| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIA WRAKOWE - Hurghada El Gouna gdzie i z kim na wraki
tatanka - 31-07-2012, 21:41 Temat postu: Hurghada El Gouna gdzie i z kim na wraki wybieram sie 12 sierpnia do Hurghady
jakie wraki i z kim ( centrum nurkowe ) polecacie poogladac
Thistlegrom'a widzialem
Ruski - 31-07-2012, 21:51
Blisko portu leży El Mina
[ Dodano: 31-07-2012, 21:55 ]
Polecam też Salem Express w Safadze
[ Dodano: 31-07-2012, 21:57 ]
TYMOTEUSZ - 01-08-2012, 08:55
W safadze masz centrum divetop- bylem kilka lat temu i polecam
piotr_c - 01-08-2012, 08:57
| tatanka napisał/a: | wybieram sie 12 sierpnia do Hurghady
jakie wraki i z kim ( centrum nurkowe ) polecacie poogladac |
Abu Nuhas. Są tam zaraz obok siebie cztery wraki (Ghiannis D, Carnatic, Chrisoula K. i SeaStar), więc z reguły robi się to na dwa wypłynięcia.
ziller - 01-08-2012, 11:36
Obok El Miny leży jeszcze jeden wrak Mohammed Hassabella
można poczytać o nim tu: http://www.forum.divetrek...pic.php?p=11086
Przed wyprawą warto jeszcze z Polski pomailować z bazami. Bo chwalą się na stronach, że pływają wszędzie a jak napisałem maila do jednej, że chciałbym płynąć na wraki na Abu Nuhas to mi powiedzieli, że owszem, ale to daleko i musi być minimum 6 chętnych itp itd.
Warto się więc dowiedzieć wcześniej co i jak albo pojechać w minimum 6 osób
Co do bazy to ja nurkowałem z dive4you i mi się bardzo podobało, ale nie mam porównania, bo to był mój pierwszy raz w Hurghadzie.
Pierwszego dnia zapytałem, czy moglibyśmy zaliczyć ElMinę i następnego dnia już na niej nurkowałem Nie wiem, czy miałem szczęście czy to norma. Nurkowie z intro i bez uprawnień powyżej 18 metrów po prostu poczekali godzinkę na łodzi w czasie gdy nurkowałem na ElMinie, a jak wylazłem z wody to łódź popłynęła na dalsze miejsca nurkowe.
W bazie tej pracuje polska instruktorka Ewa Krawiec. Ja pływałem z Tomkiem Staś (też Polak) ze strony www.rafakoralowa.com który współpracuje z dive4you. Sympatyczny instruktor.
nemo1410 - 02-08-2012, 14:22
http://www.youtube.com/wa...player_embedded fajny wraczek
|
|