| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - v- planner
TYMOTEUSZ - 13-08-2012, 19:28 Temat postu: v- planner mam prosbe, ostatnio planowałem nurkowanie na jak zawsze zplanerze, porównując je z planem kolegi na vplanerze wyszły nam spore rozbierznosci (v o wiele krótszy), kolega korzystał z v po raz pierwszy wiec doszlismy do wniosku ze cos nie tak jest z ustawieniami
czy moge kogos prosic o runtime przy załozeniu konserwatyzmu taki jak zawsze ustawiacie (ja przy zplanerze ustawiam 50proc - tam jest chyba cos od 0-5 ?) oraz co jeszcze ma wpływ na długosc deco w tym planerze
załozenia planu
deep - 70m - 5 min denne
60m - 6 min
50 - 7 min denne
gazy 18/35 + 50 + tlen
woda słona
nurkowanie powtórzeniowe (5 h przerwy) wczensiejsze 30metrów i 30minut czasu dennego
wiem ze nie podaje sie tutaj runtime wiec jak ktos wklepie to poprosze na pw
kn_dlugi - 14-08-2012, 09:27
Czyli plan dnia to:
- 30m/30' (gaz domniemam że powietrze)
- 5h przerwy
- nurek na 70m na trimixie
Dobrze zrozumiałem? konserwatyzm 50% to chyba w v-plannerze będzie +2...
TYMOTEUSZ - 14-08-2012, 11:55
Zgadza sie
Dostalem kilka pw z vplannera i byly bardzo podobne do z wiec wychodzi na to ze kolega cos tam zle poustawiał
martin - 14-08-2012, 12:22
| TYMOTEUSZ napisał/a: | | wiem ze nie podaje sie tutaj runtime |
Skad ten ciekawy pomysl?
TYMOTEUSZ - 14-08-2012, 12:32
Okolo rok temu pamietam ze wrzucilem swoj runtime z nurkowania na abille ( albo poprosilem o wrzucenie) i odezwala sie chmara osób ze nie powinno sie bo ktos bez doswiadczenia zrealizuje taki plan i jak dojdzie do wypadku to bedzie mial pretensji itd, itp
Uwazam to za bezsens ale nie chce sie kłucic bo mnie tez wyrzucicie z forum jak huberta i co ja wtedy bede robil w pracy ?
raptor_xxl - 14-08-2012, 12:34
TYMOTEUSZ, oczywiście, że można wrzucać, nie uginaj się pod presją lobby lobbującego, że nurkować można tylko tak, jak się zapłaciło instruktorom, aby ich nauczyli
martin - 14-08-2012, 12:58
| TYMOTEUSZ napisał/a: | | i odezwala sie chmara osób ze nie powinno sie bo ktos bez doswiadczenia zrealizuje taki plan |
Mocher wszedzie sie znajdzie.
Zasada jest prosta - nie lubi sie postow "zrobcie mi plan na". Natomiast nikt nie ma problemu z postami "tak sobie wyliczylem, co o tym sadzicie".
| TYMOTEUSZ napisał/a: | | co ja wtedy bede robil w pracy ? |
Pracowal..
|
|