| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Specjalnie dla miłośników rozbierania
beroduar - 28-05-2012, 15:00 Temat postu: Specjalnie dla miłośników rozbierania Rozebrałem kolejne urządzenie - tym razem tani androidalny tablet FlyTouch, przed którym ogólnie przestrzegam (chociaż używam do oglądania filmów i czytania książek w samolocie )
https://picasaweb.google.com/118428977922884628790/Techniczne#5747566967324500146
Konrad Dubiel - 28-05-2012, 15:31 Temat postu: Re: Specjalnie dla miłośników rozbierania
| beroduar napisał/a: | | FlyTouch, przed którym ogólnie przestrzegam (chociaż używam do oglądania filmów i czytania książek w samolocie |
Biorąc pod uwagę, że jest to tablet w cenie ramki do zdjęć to nie jest chyba źle?
piotrkw - 28-05-2012, 15:55
| beroduar napisał/a: | | przed którym ogólnie przestrzegam |
A mógłbyś , mniej ogólnie , a dokładniej , bo nie bardzo rozumiem przed czym. Otrzymałeś mniej więcej to , za co zapłaciłeś, więc w czym leży problem ??? Popsuł się , w czasie gwarancji ? Poraził pradem? Brzydko pachnie ??
Pozdrawiam Piotr
beroduar - 28-05-2012, 21:59
| piotrkw napisał/a: | | A mógłbyś , mniej ogólnie , a dokładniej , bo nie bardzo rozumiem przed czym. Otrzymałeś mniej więcej to , za co zapłaciłeś, więc w czym leży problem ??? Popsuł się , w czasie gwarancji ? Poraził pradem? Brzydko pachnie ?? |
Jeśli o chodzi o tablety to moim zdaniem należy jeszcze poczekać.
Te, które działają w sposób zadowalający (głównie iPad-y) mają tyle innych nieakceptowalnych dla mnie cech (np. brak hosta USB, brak gniazd pamięci, kłopot z amatorskim programowaniem na tę platformę), że nie planuję zakupu.
Tablety na Androidzie są moim zdaniem bardzo ciekawą propozycją, np. linia Acer Iconia.
Tablety Windowsowe znowu będą kłopotliwe, bo nie ma XNA pod Windows 8, co znacznie utrudni programowanie grafiki, nie mówiąc o restrykcyjnej polityce dotyczącej darmowych wersji kompilatorów.
Tanie tablety ... są tanie - dlatego można w nich bezkarnie grzebać
W FlyTouch-ach procesor jest dość wolny , co np. w Adobe Reader może być problemem.
Jest też ograniczenie co do wielkości otwieranych pdf-ów, chociaż może to kwestia tej wersji oprogramowania.
Nie ma dostępu do wielu aplikacji Marketu a Play-a nie udało mnie się odpalić.
Ekran jest rezystancyjny i niedokładny. Akcelerometr jest niewiarygodny.
Mój egzemplarz np. resetuje się w dość nieprzewidywalny sposób, szczególnie, kiedy tablet przycisnę w okolicy kamery (co też skłoniło mnie do otwarcia).
Poza tym może być - jest znacznie poręczniejszy od laptopa w samolocie a filmy odtwarza zadziwiająco dobrze.
adriano210 - 28-05-2012, 23:15
kup sobie ipata
beroduar - 29-05-2012, 00:40
| adriano210 napisał/a: | kup sobie ipata |
A Chińcyki już podrobili?
Jak mówię - chcę coś fajnego, pracującego pod Androidem, z gniazdami pamięci, USB hostem, możliwością prostego zrootowania i za mniej niż 250 funtów (od biedy mogłaby być Iconia A200 na Tegrze 2)
|
|