FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

HYDE PARK - Prośba o pomoc w badaniach do doktoratu

marcelf - 05-06-2012, 15:30
Temat postu: Prośba o pomoc w badaniach do doktoratu
Witam serdecznie kolegów i koleżanki. Jestem doktorantem w Instytucie Biologii Doświadczalnej PAN. Z racji tego, że staram się już ruszyć dość poważnie z badaniami do mojej pracy doktorskiej, chciałem się zwrócić z prośbą o wypełnienie ankiety (nie związanej z nurkowaniem). Zakończenie całości zajmuje około 10 minut. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :) Oto link: ankieta. Z góry dziękuję Wam bardzo za chęć pomocy:)
Torpeda - 05-06-2012, 15:40

Poszło:)!
marcelf - 05-06-2012, 15:47

Dzięki:)
Marcin13736 - 05-06-2012, 15:56

Troche się powtarzają pytania, ale... poszło :)
marcelf - 05-06-2012, 16:54

Marcin13736 napisał/a:
Troche się powtarzają pytania, ale... poszło :)

Tak, powtarzają się, ale zauważ, że udzielone na początku odpowiedzi się zmieniają:)

WW - 05-06-2012, 17:17

Poszło.
Ta, w odróżnieniu od wielu innych tez tu promowanych, zmuszała do myślenia i ćwiczyła pamięć.
Ciekawe, do jakich wniosków dojdziesz.
Pytania a skrajny nacjonalizm, karę śmierci i rozdzielenie modlitwy od kościoła są intrygujące.

lozerka - 05-06-2012, 17:29

fakt, że ankieta ciekawa :) a praca przypadkiem nie ma czegoś wspólnego z badaniem postrzegania stereotypowego :) ?
marcelf - 05-06-2012, 19:30

lozerka napisał/a:
fakt, że ankieta ciekawa :) a praca przypadkiem nie ma czegoś wspólnego z badaniem postrzegania stereotypowego :) ?

Chętnie opowiedziałbym, o czym jest badanie i mogę to ewentualnie zrobić po zakończeniu ankiety. Niemniej jednak jest to preludium do innego badania, które będzie przeprowadzane w późniejszym terminie z zastosowaniem nieco bardziej zaawansowanej metodologii (obrazowanie pracy mózgu za pomocą rezonansu magnetycznego). Miałem intencję zaprosić chętnych z tego forum na takie badanie, ale jeśli wyjawię o co chodzi nie będę mógł tego już niestety zrobić. Wybór należy do Was ;-)

Torpeda - 05-06-2012, 19:40

Nie mów!
Ja bym się chętnie zgłosiła na ochotnika :D

Bul-kot - 05-06-2012, 20:23

marcelf napisał/a:
Niemniej jednak jest to preludium do innego badania, które będzie przeprowadzane w późniejszym terminie z zastosowaniem nieco bardziej zaawansowanej metodologii (obrazowanie pracy mózgu za pomocą rezonansu magnetycznego)

Obawiam się że monitory LCD się nie nadają, rezonans trzeba przeprowadzać przez monitor CRT...
;)

Poooszło :ping:

marcelf - 05-06-2012, 22:15

Muczos gracjas :)
KSD - 05-06-2012, 22:32

Czołem Marcel, ankietka poszła.
Wrzuć jakieś ogólne spostrzeżenia po zakończeniu ankiety :)

marcelf - 05-06-2012, 23:00

KSD napisał/a:
Czołem Marcel, ankietka poszła.
Wrzuć jakieś ogólne spostrzeżenia po zakończeniu ankiety :)

Dzięki serdeczne! Jeśli chodzi o napisanie co z tej ankiety wynika to szczerze mówiąc nie chciałbym tego robić. A to ze względu na fakt, że jest to jedynie preludium do znacznie ciekawszych badań, co prawda wymagających obecności na miejscu, ale dających bardzo dużo w zamian:) Jeśli napiszę o co chodziło publicznie, żadna z osób korzystających z tego forum nie będzie mogła wziąć udział w tych badaniach...

futrzak - 05-06-2012, 23:04

Poszło
Fridzia - 06-06-2012, 01:44

poszło. + chętnie wezmę udział w "osobistej"części badania
mi_g - 06-06-2012, 10:19

Poszło. Intrygujące pytania. Jakby co jestem chetny na dalej... Jak skończysz opisz o co dokładnie chodziło.
Grotto8 - 06-06-2012, 11:03

Zrobione. Ciekawa ankieta.

lozerka napisał/a:
a praca przypadkiem nie ma czegoś wspólnego z badaniem postrzegania stereotypowego :) ?

marcelf napisał/a:
...(obrazowanie pracy mózgu za pomocą rezonansu magnetycznego). Wybór należy do Was ;-)

Ja to nie... bo jeszcze jakiego raka dostane czy cuś!

marcelf - 06-06-2012, 13:38

Grotto8 napisał/a:

Ja to nie... bo jeszcze jakiego raka dostane czy cuś!

W rezonansie magnetycznym nie jest używane promieniowanie jonizujące i tym samym jest uznane za nieszkodliwe dla zdrowia.

styx - 06-06-2012, 17:01

Bul-kot napisał/a:

Obawiam się że monitory LCD się nie nadają, rezonans trzeba przeprowadzać przez monitor CRT...
;)

to chyba stare informacje...LCD jak najbardziej działa dla MR.

http://www.nordicneurolab...D%20Monitor.pdf

~S

Bul-kot - 06-06-2012, 18:43

styx napisał/a:
Bul-kot napisał/a:

;)

~S

Mnie chodziło bardziej :beer3: o to że monitory CRT dla wyświetlania obrazu na ekranie potrzebowały działa elektronowego - i tu w formie żartu proponowałem użycie tegoż monitora jako rezonatora magnetycznego -> i marcelf nie ruszając się z domu/instytutu robi na wybrańcach badania rezonansem :aaa: :beer3: .
LCD podswietla ekran zwykłą świetlówką dlatego się nie da :ping:

Ongiś nawet afera wykwitła z powodu wycieku informacji wywiadu o właśnie możliwości podglądu przez sciany co robimy na monitorze CRT...

marcelf - 06-06-2012, 19:41

Bul-kot napisał/a:
styx napisał/a:
Bul-kot napisał/a:

;)

~S

Mnie chodziło bardziej :beer3: o to że monitory CRT dla wyświetlania obrazu na ekranie potrzebowały działa elektronowego - i tu w formie żartu proponowałem użycie tegoż monitora jako rezonatora magnetycznego -> i marcelf nie ruszając się z domu/instytutu robi na wybrańcach badania rezonansem :aaa: :beer3: .
LCD podswietla ekran zwykłą świetlówką dlatego się nie da :ping:

Ongiś nawet afera wykwitła z powodu wycieku informacji wywiadu o właśnie możliwości podglądu przez sciany co robimy na monitorze CRT...

Cóż, kombinacje skrótów myślowych i osób poszukujących takowych dają zawsze ciekawe rezultaty ;-)

[ Dodano: 07-06-2012, 10:33 ]
Chciałem serdecznie podziękować wszystkim, którzy poświęcili chwilę na wypełnienie ankiety:) W całości została wypełniona przez 69 osób, częściowo przez 96 osób (pierwsza strona). Jest to liczba jak najbardziej satysfakcjonująca.

Podejrzewam, że bardzo chcielibyście wiedzieć o co chodzi w tych badaniach, ale niestety nie mogę tego napisać publicznie, bo zepsuje mi to dalszą część badania. Niemniej jednak kiedy badania się zakończą chętnie podzielę się rezultatami i powiem dokładnie o co chodziło:)

Jeszcze raz dziękuję bardzo za pomoc!