FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Produkt Roku 2012

DarekS - 05-12-2012, 13:56
Temat postu: Produkt Roku 2012
Wspólnie z Czytelnikami Magazynu Nuras.info prosimy o zgłaszanie propozycji na

PRODUKT ROKU 2012

w dwóch kategoriach:

- sprzętu nurkowego, wyróżniającego się innowacyjnością, niezawodnością, jakością itd.

oraz

- szkoły, centrum nurkowego czy instruktora, który Waszym zdaniem wykazał się w mijającym roku największym profesjonalizmem, doświadczeniem i pasją w przekazywaniu wiedzy o nurkowaniu.

Jaki sprzęt był Twoim zdaniem hitem 2012 roku, którą szkołę lub centrum nurkowe z pełnym przekonaniem poleciłbyś najlepszemu przyjacielowi?

Na zgłoszenia czekamy do 31 grudnia 2012 r. pod adresem redakcja@nuras.info
(w tytule proszę zaznaczyć PRODUKT ROKU)

W styczniu 2013 r. odbędzie się głosowanie, zaś wyniki zostaną ogłoszone w lutym, podczas kolejnej edycji targów Podwodna Przygoda.

zbigniewb - 05-12-2012, 15:42

W kategorii sprzęt, produktem 2012 jest worek XDEEP. Sprzęt sprawdził się w rekordowym nurkowaniu E.Benduckiej. Lepszej rekomendacji nie trzeba.

W kategorii szkolenia, produktem roku jest STREFA DIVEMASTERA. Bezpłatne wideo szkolenia, 25 filmików, ponad 20k wyświetleń na YT.

jacekplacek - 05-12-2012, 16:53

Z xDeep jest ten problem, że w zasadzie powinno się zagłosować na firmę - tam nie ma słabych punktów a uprząż Stealth jest absolutnym przebojem na skalę światową. Nie tylko deklasuje wszystkie inne, ale i promuje że Polska = JAKOŚĆ!

[ Dodano: 05-12-2012, 16:57 ]
Dołóżmy do tego latarki LightForMe - kolejna polska firma, podbijająca światowy rynek, tym razem latarek. Jak Piotr z Anią dalej pójdą w takim tempie, za parę lat nie będzie się mówić "latarka nurkowa", tylko w skrócie L4Me :)

kusz - 05-12-2012, 20:21
Temat postu: Re: Produkt Roku 2012
W kategorii Centrum Ńurkowe to CN Divemania.pl.
To chyba jedyne CN posiadajace status PADI TecRec Center. Maja sprezarkownie z dlugim wezem wiec nie trzeba nawet butli wyciagac z samochodu, laduja wszystkie gazy lacznie z tmx i oferuja szkolenia od OWD do Full TMX.
Robia tez fajne imprezy, podzczas ktorych mozna bezplatnie przyjsc i posluchac ciekawych wykladow "slawnych" osob, ktore potem mozna zobaczyc na youTube. Wyklady odbywajam sie w super sali wykladowej, a basen maja 70m od Centrum.
Nie ma drugiego Centrum posiadajacego to wszystko i tak wspierajacego nasz polski, nurkowy rynek.

Koosh

ZielonySmok - 05-12-2012, 21:28

kusz napisał/a:
To chyba jedyne CN posiadajace status PADI TecRec Center.

Nie jedyne.

JacekKG - 05-12-2012, 21:40
kusz napisał/a:
, a basen maja 70m od Centrum.

Koosh

Nie jedyne, znam takie 10m od basenu.

kusz - 05-12-2012, 21:50
JacekKG napisał/a:
kusz napisał/a:
, a basen maja 70m od Centrum.

Koosh

Nie jedyne, znam takie 10m od basenu.

No juz nie lap mnie za slowka. Napisalem, ze jedyne to tylko TecRec, i to "chyba, a co do basenu to osobne zdanie bylo. To nie zmienia faktu, ze przerobilem kilka centrow i poziom profesionalizmu w Divemanii mile mnie zaskoczyl od samego poczatku wiec uwazam, ze powinno byc w konkursie.

Koosh

Miły Maciej - 06-12-2012, 10:31

jacekplacek napisał/a:
uprząż Stealth jest absolutnym przebojem na skalę światową. Nie tylko deklasuje wszystkie inne, ale i promuje że Polska = JAKOŚĆ!

Worki Xdeep są super to fakt ale uprząż Stealth moim zdaniem ustepuje uprzęży Equesa

Trident - 06-12-2012, 11:17

PRODUKT: Docieplacze do suchych skafandrów firmy NO GRAVITY. Wydawałoby się, że w takiej dziedzinie trudno o rewolucje ale nowa jakość miażdży, szczególnie że mówimy o firmie, która istnieje od zaledwie kilku miesięcy, a jednym ruchem przebija całą lokalną konkurencję (coś jak AMMONITE SYSTEMS w latach ubiegłych)

SZKOŁA: Strefa Divemastera - doskonały pomysł, doskonała realizacja, oceniam całkowicie z boku ale widzę postępy jakich ludzie dokonują samodzielnie przygotowując się z tego

piotr_c - 06-12-2012, 11:20

Miły Maciej napisał/a:
Worki Xdeep są super to fakt ale uprząż Stealth moim zdaniem ustepuje uprzęży Equesa

Możesz rozwinąć temat? :)

Trident - 06-12-2012, 11:45

piotr_c napisał/a:
Miły Maciej napisał/a:

Możesz rozwinąć temat? :)

Ja się z nim nie zgadzam ;) ale rozwijajcie się w odrębnym wątku Panowie, bo zaraz będzie dyskusja jak "ile jest z jakiegoś centrum na basen na sąsiednim osiedlu" ;)

X-DEEP to dobra nominacja i jako uprząż (a pływam na Razorze ;) i jako marka generalnie

Miły Maciej - 06-12-2012, 12:07

Kwestia pojemności głównej kieszeni balastowej, widzę Piotrek że oczywiście zauważyłeś problem i rozwiązałeś go poprzez dodatkowe kieszenie na pasie biodrowym.
Aż tak się nie zagłebiałem ale początkowe odpowiednie wytrymowanie w Twojej uprzęży też wymaga dużo więcej zachodu - nie jest to tak dostępne jak w Equesie.

[ Dodano: 06-12-2012, 12:08 ]
Trident napisał/a:
X-DEEP to dobra nominacja

tez tak uważam !

piotr_c - 06-12-2012, 12:54

Miły Maciej napisał/a:
Kwestia pojemności głównej kieszeni balastowej, widzę Piotrek że oczywiście zauważyłeś problem i rozwiązałeś go poprzez dodatkowe kieszenie na pasie biodrowym. Aż tak się nie zagłebiałem ale początkowe odpowiednie wytrymowanie w Twojej uprzęży też wymaga dużo więcej zachodu - nie jest to tak dostępne jak w Equesie.

Widzę, że po prostu nie znasz za bardzo uprzęży Stealth 2.0. Pojemność systemu balastowego może być wielokrotnie większa niż w uprzęży Equesa. W Equesie mieści się osiem kafli balastowych, co przy kaflach 1.5kg daje 12kg (podobnie jak w Stealth 2.0 z kieszenią "double"). W Stealth możesz tak skonfigurować system balastowy, że zmieścisz dowolną potrzebną ilość balastu. Możesz też założyć kieszenie zrzucalne.

Tutaj znajdziesz konfigurator, w którym wszystko masz ładnie pokazane: http://www.xdeep.pl/sidem...astowy-smc.html

Co istotne, w Stealth 2.0 w każdej chwili możesz zmienić konfigurację systemu balastowego.

Przewagą Stealth 2.0 jest możliwość zmiany pozycji centralnej kieszeni balastowej, co często rozwiązuje problem trymu. W innych uprzężach, by osiągnąć podobny efekt, musisz montować ciężarki na pasie krocznym - co bardzo często widać na zdjęciach.

Co do trymowania, to przy standardowej pozycji kieszeni balastowej uprząż Stealth 2.0 trymuje się IDENTYCZNIE jak uprząz Equesa. Nie wiem więc skąd wynika Twoje stwierdzenie o "większym zachodzie".

zaor100 - 06-12-2012, 13:34

W kategorii Szkoła, centrum nurkowe, instruktor nie powinno zabraknąć Akademii Nurkowania czyli Piotra Płuciennika i Jacka Biernackiego. Uważam, że szkolą na rewelacyjnym poziomie w super przyjemnej atmosferze i oczywiście w najlepszych cenach w PL:) Stosunek jakość/cena jest nie do przebicia!
Pozdrawiam
Karol Zaorski

Yavox - 06-12-2012, 13:57

zaor100 napisał/a:
W kategorii Szkoła, centrum nurkowe, instruktor nie powinno zabraknąć Akademii Nurkowania czyli Piotra Płuciennika i Jacka Biernackiego.

Jacekplacek zostanie produktem roku? Przyjdę na wręczenie nagród na piechotę, żeby to zobaczyć :)

zaor100 - 06-12-2012, 14:37
DarekS napisał/a:

PRODUKT ROKU 2012

w dwóch kategoriach:

- sprzętu nurkowego, wyróżniającego się innowacyjnością, niezawodnością, jakością itd.

oraz

- szkoły, centrum nurkowego czy instruktora, który Waszym zdaniem wykazał się w mijającym roku największym profesjonalizmem, doświadczeniem i pasją w przekazywaniu wiedzy o nurkowaniu.

Yavox polecam czytanie całości. Na początku swojej wypowiedzi wyraźnie zaznaczyłem, że chodzi o szkołę, centrum czy instruktora....

TYMOTEUSZ - 06-12-2012, 15:16

Trident napisał/a:
SZKOŁA: Strefa Divemastera
- popieram
TYMOTEUSZ - 06-12-2012, 15:16

Trident napisał/a:
SZKOŁA: Strefa Divemastera
- popieram
Voltek - 06-12-2012, 15:17

zaor100 napisał/a:
DarekS napisał/a:

PRODUKT ROKU 2012

w dwóch kategoriach:

oraz

Yavox polecam czytanie całości. Na początku swojej wypowiedzi wyraźnie zaznaczyłem, że chodzi o szkołę, centrum czy instruktora....

Niemniej, to produkt roku, w jakiejś tam kategorii, ale jednak. ;-)

Marcin13736 - 06-12-2012, 16:49

zaor100 napisał/a:
W kategorii Szkoła, centrum nurkowe, instruktor nie powinno zabraknąć Akademii Nurkowania czyli Piotra Płuciennika i Jacka Biernackiego.

Podpisuję się pod tym!

jacekplacek - 06-12-2012, 20:00

Yavox napisał/a:
Jacekplacek zostanie produktem roku? Przyjdę na wręczenie nagród na piechotę, żeby to zobaczyć :)

Mama z tatą byliby zachwyceni a ja z miłą chęcią bym Cię podwiózł. Ale chodzi o rok 2012, więc z moją datą produkcji, nie bardzo się łapię :ping:

Grotto8 - 07-12-2012, 11:16

A ja proponuję tabliczkę do notowania pod wodą firmy Scubatech.
Fantastyczny sprzęt!!!! :) Dostałem od Mikołaja. Można na nim napisać np:
"Zostało mi 10bar, omińmy jeden deepstop".
Albo:
"Zostało mi 150bar. Robimy Arcza?"

Yavox - 07-12-2012, 11:29

jacekplacek napisał/a:
Ale chodzi o rok 2012, więc z moją datą produkcji, nie bardzo się łapię :ping:

Przyczepimy Ci taką tabliczkę, jak kiedyś Tytus przyczepił Papciowi Chmielowi.

"Dobro narodowe. Zabytek pierwszej klasy. Nie dotykać!"

zbigniewb - 07-12-2012, 12:12

Grotto8 napisał/a:
"Zostało mi 150bar. Robimy Arcza?"

Rzeczowo i jak zwykle na temat. :ping:

Grotto8 - 07-12-2012, 13:41

Propozycja padła.
Temat od początku ucieka... co się czepiasz, z policji jesteś ?

zbigniewb - 07-12-2012, 15:31

Grotto8 napisał/a:
...z policji jesteś ?

A co? Kolegów z firmy szukasz na FN?

Miły Maciej - 07-12-2012, 15:48

Ja głosuje na Starnasia - gość jest nie do przebicia !!!
slawek290 - 07-12-2012, 16:03

:beer3: lepiej się napić .
ramzes78 - 08-12-2012, 20:43

Produkt - worek XDeep`a Zeos
Szkoła- Akademia Nurkowania - Piotr i Jacek

DarekS - 08-12-2012, 21:18

Ponieważ mam wrażenie, że większość nie czyta uważnie pierwszego postu zaczynającego temat to podam najważniejsze elementy:

1. propozycje wysyłamy na adres mailowy redakcja@nuras.info
2. w tytule maila należy wpisać PRODUKT ROKU

wszystko co piszecie w tym temacie i podajecie kandydatury oraz propozycje lub wysyłacie maile z innym tytułem wogóle nie są brane pod uwagę

piotr_c - 08-12-2012, 22:32

ramzes78 napisał/a:
Produkt - worek XDeep`a Zeos

Problem w tym, że ZEOS jest już produktem roku :ping:
http://www.xdeep.pl/zeos-...2011--nd-7.html

Ale będzie miło jak zagłosujesz na Stealth'a :)

ramzes78 - 10-12-2012, 18:46

Hmm w końcu może być produktem kolejnego roku :D