FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

REBREATHERY - AP - instruktor

jacekplacek - 08-04-2012, 15:45
Temat postu: AP - instruktor
Kogo możecie polecić do szkoleń na Inspiration Classic? Może być wymagający :ping:

[ Dodano: 08-04-2012, 15:49 ]
Acha: i nie może działać w stylu automatu "wrzuć monetę to gadam" :)

TYMOTEUSZ - 08-04-2012, 16:01

Znajomy jakis czas temu robil kurs u Adama Wysoczanskiego i b. Go chwalił
jacekplacek - 08-04-2012, 17:29

TYMOTEUSZ napisał/a:
Adama Wysoczanskiego i b. Go chwalił

Też słyszałem pozytywne opinie :)

TYMOTEUSZ - 08-04-2012, 20:21

Czyzby przyszedł czas na oddycharke?
jacekplacek - 08-04-2012, 20:37

TYMOTEUSZ napisał/a:
Czyzby przyszedł czas na oddycharke?

Czasu pod wodą nigdy za wiele :)

Piotrek Ginter - 09-04-2012, 23:50

Jacek
Dlaczego AP ? Czy cena czy inne względy ?

jacekplacek - 10-04-2012, 01:19

kangur napisał/a:
Dlaczego AP ? Czy cena czy inne względy ?

To na razie opcja, nie decyzja. Nie mniej, jeżeli padnie na CCR, prawdopodobnie będzie to AP: cena, ilość maszyn na rynku, długi okres produkcji, odpowiadający mi zakres głębokości, a czemu nie?

PawelW - 10-04-2012, 14:48

jacekplacek napisał/a:
odpowiadający mi zakres głębokości, a czemu nie?

jestem za !!! , mnie AP cieszyło i to bardzo ,Bałtyk wraki super opcja ... , a zawsze możesz się przesiąść na innego eCCR-a , a "inni" muszą znów zaczynać od nowa :D

Pozdro

PW

fatboy - 10-04-2012, 19:23

Adam Wysoczanski, zdecydowanie.
Potrafi kursantowi uratować dupe bez wchodzenia do wody :)

KSD - 10-04-2012, 20:14

Z tego co się orientuję fachowcem w tej dziedzinie jest Robert Jabłoński z Go Deep CCR http://www.ccr.com.pl/ Przy okzji w jego centrum można zakupić wszystkie potrzebne rzeczy od AP (tu link do cennika: http://www.ccr.com.pl/CennikRebreatherow.pdf ).

Tymczasem odnośnie między innymi wyboru rebreathera, bardzo fajnie pisze o tym Jacek "Fother" Klajn tutaj: http://www.fother.pl/reb.php No i Jacek też jest instruktorem na Inspiration i na pewno ma bardzo fajne, spokojne acz wymagające, a przy okazji indywidualne podejście do tematu. Tam na stronie też znajdziesz trochę informacji o szkoleniach.

PawelW - 10-04-2012, 20:23

Mogę potwierdzić słowa KSD, Polecam !!!
jacekplacek - 10-04-2012, 20:53

PawelW napisał/a:
Mogę potwierdzić słowa KSD, Polecam !!!

Ale kogo? Roberta czy Fothera? :D

PawelW - 10-04-2012, 21:19

jacekplacek napisał/a:
Ale kogo? Roberta czy Fothera?

no obu :D , pogadaj z jednym potem z drugim i sam oceń

TomekR - 10-04-2012, 22:40

Jacek,
Sprawdz, ktory z instruktorow, umie policzyc logarytm kata aberacji sferycznej w oku edemicznej himalajskiej mrowki, dekompresjonujacej sie, po saturowanym nurkowaniu, na czystym azocie, na poziomie jeziora Titicaca. Jak umieja policzyc na kartce bez, kalkulatora to... chyba wiesz co zrobic. :pigs:
powodzenia
Tomek

jacekplacek - 10-04-2012, 23:10

TomekR napisał/a:
Jak umieja policzyc na kartce bez, kalkulatora to... chyba wiesz co zrobic. :pigs:

Białej kartce, koniecznie białej kartce... i mieć dwa pe :D

light-for-me - 11-04-2012, 07:58

TomekR napisał/a:
Sprawdz, ktory z instruktorow, umie policzyc logarytm kata aberacji sferycznej w oku edemicznej himalajskiej mrowki, dekompresjonujacej sie, po saturowanym nurkowaniu, na czystym azocie, na poziomie jeziora Titicaca.

Jacek Placek chce to pewnie robic w europie a europejskie standarty mowia o poziomie jeziora Balaton. No i podobno wg nowych standartow kalkulator jest juz dopuszcony

:) :) :)