| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - LOK P2 -> CMAS**
marek_kkk - 27-03-2004, 09:15 Temat postu: LOK P2 -> CMAS** Chciałbym dowiedzieć się jak szybko i sprawnie można, posiadając uprawnienia LOK-owskie, otrzymać równorzędne uprawnienia CMAS.
Pozdrawiam
onjanek - 27-03-2004, 20:41
Witaj
Najlepiej znalezc instruktora obu federacji LOK i CMAS w jednym.
Stopnie te sa wlasciwie rownorzedne a programy kursow byly zawsze bardzo podobne, wiec nie powinno byc problemu. Ewentualnie odbedzie sie jakies nurkowanie weryfikacyjne. Nastepnie bedziesz musial poczekac troche na plastik CMAS i to wszystko. Przynajmniej tak to kiedys wygladalo i takie postepowanie wydaje sie byc rozsadnym.
Listy "aktywnych" instruktorow masz na stronach KDP CMAS oraz LOK.
pozdrawiam, Janek - onjanek
t0m1 - 28-03-2004, 01:44
czy ktos moglby mi przyblizyc jak teraz wyglada program kursu LOK * lub LOK **? Mam normy z LOK wg programu szkolen M.P. Nr 26/85. Wiem, ze GKP Rekin nadal szkoli zgodnie z tymi normami i wiem jakie normy sa na kursach KDP/CMAS w czasach obecnych. Czy LOK uzywa obecnie tych samych programow szkolen co KDP/CMAS?
onjanek - 28-03-2004, 11:21
Wszystkie informacje powinny byc na stronie LOK
http://www.lok-zg.org.pl/
pozdrawiam, Janek - onjanek
t0m1 - 28-03-2004, 18:47
a rzeczywiscie podobne te normy. Tzn podobienstwo wystepuje miedzy LOK i KDP. Rekin jest jednak stara szkola hardkoru
Tomasz Strugalski - 29-03-2004, 19:55
Uprawnienia LOK, ze względu na trudny i obszerny program szkoleń (trudniejszy nawet niż CMASowski!), traktowane są z szacunkiem i uznawane "jeden do jednego" bez żadnych sprawdzianów. Przyjedź do bazy kiedy chcesz i miej przy sobie 2 kolorowe zdjęcia legitymacyjne (są konieczne do wystawienia dokumentów).
ze sportowym pozdrowieniem
szef szkolenia klubu płetwonurków Active Divers PTTK
Tomasz Strugalski
PS. Umieszczanie reklamy na Forum jest traktowane jako zachowanie nieeleganckie (i słusznie), dlatego nie mogę tu podać linku do mojej strony, ale znajdziesz ją w moim profilu.
Baster - 15-05-2004, 20:26
Z tego co wiem to jest (był?) problem z uznawaniem kwitów LOKowskich za granicą...więc czy oby napewno warto?
Baster - 15-05-2004, 20:40
| t0m1 napisał/a: | | czy ktos moglby mi przyblizyc jak teraz wyglada program kursu LOK * lub LOK **? Mam normy z LOK wg programu szkolen M.P. Nr 26/85. Wiem, ze GKP Rekin nadal szkoli zgodnie z tymi normami i wiem jakie normy sa na kursach KDP/CMAS w czasach obecnych. Czy LOK uzywa obecnie tych samych programow szkolen co KDP/CMAS? |
ja oczywiście odnośnie tego no chyba,że program potrzebny Ci jest jedynie z ciekawości - nie z chęci odbycia szkolenia...
|
|