FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Twin i Aqualung MISTRAL????

HulkGryz - 08-10-2012, 08:45
Temat postu: Twin i Aqualung MISTRAL????
Próbował ktoś może podłączyć takie ustrojstwo do twina? Da się to w ogóle zrobić? Zależy mi, żeby nie było bąbli przy fotografowaniu i dlatego pytam :)

Pozdrawiam

Yavox - 08-10-2012, 09:48

Bąble i tak będą, tylko będą leciały z innego miejsca :) Ja bym to podłączył jako backup a zostawił główny automat na długim wężu normalnie DIRowo, żeby móc wygodnie podawać w sytuacji OOG. Fotografując oddychałbym z backupu a główny przywiesił normalnie z prawej do D-ringu w sposób umożliwiający zerwanie. Najpierw bym się jednak zastanowił, czy do eliminacji bąbli nie wystarczy coś prostszego - np. automat z kierownicą wydechu tylko na jedną stronę, za to dalej - np. Kronos z Aqualunga.
HulkGryz - 08-10-2012, 10:27

Yavox napisał/a:
automat z kierownicą wydechu tylko na jedną stronę, za to dalej - np. Kronos z Aqualunga.

Właśnie Kronosa chcę dokupić, bo mam podstawowy Legend LX ACD, ale tak mówię zapytam, bo może fajniejsze rozwiązanie z bąblami z tyłu :)

TomS - 08-10-2012, 14:41

Bawiłem się Mistralem - do foto porażka :(
Opory oddechowe bardzo zależą od położenia nurka - głową w dół czy w górę... Od silnego wzbudzenia do bardzo silnych oporów. Moim zdaniem nie nadaje się do nurkowania.

HulkGryz - 08-10-2012, 16:55

TomS napisał/a:
Bawiłem się Mistralem - do foto porażka :(
Opory oddechowe bardzo zależą od położenia nurka - głową w dół czy w górę... Od silnego wzbudzenia do bardzo silnych oporów. Moim zdaniem nie nadaje się do nurkowania.

OK to o wiele upraszcza wybór jak tak.

Dzięki :)