| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
REBREATHERY - AP - instruktor
jacekplacek - 08-04-2012, 15:45 Temat postu: AP - instruktor Kogo możecie polecić do szkoleń na Inspiration Classic? Może być wymagający
[ Dodano: 08-04-2012, 15:49 ]
Acha: i nie może działać w stylu automatu "wrzuć monetę to gadam"
TYMOTEUSZ - 08-04-2012, 16:01
Znajomy jakis czas temu robil kurs u Adama Wysoczanskiego i b. Go chwalił
jacekplacek - 08-04-2012, 17:29
| TYMOTEUSZ napisał/a: | | Adama Wysoczanskiego i b. Go chwalił |
Też słyszałem pozytywne opinie
TYMOTEUSZ - 08-04-2012, 20:21
Czyzby przyszedł czas na oddycharke?
jacekplacek - 08-04-2012, 20:37
| TYMOTEUSZ napisał/a: | | Czyzby przyszedł czas na oddycharke? |
Czasu pod wodą nigdy za wiele
Piotrek Ginter - 09-04-2012, 23:50
Jacek
Dlaczego AP ? Czy cena czy inne względy ?
jacekplacek - 10-04-2012, 01:19
| kangur napisał/a: | | Dlaczego AP ? Czy cena czy inne względy ? |
To na razie opcja, nie decyzja. Nie mniej, jeżeli padnie na CCR, prawdopodobnie będzie to AP: cena, ilość maszyn na rynku, długi okres produkcji, odpowiadający mi zakres głębokości, a czemu nie?
PawelW - 10-04-2012, 14:48
| jacekplacek napisał/a: | | odpowiadający mi zakres głębokości, a czemu nie? |
jestem za !!! , mnie AP cieszyło i to bardzo ,Bałtyk wraki super opcja ... , a zawsze możesz się przesiąść na innego eCCR-a , a "inni" muszą znów zaczynać od nowa
Pozdro
PW
fatboy - 10-04-2012, 19:23
Adam Wysoczanski, zdecydowanie.
Potrafi kursantowi uratować dupe bez wchodzenia do wody
KSD - 10-04-2012, 20:14
Z tego co się orientuję fachowcem w tej dziedzinie jest Robert Jabłoński z Go Deep CCR http://www.ccr.com.pl/ Przy okzji w jego centrum można zakupić wszystkie potrzebne rzeczy od AP (tu link do cennika: http://www.ccr.com.pl/CennikRebreatherow.pdf ).
Tymczasem odnośnie między innymi wyboru rebreathera, bardzo fajnie pisze o tym Jacek "Fother" Klajn tutaj: http://www.fother.pl/reb.php No i Jacek też jest instruktorem na Inspiration i na pewno ma bardzo fajne, spokojne acz wymagające, a przy okazji indywidualne podejście do tematu. Tam na stronie też znajdziesz trochę informacji o szkoleniach.
PawelW - 10-04-2012, 20:23
Mogę potwierdzić słowa KSD, Polecam !!!
jacekplacek - 10-04-2012, 20:53
| PawelW napisał/a: | | Mogę potwierdzić słowa KSD, Polecam !!! |
Ale kogo? Roberta czy Fothera?
PawelW - 10-04-2012, 21:19
| jacekplacek napisał/a: | | Ale kogo? Roberta czy Fothera? |
no obu , pogadaj z jednym potem z drugim i sam oceń
TomekR - 10-04-2012, 22:40
Jacek,
Sprawdz, ktory z instruktorow, umie policzyc logarytm kata aberacji sferycznej w oku edemicznej himalajskiej mrowki, dekompresjonujacej sie, po saturowanym nurkowaniu, na czystym azocie, na poziomie jeziora Titicaca. Jak umieja policzyc na kartce bez, kalkulatora to... chyba wiesz co zrobic.
powodzenia
Tomek
jacekplacek - 10-04-2012, 23:10
| TomekR napisał/a: | Jak umieja policzyc na kartce bez, kalkulatora to... chyba wiesz co zrobic. |
Białej kartce, koniecznie białej kartce... i mieć dwa pe
light-for-me - 11-04-2012, 07:58
| TomekR napisał/a: | | Sprawdz, ktory z instruktorow, umie policzyc logarytm kata aberacji sferycznej w oku edemicznej himalajskiej mrowki, dekompresjonujacej sie, po saturowanym nurkowaniu, na czystym azocie, na poziomie jeziora Titicaca. |
Jacek Placek chce to pewnie robic w europie a europejskie standarty mowia o poziomie jeziora Balaton. No i podobno wg nowych standartow kalkulator jest juz dopuszcony
|
|