| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Jak zmienić System operacyjny w PALMie
Art - 09-04-2004, 22:51 Temat postu: Jak zmienić System operacyjny w PALMie Mam IBM WorkPadC3 - chyba odpowiednik PALM Vx
Niestety OS jest po NIEMIECKU - jak zmienić na ANGIELSKI i jak zdobyć odpowiedni software???
Prosze o pomoc - palma mam od godziny w ręce (kupiłem żeby ściągac logi z kompa nurkowego) i nie mam pojęcia jak zmienić system na angielski...
Pozdrawiam
Garnett - 09-04-2004, 23:17
Witaj.
To masz problem trzeba bylo sie dowiedziec jak to jest zanim kupiles.
Nie ma mozliwosci zmiany jedynie mozesz inne czcionki zainstalowac.
Zrobilem kiedys taki blad bo napalilem sie zeby za grosze kupic palma z kolorowym wyswietlaczem i znalazlem taki z Windows CE i tez po niemiecku i nie ma na to metody zadnej chyba ze zapisac sie na kurs jezyka . W koncu zmienilem na Palm IIIxe i jestem zadowolony. Proponuje pozbyc sie tego palma i kupic cos z sangielskim systemem.
Garnett - 09-04-2004, 23:20
Jak chcesz to mam upgrade Palm OS do wersji 3.5.3 ( najnowszy narazie ) moze cos pomoze ale watpie. Bede mogl Ci podeslac dopiero we wtorek bo zostawilem w pracy na dysku.
Konrad Dubiel - 10-04-2004, 10:52
Język można zmienić po hard-resecie. Tak przynajmniej jest w Palmach.
Inne urządzenia z PalmOS pewnie zachowują się tak samo.
Garnett - 10-04-2004, 15:10
W jakich palmach mozna to zrobic ??? ja jeszcze zadnego nie spotkalem przeciez system Palm OS jest w pamieci ktorej nie mozna zresetowac ( po resecie system zostaje tracisz tylko programy ktore zostaly doinstalowane ).
martin - 10-04-2004, 19:37
Zaleznie jakiego Palma masz, i skad on pochodzi sa rozne mozliwosci.
Po pierwsze dzielimy Palmy na z Flashem (n.p. IIIxe, V) albo z ROMem (M100, M105...). Na te z Flashem mozna nagrac nowa wersje OS, te z ROMem pochodzenia Europejskiego maja OS Multilanguage, w ktorym jezyk mozna zmienic po Hardresecie.
IIRC na Workpad mozna nagrac Palm OS 4
Art - 14-04-2004, 09:35
Z PALMem sobie poradziłem i system mam teraz po angielsku
Podłączyłem go podstawką do synchronizacji kolegi bo mam problemy z moja na USB (ale to juz inna historia)
Soft ściągnąłem z oficjalnej strony www.palmone.com
Pozdrawiam
|
|