FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

SIDEMOUNT - Kilka fotek z ćwiczeń SideMount,owców

TomekP - 23-02-2012, 10:21
Temat postu: Kilka fotek z ćwiczeń SideMount,owców
Na basenie w Pruszkowie można podpatrzeć nurków ćwiczących swe umiejętności w SM

MaciekCh - 23-02-2012, 10:53

Cytat:
Na basenie w Pruszkowie można podpatrzeć nurków ćwiczących swe umiejętności w SM

Co to za klub , prowadza szkolenia, moglbys podac jakis namiar
Z gory dzieki

TomekP - 23-02-2012, 11:48

MaciekCh napisał/a:
Co to za klub , prowadza szkolenia, moglbys podac jakis namiar
Z gory dzieki

Szkolenia prowadzą Dynar i (chyba się obecny na tym Forum) RZ.
Zajrzyj sidemountdiving i tutaj

RZ - 23-02-2012, 12:58

Czołem,

kursu nurkowania Side Mount, o który pytasz możemy przeprowadzić w Underwater.pl na basenie w Warszawie lub Pruszkowie - w zależności od Twojej lokalizacji. Daj znać kiedy i która lokalizacja Cię interesuje na priv.

pozdr.
RZ

TomekP - 01-03-2012, 21:48

Wreszcie udało mi się złożyć swój zestaw do SM w oparciu o worek Armadrillo i AO Scubatecha. Potrzebuje jeszcze kilka detali dopracować ale daje się w tym przebywać pod wodą :)

Jako zagorzałego nurka BM sceptycznie podchodzę do SM, ale muszę przyznać, że swoboda w przemieszczaniu i operowaniu butlami jest sporą zaletą.

Mój zestaw nie nadaje się do jaskiń, nie daje takiej swobody jak Eques, ale mam nadzieję, że sprawdzi się w nurkowaniach open water.

[ Dodano: 07-03-2012, 23:51 ]
Kolejna sesja basenowa zaliczona, muszę przyznać, że pomału dostrzegam coraz więcej zalet tej konfiguracji :)

[ Dodano: 16-04-2012, 22:12 ]
Kolejne kursowo-szkoleniowo-zabawowe nurki tym razem na Zakrzówku. M in. sprawdzaliśmy czym się różnią systemy SM, jak zmieścić 14 kg w uprzęży tudzież porozmawiać i podpatrzeć na różne konfiguracje. Rzadko nurkuję więc tym bardziej byłem mile zaskoczony tym, że tak dużo SM'ountowców nurkowało. Co ciekawe każdy miał inną konfigurację.

Wyjazd odbyliśmy razem z ekipą underwater.pl, która testowała skafandry seawolfa, więc było kolorowo i ciekawie :)