FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

REBREATHERY - Rebreatherowy basen w Mysłowicach

slawek290 - 24-11-2011, 13:42
Temat postu: Rebreatherowy basen w Mysłowicach
Ostatnio koleżanka Gosia poinformowała mnie iż jest możliwość gratisowego zanurkowania na Rebie :bee; . Co prawda w środku tygodnia ale na rebie i tylko za cenę wstępu na basen czyli 2 godziny na basenie za 20 zł . Pojechałem spróbowałem na rebie spędziłem ze 45 min i chyba się zaraziłem rebem , sauną i zimną wodą po saunie .

Zajebisty wyjazd , teraz środy wieczorem już mam zarezerwowane i nie koniecznie na :sex: .

Jakby kto był chętny to trzeba pisać albo dzwonić .

http://www.divemaster.pl/...atherowy-basen/

Mam nadzieję iż ten link nie zostanie potraktowany jako komercyjna reklama bo nurkowania są za darmo , płaci się tylko za wstęp na basen .

jacekplacek - 24-11-2011, 13:57

Czy Dolphin to oficjalny reb PADI?
slawek290 - 24-11-2011, 14:31

jacekplacek napisał/a:

Jacku - nie wiem bo waśnie organizacyjne i szczegóły poszczególnych organizacji od pewnego czasu mnie nie interesują . Patrze na ludzi i na to co umieją , a nie na organizację w jakiej nurkują . Na tym basenie zaskoczyło mnie podejście do tematu - Chcesz reba - masz reba , jak ci się spodoba to może jak będziesz chciał to zrobisz u nas kurs a jak nie to nie . Nic nie oczekiwali w zamian . A jak ci się reb jednak nie spodoba , to może spodoba ci się skuter ?
A najbardziej podobają mi się jasno i czytelnie określone kryteria , nikt mi się nie pytał z jakiej organizacji mam papiery .

Moann - 24-11-2011, 14:35

jacekplacek napisał/a:

a PADI ma w ogole jakies kursy rebowe?

BTW: ja mam plastik dolphinowy z TDi (i chyba dolphin jest ich oficjalnym rebem na kurs scr)

arkac123 - 24-11-2011, 14:51
Temat postu: Re: Rebreatherowy basen w Mysłowicach
slawek290 napisał/a:
Ostatnio koleżanka Gosia poinformowała mnie iż jest możliwość gratisowego zanurkowania na Rebie ......... Pojechałem spróbowałem na rebie spędziłem ze 45 min i chyba się zaraziłem rebem , sauną i zimną wodą po saunie .

Zajebisty wyjazd , teraz środy wieczorem już mam zarezerwowane

Patrząc na męża i Sławka (oni pływali w rebie, ja w tym samym czasie testowałam płytę i uprząż z jednej taśmy), muszę stwierdzić, że mężczynom niewiele potrzeba do szczęścia.......

Jeszcze im obiecano próbne jazdy na skuterach - też gratis :aaa: .

slawek290 - 24-11-2011, 14:57

Moann napisał/a:
a PADI ma w ogole jakies kursy rebowe?

PADI chyba też na Delfinie ( widziałem gdzieś materiały szkoleniowe PADI na Delfina)

arkac123 napisał/a:
(oni pływali w rebie, ja w tym samym czasie testowałam płytę i uprząż z jednej taśmy)

Najbardziej podobało mi się dopasowywanie na Tobie pasa krocznego , szkoda że pod czujnym okiem męża :bee;

jacekplacek - 24-11-2011, 15:02

slawek290 napisał/a:
A najbardziej podobają mi się jasno i czytelnie określone kryteria

Bo to klub najlepszego polskiego CD PADI: Aśki Kannenberg - niewiele mówi, dużo działa :)

arkac123 - 24-11-2011, 15:10

jacekplacek napisał/a:
slawek290 napisał/a:
A najbardziej podobają mi się jasno i czytelnie określone kryteria

Bo to klub najlepszego polskiego CD PADI: Aśki Kannenberg - niewiele mówi, dużo działa :)

I dzięki takiemu, a nie innemu podejściu:
- zrobiliśmy u nich OWD,
- kupujemy u nich sporo sprzętu (już od kilku lat),
- od niedawna jeździmy z nimi na basen i saunę (niektórym ta sauna się najbardziej podoba),
- jeździmy z nimi na wyjazdy - na razie bliskie, a od przyszłego roku dalsze :ping:

kraken - 24-11-2011, 15:13

Bo Divemaster to po prostu dobry klub jest.
Pozdrowienia dla Kasi i Asi.
MSC

slawek290 - 24-11-2011, 15:32

kraken napisał/a:
Bo Divemaster to po prostu dobry klub jest.

Karaken - ale ty masz najlepszy zbiornik w kraju . Normalnie PADI przewodzi :ping: .

Żeby nie było tak słodko ... Ale najlepiej technicznie wyszkolonego nurka widziałem w GUE (i ta pozycja , te ruchy płetwami ) :beer3: ale ... aby nie było kłótni dodam .... że nie był to Hubert ale jeszcze ktoś z " większymi tytułami "

jacekplacek - 24-11-2011, 16:11

slawek290 napisał/a:
Żeby nie było tak słodko

Słodko nie słodko, katowicki Divemaster prowadzony jest wzorcowo, wyszło z niego wielu znakomitych szkoleniowców, doskonale zaopatrzony sklep, kulturalna obsługa, znakomite podejście do klienta. Aśka jako chyba jedyna z Polski(może prócz śp. Witka Śmiłowskiego) dostała z PADI najwyższe na świecie odznaczenia. Byli też, obok Genka Buchczyka, jednymi z pierwszych w Polsce, którzy otwarli sklep dla nurków. A teraz te reby, skutery... konkurencja powinna brać przykład :)
Kiedyś mieli karnety na bicie butli. Działa to jeszcze?

slawek290 - 24-11-2011, 16:31

jacekplacek napisał/a:

Nie wiem czy działa bo flaszki biję sobie sam (pompką którą zorganizowałem z lokomotywy) :ping: ale .... muszę zrobić analizę jeśli chodzi o nitroxa i o tlen .

D@rek - 24-11-2011, 18:05

Moann napisał/a:
ja mam plastik dolphinowy z TDi

ja mam plastik na Delfina z CeeMaSu z przed 7 lat :): )

slawek290 - 24-11-2011, 18:14

D@rek napisał/a:
ja mam plastik na Delfina z CeeMaSu

A Delfina czasem nie masz . Jakby co to zbieram oferty kto co ma do sprzedania z SCR - ów .

Moann - 24-11-2011, 18:24

slawek290 napisał/a:
D@rek napisał/a:
ja mam plastik na Delfina z CeeMaSu

A Delfina czasem nie masz . Jakby co to zbieram oferty kto co ma do sprzedania z SCR - ów .

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15854530

slawek290 - 24-11-2011, 18:44

Moann napisał/a:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15854530

O tych dwóch wiem już od dość dawna .Poza tymi 2 ma są według mojej dzisiejszej wiedzy do sprzedania są jeszcze 4 w 3 innych miejscach . Mam na razie swojego faworyta ale może udało by się gdzieś jeszcze znaleść lepsza ofertę .

Bul-kot - 24-11-2011, 18:56

slawek290 napisał/a:
jacekplacek napisał/a:

Nie wiem czy działa bo flaszki biję sobie sam (pompką którą zorganizowałem z lokomotywy) :ping: (ciach)

A cóż one winne ?
Zrozumiałbym kapciem, ale pompka to już nadmiar okrucieństwa :aaa:

beroduar - 24-11-2011, 18:59

arkac123 napisał/a:
mężczynom niewiele potrzeba do szczęścia.......

Podobno tylko 3 rzeczy - żeby kobieta nie zrzędziła, żeby dobrze gotowała i żeby za często nie odmawiała seksu...
Moja żona kategorycznie wykluczyła 2 pierwsze punkty , a potem to była mała awanturka ... :aaa:

slawek290 - 25-11-2011, 20:18

http://www.divemaster.pl/...e-1/#comment-54

Normalnie relacja z rebowego basenu się pojawiła . Trochę skromna ale pewno wszyscy doszli do wniosku " nurkujemy nie gadamy "

A tu skromny filmik

http://www.youtube.com/wa...n_order&list=UL