i 3 będą pasowały . Trzeba tylko dolutować 1 kabelek .