FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

MEDYCYNA NURKOWA - szkła dwuogniskowe

sharkey - 24-02-2012, 22:12
Temat postu: szkła dwuogniskowe
Ważna dla mnie sprawa , niestety moje Looki ze szkłami korekcyjnymi przestały mi wystarczać ze względu na brak ostrości przy widzeniu " na blisko". Innymi słowy widzę obiekt fotografowany ale nie widzę go ostro na ekranie aparatu. Jedyną możliwością jaką widzę jest wklejenie szkieł dwuogniskowych na szkła maski ( patent z sześcioszybowym maresem nie sprawdził się specjalnie - niewygodne to- to ..( ).Prośba do wszystkich nurów czy ktoś zna optyka który wykonuje taką usługę ,pilne szukanie w necie niestety nie przyniosło sensownych rezultatów.
Pzdr.

Paweł - 24-02-2012, 22:56

W Warszawie na Madalińskiego i Pasażu Ursynowskim są zaklady optyczne (ten sam właściciel) ktory wkleja szkła optyczne do masek. Wkleja to co masz "na recepcie". Czyli cylindry, dioptrie ,odchyły katowe.... masz normalne okulary tyle że w masce.

Spróbuj wygooglac a jak nie dasz rady to odezwij sie na priv. Znajde Ci namiary.

Pozdrówka
P.

manna7 - 09-04-2012, 23:48
Temat postu: Re: szkła dwuogniskowe
[quote="sharkey"]Ważna dla mnie sprawa , niestety moje Looki ze szkłami korekcyjnymi przestały mi wystarczać ze względu na brak ostrości przy widzeniu " na blisko". Innymi słowy widzę obiekt fotografowany ale nie widzę go ostro na ekranie aparatu. Jedyną możliwością jaką widzę jest wklejenie szkieł dwuogniskowych na szkła maski ( patent z sześcioszybowym maresem nie sprawdził się specjalnie - niewygodne to- to ..( ).Prośba do wszystkich nurów czy ktoś zna optyka który wykonuje taką usługę ,pilne szukanie w necie niestety nie przyniosło sensownych rezultatów.
Pzdr.[/qPomysl o pływaniu w soczewkach kontaktowych. Lecz na każdym oku inna. Jedna do dali , druga do bliży. Nazywa sie to monowizja, mózg bez problemu się przełącza, rózne soczewki. . Spróbuj i Ty, moze Ci pomoże. Mój mąż fotografuje pod wodą, w różnych soczewkach, bez problemu.
anna