| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
OPOWIADANIA NURKOWE - Podwodna Polska 22/23-04-2004
Sławek - 24-04-2004, 22:45 Temat postu: Podwodna Polska 22/23-04-2004 Witam!
Jak obiecałem dzielę się z Wami wrażeniami z przygotowania kolejnego odcinka Podwodnej Polski.
22 i 23 kwietnia Centrum nurkowe TICADA organizowało dla Programu TVP regionalnej, kolejny odcinek "Podwodnej Polski autorstwa p. Ewy Żerdzińskiej. Pełny profesjonalizm organizacji przedsięwzięcia pozwolił na sprawną i bezpieczną pracę ekipy filmowej TVP3.
Na plaży w Krynicy Morskiej energiczne dmuchanie pontonu i transport wraz z silnikiem na brzeg, następnie Andrzej ,Andrzej bis i piszący popłynęli oznaczyć wrak barki dla ekipy. Potem transport filmowców i nurek na barce, głębokość niewielka a i widoczność marna. Kilka fotek na plaży i pakowanie sprzętu, powrót do centrum.
Drugi dzień filmowo-nurkowy to już Torpedownia, wywiad z Admirałem Komorowskim przybliżył nam temat i wzbogacił naszą wiedze o budynku, odprawa na Ticadzie II, kilka wskazówek od operatora zdjęć podwodnych Wojciecha Jeznacha i w drogę w między czasie organizator Andrzej podpłynął ‘czarnym i mocnym potworem ‘, trochę szybkiej jazdy i piękne zdjęcia z każdej strony Torpedowni. Pierwszy nur to część podwodna od strony brzegu i Gdyni, widoczność wspaniała jak na Zatokę, następnie część zachodnia i północna z lukami torpedowymi już z autorką pod wodą, jeszcze kilka prywatnych zdjęć Andrzeja B. I szybki przelot ze sprzętem nad barkę blisko plaży Babie Doły. Pomoc rybaka była konieczna do odnalezienia obiektu jeszcze ok.20 min zdjęć i powrót na Ticadę II zmierzającą już do mariny w Gdyni. Już na kei ekipa filmowców klarowała sprzęt i szykowała się do wyjazdu, mimo zmęczenia humory dopisywały a i dla nie kierowców znalazła się kropelka rumu do gorącej herbaty. Teraz pozostaje czekać na emisję odcinka Podwodnej, cieszę się że mogłem być pomocny przy realizacji programu, poznać i obserwować profesjonalistów w pracy.
Pozdrawiam Sławek - slawnur
scoot - 26-04-2004, 13:45
nikt Ci Slawku nie uwierzy, ze tam byles
ale... pomoge przekonac niedowiarkow, oto pare zdjec:
http://scoot.webpark.pl/n...odwodna_polska/
gogolek - 26-04-2004, 15:26 Temat postu: nice niezłe fotki
Aisa - 26-04-2004, 16:53
Czesc !
A moglbys powiedziec blizej gdzie w Krynicy nurkowaliscie ?
Znam ja z corocznych wypadow wakacyjnych jakem dziecieciem byla i pamietam tylko wystajacy komin na wysokosci "Gornika" i jakies resztki o ktore kilka osob rozwalilo sobie nogi ale blisko brzegu
dzieki !!
Sławek - 26-04-2004, 19:04
Ale jazda !!
a prawa autorskie i co powie moja zonka??
Do zobaczenia na nurkowaniu .
Tylko taki drobiazg ty tez tam byłes Andriej!! vel scoot (to ten chudy)
Sławek - 26-04-2004, 19:09
| Aisa napisał/a: | Czesc !
A moglbys powiedziec blizej gdzie w Krynicy nurkowaliscie ?
Znam ja z corocznych wypadow wakacyjnych jakem dziecieciem byla i pamietam tylko wystajacy komin na wysokosci "Gornika" i jakies resztki o ktore kilka osob rozwalilo sobie nogi ale blisko brzegu
dzieki !! |
Czesc ,np.komina są cztery barki przysypane piachem,sa to resztki barek transportowych ktore ewakuowaly uchodzcow na Hel niestety wiekszosc zostala zatopiona "wraz z ladunkiem" a ze zima to marne ich szanse .Dlatego P.P. sie tym tematem zainteresowala,widoki jezeli chodzi o wraki takie sobie,ale mozna je zrobic z brzegu.Pozdrawiam Sławek
czy Aisa to Asia?
Aisa - 27-04-2004, 15:11
dzieki za info !!
a Aisa to Asia
Sławek - 27-04-2004, 22:53
| Aisa napisał/a: | dzieki za info !!
a Aisa to Asia |
Cała przyjemność po mojej stronie, jakie plany na majówkę ?
Aisa - 28-04-2004, 09:34
Kraków ale niestety bez nurków - zimno jak diabli a ja jeszcze nie dorobiłam sie suchacza - nie chciałabym zacząć sezonu od choroby
W zeszłym roku było jakoś cieplej a zanurałam tylko raz...
Sławek - 28-04-2004, 12:20
Własnie caly problem w tym ze ten sport troche kosztuje, na suchacza "czekalem" 3 lata,ale nic sie nie marnuje mam syna juz po OWD
Sonny - 15-06-2004, 17:09
A czy ten pan na tej "lodzi" z dowa silnikami w goglach nie nie czasem ktos z Formozy ??
Sławek - 15-06-2004, 20:48
Masz racje ale ciiiiii.tajemnica MW
Pozdrawiam Sławek
Sonny - 15-06-2004, 22:30
No tak czulem (jest sie dobrym ), bo w tle ich siedziba i w ogole...
Ale to nic...mialem okazje poznac tych ludzi, ale tez nic wiecej nie mowie bo to tez tejemnica...
Ale mam takie pytanko ?? Z jakiej okazji ten pan robil przewozy swoja lodzia ?? Oni nie sa do tego tacy chetni, a w TV tez nie lubia sie pokazywac ??
Sławek - 20-06-2004, 12:24
Poswiecili sie dla idei nagrania Podw.Polski.
Miała byc nadana w zeszła sobote ale nic z tego
Pozdr.
|
|