| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Produkt Roku 2012
DarekS - 05-12-2012, 13:56 Temat postu: Produkt Roku 2012 Wspólnie z Czytelnikami Magazynu Nuras.info prosimy o zgłaszanie propozycji na
PRODUKT ROKU 2012
w dwóch kategoriach:
- sprzętu nurkowego, wyróżniającego się innowacyjnością, niezawodnością, jakością itd.
oraz
- szkoły, centrum nurkowego czy instruktora, który Waszym zdaniem wykazał się w mijającym roku największym profesjonalizmem, doświadczeniem i pasją w przekazywaniu wiedzy o nurkowaniu.
Jaki sprzęt był Twoim zdaniem hitem 2012 roku, którą szkołę lub centrum nurkowe z pełnym przekonaniem poleciłbyś najlepszemu przyjacielowi?
Na zgłoszenia czekamy do 31 grudnia 2012 r. pod adresem redakcja@nuras.info
(w tytule proszę zaznaczyć PRODUKT ROKU)
W styczniu 2013 r. odbędzie się głosowanie, zaś wyniki zostaną ogłoszone w lutym, podczas kolejnej edycji targów Podwodna Przygoda.
zbigniewb - 05-12-2012, 15:42
W kategorii sprzęt, produktem 2012 jest worek XDEEP. Sprzęt sprawdził się w rekordowym nurkowaniu E.Benduckiej. Lepszej rekomendacji nie trzeba.
W kategorii szkolenia, produktem roku jest STREFA DIVEMASTERA. Bezpłatne wideo szkolenia, 25 filmików, ponad 20k wyświetleń na YT.
jacekplacek - 05-12-2012, 16:53
Z xDeep jest ten problem, że w zasadzie powinno się zagłosować na firmę - tam nie ma słabych punktów a uprząż Stealth jest absolutnym przebojem na skalę światową. Nie tylko deklasuje wszystkie inne, ale i promuje że Polska = JAKOŚĆ!
[ Dodano: 05-12-2012, 16:57 ]
Dołóżmy do tego latarki LightForMe - kolejna polska firma, podbijająca światowy rynek, tym razem latarek. Jak Piotr z Anią dalej pójdą w takim tempie, za parę lat nie będzie się mówić "latarka nurkowa", tylko w skrócie L4Me
kusz - 05-12-2012, 20:21 Temat postu: Re: Produkt Roku 2012 W kategorii Centrum Ńurkowe to CN Divemania.pl.
To chyba jedyne CN posiadajace status PADI TecRec Center. Maja sprezarkownie z dlugim wezem wiec nie trzeba nawet butli wyciagac z samochodu, laduja wszystkie gazy lacznie z tmx i oferuja szkolenia od OWD do Full TMX.
Robia tez fajne imprezy, podzczas ktorych mozna bezplatnie przyjsc i posluchac ciekawych wykladow "slawnych" osob, ktore potem mozna zobaczyc na youTube. Wyklady odbywajam sie w super sali wykladowej, a basen maja 70m od Centrum.
Nie ma drugiego Centrum posiadajacego to wszystko i tak wspierajacego nasz polski, nurkowy rynek.
Koosh
ZielonySmok - 05-12-2012, 21:28
| kusz napisał/a: | | To chyba jedyne CN posiadajace status PADI TecRec Center. |
Nie jedyne.
JacekKG - 05-12-2012, 21:40 Temat postu: Re: Produkt Roku 2012
| kusz napisał/a: | , a basen maja 70m od Centrum.
Koosh |
Nie jedyne, znam takie 10m od basenu.
kusz - 05-12-2012, 21:50 Temat postu: Re: Produkt Roku 2012
| JacekKG napisał/a: | | kusz napisał/a: | , a basen maja 70m od Centrum.
Koosh |
Nie jedyne, znam takie 10m od basenu. |
No juz nie lap mnie za slowka. Napisalem, ze jedyne to tylko TecRec, i to "chyba, a co do basenu to osobne zdanie bylo. To nie zmienia faktu, ze przerobilem kilka centrow i poziom profesionalizmu w Divemanii mile mnie zaskoczyl od samego poczatku wiec uwazam, ze powinno byc w konkursie.
Koosh
Miły Maciej - 06-12-2012, 10:31
| jacekplacek napisał/a: | | uprząż Stealth jest absolutnym przebojem na skalę światową. Nie tylko deklasuje wszystkie inne, ale i promuje że Polska = JAKOŚĆ! |
Worki Xdeep są super to fakt ale uprząż Stealth moim zdaniem ustepuje uprzęży Equesa
Trident - 06-12-2012, 11:17
PRODUKT: Docieplacze do suchych skafandrów firmy NO GRAVITY. Wydawałoby się, że w takiej dziedzinie trudno o rewolucje ale nowa jakość miażdży, szczególnie że mówimy o firmie, która istnieje od zaledwie kilku miesięcy, a jednym ruchem przebija całą lokalną konkurencję (coś jak AMMONITE SYSTEMS w latach ubiegłych)
SZKOŁA: Strefa Divemastera - doskonały pomysł, doskonała realizacja, oceniam całkowicie z boku ale widzę postępy jakich ludzie dokonują samodzielnie przygotowując się z tego
piotr_c - 06-12-2012, 11:20
| Miły Maciej napisał/a: | | Worki Xdeep są super to fakt ale uprząż Stealth moim zdaniem ustepuje uprzęży Equesa |
Możesz rozwinąć temat?
Trident - 06-12-2012, 11:45
| piotr_c napisał/a: | | Miły Maciej napisał/a: | | Worki Xdeep są super to fakt ale uprząż Stealth moim zdaniem ustepuje uprzęży Equesa |
Możesz rozwinąć temat? |
Ja się z nim nie zgadzam ale rozwijajcie się w odrębnym wątku Panowie, bo zaraz będzie dyskusja jak "ile jest z jakiegoś centrum na basen na sąsiednim osiedlu"
X-DEEP to dobra nominacja i jako uprząż (a pływam na Razorze i jako marka generalnie
Miły Maciej - 06-12-2012, 12:07
Kwestia pojemności głównej kieszeni balastowej, widzę Piotrek że oczywiście zauważyłeś problem i rozwiązałeś go poprzez dodatkowe kieszenie na pasie biodrowym.
Aż tak się nie zagłebiałem ale początkowe odpowiednie wytrymowanie w Twojej uprzęży też wymaga dużo więcej zachodu - nie jest to tak dostępne jak w Equesie.
[ Dodano: 06-12-2012, 12:08 ]
| Trident napisał/a: | | X-DEEP to dobra nominacja |
tez tak uważam !
piotr_c - 06-12-2012, 12:54
| Miły Maciej napisał/a: | | Kwestia pojemności głównej kieszeni balastowej, widzę Piotrek że oczywiście zauważyłeś problem i rozwiązałeś go poprzez dodatkowe kieszenie na pasie biodrowym. Aż tak się nie zagłebiałem ale początkowe odpowiednie wytrymowanie w Twojej uprzęży też wymaga dużo więcej zachodu - nie jest to tak dostępne jak w Equesie. |
Widzę, że po prostu nie znasz za bardzo uprzęży Stealth 2.0. Pojemność systemu balastowego może być wielokrotnie większa niż w uprzęży Equesa. W Equesie mieści się osiem kafli balastowych, co przy kaflach 1.5kg daje 12kg (podobnie jak w Stealth 2.0 z kieszenią "double"). W Stealth możesz tak skonfigurować system balastowy, że zmieścisz dowolną potrzebną ilość balastu. Możesz też założyć kieszenie zrzucalne.
Tutaj znajdziesz konfigurator, w którym wszystko masz ładnie pokazane: http://www.xdeep.pl/sidem...astowy-smc.html
Co istotne, w Stealth 2.0 w każdej chwili możesz zmienić konfigurację systemu balastowego.
Przewagą Stealth 2.0 jest możliwość zmiany pozycji centralnej kieszeni balastowej, co często rozwiązuje problem trymu. W innych uprzężach, by osiągnąć podobny efekt, musisz montować ciężarki na pasie krocznym - co bardzo często widać na zdjęciach.
Co do trymowania, to przy standardowej pozycji kieszeni balastowej uprząż Stealth 2.0 trymuje się IDENTYCZNIE jak uprząz Equesa. Nie wiem więc skąd wynika Twoje stwierdzenie o "większym zachodzie".
zaor100 - 06-12-2012, 13:34
W kategorii Szkoła, centrum nurkowe, instruktor nie powinno zabraknąć Akademii Nurkowania czyli Piotra Płuciennika i Jacka Biernackiego. Uważam, że szkolą na rewelacyjnym poziomie w super przyjemnej atmosferze i oczywiście w najlepszych cenach w PL:) Stosunek jakość/cena jest nie do przebicia!
Pozdrawiam
Karol Zaorski
Yavox - 06-12-2012, 13:57
| zaor100 napisał/a: | | W kategorii Szkoła, centrum nurkowe, instruktor nie powinno zabraknąć Akademii Nurkowania czyli Piotra Płuciennika i Jacka Biernackiego. |
Jacekplacek zostanie produktem roku? Przyjdę na wręczenie nagród na piechotę, żeby to zobaczyć
zaor100 - 06-12-2012, 14:37 Temat postu: Re: Produkt Roku 2012
| DarekS napisał/a: | Wspólnie z Czytelnikami Magazynu Nuras.info prosimy o zgłaszanie propozycji na
PRODUKT ROKU 2012
w dwóch kategoriach:
- sprzętu nurkowego, wyróżniającego się innowacyjnością, niezawodnością, jakością itd.
oraz
- szkoły, centrum nurkowego czy instruktora, który Waszym zdaniem wykazał się w mijającym roku największym profesjonalizmem, doświadczeniem i pasją w przekazywaniu wiedzy o nurkowaniu.
|
Yavox polecam czytanie całości. Na początku swojej wypowiedzi wyraźnie zaznaczyłem, że chodzi o szkołę, centrum czy instruktora....
TYMOTEUSZ - 06-12-2012, 15:16
| Trident napisał/a: | | SZKOŁA: Strefa Divemastera | - popieram
TYMOTEUSZ - 06-12-2012, 15:16
| Trident napisał/a: | | SZKOŁA: Strefa Divemastera | - popieram
Voltek - 06-12-2012, 15:17
| zaor100 napisał/a: | | DarekS napisał/a: | Wspólnie z Czytelnikami Magazynu Nuras.info prosimy o zgłaszanie propozycji na
PRODUKT ROKU 2012
w dwóch kategoriach:
oraz
|
Yavox polecam czytanie całości. Na początku swojej wypowiedzi wyraźnie zaznaczyłem, że chodzi o szkołę, centrum czy instruktora.... |
Niemniej, to produkt roku, w jakiejś tam kategorii, ale jednak.
Marcin13736 - 06-12-2012, 16:49
| zaor100 napisał/a: | | W kategorii Szkoła, centrum nurkowe, instruktor nie powinno zabraknąć Akademii Nurkowania czyli Piotra Płuciennika i Jacka Biernackiego. |
Podpisuję się pod tym!
jacekplacek - 06-12-2012, 20:00
| Yavox napisał/a: | Jacekplacek zostanie produktem roku? Przyjdę na wręczenie nagród na piechotę, żeby to zobaczyć |
Mama z tatą byliby zachwyceni a ja z miłą chęcią bym Cię podwiózł. Ale chodzi o rok 2012, więc z moją datą produkcji, nie bardzo się łapię
Grotto8 - 07-12-2012, 11:16
A ja proponuję tabliczkę do notowania pod wodą firmy Scubatech.
Fantastyczny sprzęt!!!! Dostałem od Mikołaja. Można na nim napisać np:
"Zostało mi 10bar, omińmy jeden deepstop".
Albo:
"Zostało mi 150bar. Robimy Arcza?"
Yavox - 07-12-2012, 11:29
| jacekplacek napisał/a: | Ale chodzi o rok 2012, więc z moją datą produkcji, nie bardzo się łapię |
Przyczepimy Ci taką tabliczkę, jak kiedyś Tytus przyczepił Papciowi Chmielowi.
"Dobro narodowe. Zabytek pierwszej klasy. Nie dotykać!"
zbigniewb - 07-12-2012, 12:12
| Grotto8 napisał/a: | | "Zostało mi 150bar. Robimy Arcza?" |
Rzeczowo i jak zwykle na temat.
Grotto8 - 07-12-2012, 13:41
Propozycja padła.
Temat od początku ucieka... co się czepiasz, z policji jesteś ?
zbigniewb - 07-12-2012, 15:31
| Grotto8 napisał/a: | | ...z policji jesteś ? |
A co? Kolegów z firmy szukasz na FN?
Miły Maciej - 07-12-2012, 15:48
Ja głosuje na Starnasia - gość jest nie do przebicia !!!
slawek290 - 07-12-2012, 16:03
lepiej się napić .
ramzes78 - 08-12-2012, 20:43
Produkt - worek XDeep`a Zeos
Szkoła- Akademia Nurkowania - Piotr i Jacek
DarekS - 08-12-2012, 21:18
Ponieważ mam wrażenie, że większość nie czyta uważnie pierwszego postu zaczynającego temat to podam najważniejsze elementy:
1. propozycje wysyłamy na adres mailowy redakcja@nuras.info
2. w tytule maila należy wpisać PRODUKT ROKU
wszystko co piszecie w tym temacie i podajecie kandydatury oraz propozycje lub wysyłacie maile z innym tytułem wogóle nie są brane pod uwagę
piotr_c - 08-12-2012, 22:32
| ramzes78 napisał/a: | | Produkt - worek XDeep`a Zeos |
Problem w tym, że ZEOS jest już produktem roku
http://www.xdeep.pl/zeos-...2011--nd-7.html
Ale będzie miło jak zagłosujesz na Stealth'a
ramzes78 - 10-12-2012, 18:46
Hmm w końcu może być produktem kolejnego roku
|
|