FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Przesuwanie i blokowanie tematu

Nurkacz - 23-04-2012, 10:47
Temat postu: Przesuwanie i blokowanie tematu
Nie do końca rozumiem zasady przesuwania i zablokowania przez admina możliwości odpowiadania w temcie http://forum-nuras.com/vi...p=263942#263942

Rozumiem, że możemy być postrzegani jako konkurencja dla kalendarza forum - ale założenia zasad funkcjonowania są zupełnie inne i umieszczone u nas ponad 100 imprez (nie ma kursów) wobec kilku kursów też raczej nie może służyć za porównanie tych 2 miejsc.

Zawsze wydawało mi się, że działania, służące rozwojowi rynku jako całości należy wspierać - szkoda, że admin myśli inaczej...

Pozdrawiam
Grzegorz

undefine - 23-04-2012, 21:53

wyglada na to że cenzura :/
Nurkacz - 24-04-2012, 10:46

No właśnie... Tak więc dostałem ostrzeżenie a moje wpisy są modyfikowane bez informowania o ich zmianie. Szkoda, że tak to funkcjonuje....
qrka - 24-04-2012, 11:37

Nurkacz napisał/a:
No właśnie... Tak więc dostałem ostrzeżenie a moje wpisy są modyfikowane bez informowania o ich zmianie. Szkoda, że tak to funkcjonuje....

teraz doseniesz kolejne
poczytaj uważnie regulamin i pozycje opisujaca podpis z linkiem w stopce

undefine napisał/a:
wyglada na to że cenzura :/

to nie jest cenzura tylko wymaganie przestrzegania regulaminu

Nurkacz - 24-04-2012, 11:46

Szkoda, że regulamin działa wybiórczo...
qrka - 24-04-2012, 11:47

Nurkacz napisał/a:
Szkoda, że regulamin działa wybiórczo...

Chyba nie
tylko nie wszystko da się szybko zauważyć
Twój spam był na tyle ordynarny, że nie było problemu tego wychwycić

Nurkacz - 24-04-2012, 11:49

Tak jak ordynarna zmiana mojej stopki... Zupełnie bez sensu działanie. Dobrze, że przynajmniej pod przyciskiem pozostała właściwa strona...
qrka - 24-04-2012, 11:54

Nurkacz napisał/a:
Tak jak ordynarna zmiana mojej stopki... Zupełnie bez sensu działanie. Dobrze, że przynajmniej pod przyciskiem pozostała właściwa strona...

W profilu każdy może wstawić link do swojej strony ale nie w podpisie.
Złamałeś regulamin i mimo ostrzeżeń nie zareagowałęs dlatego nie było innego wyjścia.

light sensitive - 24-04-2012, 17:14

eh, widzialam tu kilka osob z linkami w podpisie.
a strona kalendarza nurkacza jest nie komercyjna chyba.

moze nie ma o co drzec kotow?

jacekplacek - 24-04-2012, 18:21

light sensitive napisał/a:
eh, widzialam tu kilka osob z linkami w podpisie.

I z tego powodu na jakiś czas skasowano możliwość robienia stopek - jakichkolwiek. Miało się poprawić a jak widać wraca. Były już takie parodie, że stopka zajmowała więcej miejsca niż całość postów usera wogóle.

Nurkacz - 25-04-2012, 18:11

jacekplacek napisał/a:
że stopka zajmowała więcej miejsca niż całość postów usera

w 100% zgadzam się, że z patologią trzeba walczyć :)

Ale zmienianie treści postów przez moderatora, podmienianie linków, przesuwanie i blokowanie postów itp (co ma miejsce w innych moich postach) do kompletna dziecinada.
A porównywanie strony Nurkacz . pl do kalendarza na forum jest kompletnym niezrozumieniem tematu...

Bul-kot - 25-04-2012, 18:24

Tak z zupełnej ciekawosci:
pozwoliłbyś aby Ci na swojej własnej stronce ktoś konkurencję czynił ?
Admin, zresztą sam wiesz skoro stronę masz, ma pełne prawa zrobić co uważa za słuszne wedle własnego widzimisię. A najlepsze jest to ze tu na forum odbierany jest jako jedna osoba a faktycznie jest ich wiecej ;) .
Pkt 1 admin ma zawsze rację.
Pkt 2 jeśli admin nie ma racji patrz pkt1.
Howgh.

Wyjaśnij się z adminem PM-em i wsio.

Nurkacz - 25-04-2012, 18:33

Gdybym był konkurencyjną stroną - nie ma sprawy - rozumiem...
Gdyby post został wykasowany - ok - jestem w stanie zrozumieć...
Ale podmienianie linków bez poinformowania o tym jakoś w mojej netykiecie się nie mieści...

Mógłbym pisać tylko "witaj" w dziale "Powitania" - i to nie był by spam...

Odpowiedzenie ze wskazaniem strony w 2 czy 3 wątkach gdzie ludzie szukają organizatorów imprez (gdzie na stronie każdy organizator bezpłatnie umieszcza imprezy a użytkownik bez logowania może je przeglądać) - to już spam...

Ale racja - pkt 1 i 2 obowiązują :)

Bul-kot - 25-04-2012, 18:47

Zerknij na ruch stronki i wyobraź sobie ręczne odpowiadanie na każdą zmianę/poprawkę/edycję posta/ów ?
Ręcznie informowanie o każdej korekcie adminowskiej/moderatorowej postu/tematu założyciela zajęłoby dwa dni albo i wiecej ;) .
Robić to automatycznie powinien skrypt forum - ale nie ten akurat.

DarekS - 25-04-2012, 18:54

Wprawdzie wyjaśnialiśmy tą sprawę na mailu ale odpowiem tutaj.
Zacząłeś zbyt ordynarnie reklamować swoją stronkę i to się dla wielu userów nie spodobało. Moderator to sprawdził i doszedł do wniosku, że faktycznie "przegiąłeś" z ilością postów zawierających reklamę. Nie będę teraz wnikał czy komercyjną czy nie ale z założenia każdy portal jaki powstaje w tle ma jakiś wątek komercyjny ale jak wspomniałem w tej chwili to nie istotne. Moderator prosił o zaprzestanie tego typu odpowiedzi, która sama w sobie była reklamą portalu ale w odpowiedzi na to pojawił się w podpisie link do strony co jest sprzeczne z regulaminem.
W tej sytuacji nie pozostało nic innego jak wprowadzić tzw. cenzurę słów zamieniającą z automatu dany ciąg znaków.

Ja rozumiem, że być może ten portal nie jest komercyjny i niesłusznie usunięto wpisy ale proszę postaw się w moim miejscu gdzie za chwilę 20 innych userów zamieści podobne wpisy dotyczące np. uruchomienia nowego portalu z wyjazdami i nie będzie nic można zrobić bo powołają się na Twoje posty z pytaniem "dlaczego on może a ja nie?"

Myślę, że potrafisz to zrozumieć i rozreklamować swój portal za pomocą np. serwisów społecznościowych czy portali nurkowych gdzie zamieszczane są wszelkiego rodzaju newsy.

Nurkacz - 25-04-2012, 19:06

Przyznałem rację, przeprosiłem, usunąłem co mogłem (część jest zablokowana - więc nie mogłem). Poprosiłem o usunięcie automatu zmieniającego - bo niczemu on nie służy - brak reakcji...

Rozumiem przesuwanie (kasowanie). Zmiany treści postów - nie rozumiem - stąd nasza korespondencja.

Treść postów nadal jest zmieniona... (a reakcja moderatora qrka histeryczna).

DarekS - 25-04-2012, 19:30

Podaj skąd skasowane zostały posty
o jakich zmianach treści piszesz?
moderator zmienił treść i sens posta czy automat zmienił link ?