| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
MEDYCYNA NURKOWA - Problem z wyrownaniem cisnienia po wynurzeniu
marcz - 17-03-2004, 20:04 Temat postu: Problem z wyrownaniem cisnienia po wynurzeniu Ostatnio nurkowalem i gdy sie wynurzylem, a chwile potem chcialem z powrotem sie zanurzyc mialem spore problemy z wyrownaniem cisnienia w uszach.
Isc z tym od razu do lekarza czy moze to jakis czesty problem i wystarczy np. inhalacja?
Kriss - 17-03-2004, 20:46
Wizyta u laryngologa raz do roku nie zaszkodzi . Piszesz jako AOWD - więc jeśli podobne objawy nie były obserwowane przez ciebie podczas innych nurów , oznacza to jakieś odchylenie od normy .
Badania wstępne i dopuszczające do nurkowania zapewne masz , więc jeśli cenisz swoje uszy , daj się przebadać .
Z własnego doświadczenia wiem i widziałem co sprawny laryngolog po sezonie z moich wypłukiwał i wyciągał , brakowało tylko złotej rybki - pozdrawiam - Kriss.
lobster - 17-03-2004, 20:54
Mi sie czasem zdarza. Nie zauwazylem zeby to bylo z czymkolwiek skorelowane. Tak na moj rozum to jak sluz sie w tych zatokach przedmuchuje w jedna i w druga to jest wieksza szansa ze cos sie podrazni i opuchnie i zatka.
marcz - 17-03-2004, 21:42
Chyba jednak pojde do specjalisty, bo idzie lato i beda wypady pod wode. Generalnie to jedna dziurka od nosa oddycha mi sie troche ciezej, moze to dlatego. Zobacze co powie lekarz.
urwis - 17-03-2004, 22:44
Witaj
W Szczecinie jest dobry specjalista otolaryngolog, który jest nurkiem i lekarzem klubowym Podaję jego namiary Dariusz Piotr Pietruszka tel.0602241979. Ja korzystam z jego usług i widzę tam wielu nurków. Napewno udzieli dobrych wskazówek.
Aston - 18-03-2004, 00:57
Witam!
Moze to nic powaznego - lepiej odwiedzic laryngologa. Jezeli ciezej oddychasz przez jedna dziurke to byc moze pojawia sie przegroda nosowa - to nie jest problem.
Polecam lekarza!
CZACHO - 20-04-2004, 01:09
| Aston napisał/a: | Moze to nic powaznego - lepiej odwiedzic laryngologa. Jezeli ciezej oddychasz przez jedna dziurke to byc moze pojawia sie przegroda nosowa - to nie jest problem.
Polecam lekarza! |
A znasz moze kogos dobrego we Wroclawiu ?
Artur Kornacki - 15-05-2004, 19:03
| urwis napisał/a: | Witaj
W Szczecinie jest dobry specjalista otolaryngolog, który jest nurkiem i lekarzem klubowym Podaję jego namiary Dariusz Piotr Pietruszka tel.0602241979. Ja korzystam z jego usług i widzę tam wielu nurków. Napewno udzieli dobrych wskazówek. |
no za Darka recze doskonaly laryngolog takze u niego sie lecze jak cos sie dzieje
Aisa - 16-05-2004, 13:40
Jest szansa ze mozesz miec skrzywiona przegrode nosowa - nawet minimalnie.
Zrobilam wszelkie padanie (lacznie z badaniem sluchu bo ostatnio slyszalam zupelnie co innego niz do mnie mowili ) i nic nie znalezli oprocz lekko skrzywionej przegrody. No i czasami mam zatkane zatoki ale to alergia
|
|