| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkuj±cych i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Targi " Podwodna przygoda 2013" dobieg³y koñca
Martin Kasiñski - 10-02-2013, 18:19 Temat postu: Targi " Podwodna przygoda 2013" dobieg³y koñca Targi Podwodna Przygoda 2013 dobieg³y koñca, by³y ciekawe z wielu wzglêdów. Tu wspomnê o jednej nowo¶ci sprzêtowej, a mianowicie o oledowym bottom timerze firmy Xdeep.
Inna ciekawostka to Sidemount rebreather o którym mówi³ Krzysiek Starnawski na swoim wyk³adzie "Meksyk - nurkowanie jaskiniowe dla pocz±tkuj±cych i zaawansowanych" - ten wyk³ad naprawdê zgromadzi³ t³umy.
D@rek - 10-02-2013, 21:15
by³em na nich pierwszy raz i mile mnie zaskoczy³y.Wystawcy dopisali, trochê nowo¶ci sprzêtowych. Pojawi³ siê pierwszy raz na polskim rynku instruktor rEvo, wprawdzie zlokalizowany w Marsylii ale zawsze.Wk³ady jak pisa³ Martin grube, szczególnie filmy
Krzy¶ka z jaskiñ i Piotrka Kardasza cieszy³y oko. A kuluarowe spotkanie przy piwku to ju¿ wisienka absolutna.Porównuj±c te w Londynie do warszawskich bo tylko na tych by³em to nie mamy ¿adnego powodu do kompleksów. Cieszy te¿ coraz wiêksza ilo¶æ polskich producentów sprzêtu nurkowego. Jednym s³owem idzie w dobr± stronê.
Torpeda - 11-02-2013, 00:10
Targi by³y fantastyczne.
Dla mnie najciekawsze punkty to: komputer xdeepa i stealth 2.0 (piêkny!) oraz p³yty Tomka, niesamowite i leciutkie (nie ma porównania z moja ciê¿k± blach± H) , potem reb JJ u Piórewiczów- mniejszy i zgrabniejszy od hammerheada, z bardzo prost± "uprz꿱", defibrylatory Maxa H. (szkoleniowe i te prawdziwe), które by³y na samym koñcu wystawy- i w fajnych cenach, przystêpnych dla szkó³ nurkowania.
Poza tym mi³o by³o zobaczyæ wszystkich znajomych i poznaæ nowych
zbigniewb - 11-02-2013, 11:03
Prezentacje Starnawskiego i Kosuta - klasa pod ka¿dym wzglêdem.
Kamil Iwankiewicz - nurkowanie w wysokich jeziorach, super projekt.
Automaty Holisa no i ... kot Margity.
Marcin13736 - 11-02-2013, 11:10
Najwiêkszy HIT targów?... Bez dwóch zdañ- OLED ze stoiska XDEEP!
jacekplacek - 11-02-2013, 11:25
| zbigniewb napisa³/a: | | kot Margity |
Zdecydowanie stawiam na KOTA. Choæ i rybek nie by³ bez zalet - do tego ARTYSTA!
diveadventure - 11-02-2013, 11:29
No a mnie najbardziej spodoba³ sie napis ze strza³k± "NURGRES"
lozerka - 11-02-2013, 11:42
| diveadventure napisa³/a: | No a mnie najbardziej spodoba³ sie napis ze strza³k± "NURGRES" |
wykaligrafowany na wysokiej klasy papierze czerpanym
a serio, mi- najbardziej podoba siê idea, mo¿liwo¶æ spotkania tylu ludzi/ znajomych w jednym miejscu
dziêkujê wszystkim, z którymi uda³o siê- dlu¿ej, krócej pobyæ, porozmawiac, wy¶ciskaæ
BitPump - 11-02-2013, 11:54
| diveadventure napisa³/a: | | mnie najbardziej spodoba³ sie napis |
Z napisów mnie rozbawi³y koszulki jednej z ekip "nurkujemy nawet w wodzie".
¯art, a mo¿e ju¿ znak czasów....?
Wilczy - 11-02-2013, 11:59
| lozerka napisa³/a: | dziêkujê wszystkim, z którymi uda³o siê- dlu¿ej, krócej pobyæ, porozmawiac, wy¶ciskaæ |
No w³a¶nie! Tu akurat mam niedosyt, bo wiem, ¿e z niektórymi z Was min±³em siê o w³os, tudzie¿ o ca³± czuprynê. Dobrze, ¿e ca³y rok przed nami
A z organizacji targów - bardzo podoba³a mi siê idea zakupu biletu przez Sieæ. Nie widzia³em te¿ kolejek do kasy, ale to mo¿e dlatego, ¿e ³azi³em po targach do¶æ krótko.
lozerka - 11-02-2013, 12:06
| Wilczy napisa³/a: | | ale to mo¿e dlatego, ¿e ³azi³em po targach do¶æ krótko. |
no w³a¶nie... chyba dlatego o ten w³os...a szkoda
TYMOTEUSZ - 11-02-2013, 13:41
Dziêkujemy wszystkim za odwiedzenie naszego stoiska
Imprezê uwa¿am za mega udan± -od¶wie¿one stare kontakty, i nawi±zanych wiele nowych
Potargowo zosta³o nam sporo sprzêtu - a ceny dalej promocyjne wiêc zapraszamy
Do zobaczenia za rok
Syrenka_013 - 11-02-2013, 14:09
| zbigniewb napisa³/a: | i ... kot Margity. | oh, oh dziekuje w imieniu Kocura
[ Dodano: 11-02-2013, 14:12 ]
| jacekplacek napisa³/a: |
Zdecydowanie stawiam na KOTA. Choæ i rybek nie by³ bez zalet - do tego ARTYSTA! |
no to teraz raz jeszcze dzieki w imieniu Tycjana (pan Rybek) i Kocura o wielu imionach czyli Blue Inari jesli ktos z Was jest ciekawy - zapraszam na jego bloga: http://bluekot.bloog.pl/?ticaid=6100ba
Wszystkim, ktorzy nas odwiedzili dziekuje serdecznie Szczegolnie pozdrawiam i sciskam Tych, ktorzy dodatkowo towarzyszli mi na spektaklu w Och-teatrze, a potem na nurkowej imprezie
jackdiver - 12-02-2013, 12:24
Hej
By³em ju¿ na nich 3 raz i dalej te same s³abe strony
Targi s³abo rozreklamowane w mediach
Brak jakiegokolwiek baneru na zewn±trz
Za krótko
Powinny trwaæ od pi±tku do niedzieli a nie do niedzieli do godz. 15
Czas te¿ niezbyt trafiony bo to by³a przecie¿ koñcówka ferii w Warszawie i wielu warszawiaków by³o na nartach
Ta sama ma³a, krêta powierzchnia jak co roku co przy nieco wiêkszym t³umie mo¿e siê kiedy¶ ¼le skoñczyæ.
Frekwencja oprócz wyk³adów Starnasia s³aba, wiêkszo¶æ to Ci sami znajomi co roku.
Ma³o klientów spoza ¶rodowiska nurkowego
Plusy to oprócz fajnej atmosferki nieco nowinek wspomnianych wcze¶niej i
wodoszczelny Radio-lokalizator VHS-GPS LifeLine
oraz nareszcie nowa miesza³ka nitroxowa od ch³opaków z Tarnowa
Pozdrawiam Jacek
diveadventure - 13-02-2013, 11:03
Wiadomo spotkaæ sie jest fajnie. Pogadaæ mi³o i zaplanowaæ wypad te¿ ¶wietnie, ale rzeczywi¶cie organizacyjnie i (medialnie) nie by³o juz tak super. Napisa³em o tym szerzej tu http://www.dive-adventure...=article&id=23, jest tez parê zdjêæ. Mo¿e juz czas, by zmieniæ datê i miejsce, bo "ratusz" pêka³ w szwach?
W³odek K - 13-02-2013, 11:09
| jackdiver napisa³/a: | | By³em ju¿ na nich 3 raz i dalej te same s³abe strony |
Ja by³em pierwszy raz i jako nowicjusz podzielê siê swoimi uwagami celowo nie pozytywnymi. Pozytywy broni± siê same. Przy czym nie chcia³ bym byæ uznany za malkontenta
- brak baneru - ³azili¶my wko³o PKN a¿ dopytali¶my gdzie to to jest
- niemi³osierny t³ok - przej¶cia w±skie poprowadzone jak we Wroc³awskiej IKEI Co¶ jak kana³y do przeprowadzania byd³a. Powodzie ludzkie by³y mocno uci±¿liwe .
- ze wzglêdu na ¶cisk trzeba by³o siê przekrzykiwaæ - te¿ mi gard³o siad³o
- jako potencjalny wystawca dla mnie ceny za boks okazuj± siê pora¿aj±ce zw³aszcza ¿e t³ok by³ nie do zaakceptowania. T³ok ten i zaduch wp³ywa na komfort pracy wystawców .
- my¶lê ¿e op³ata za wej¶cie dla nurków powinna byæ zniesiona skoro wystawcy p³ac± nie ma³e pieni±dze. Mo¿e plastyk nurka powinien wystarczaæ do wej¶cia za free. Przy czym to najmniejszy problem z tych które zauwa¿y³em. Bo np do¶æ dziwne by³o gdy ja jako instruktor wszed³em za darmo za¶ akurat mój absolwent musia³ p³aciæ a to on by³ potencjalnym klientem jednej z firm wystawiaj±cych.
My¶lê ¿e w tej formule takie targi to z³y pomys³.
Aby zgromadziæ wiêcej wystawców trzeba przemy¶leæ ceny za boksy aby by³y realne.
Widzia³ bym to zorganizowane w wiêkszym, ja¶niejszym pomieszczeniu, lepiej wentylowanym mo¿e takim które zosta³o do tego celu stworzone?.
My¶lê ¿e nie musi to byæ Warszawa i nie musi to byæ ciasny i ciemny PKN.
Program fajny choæ z braku czasu nie skorzysta³em z ¿adnego spotkania .
Czasu nie oceniam poniewa¿ bylem tylko oko³o 6 godzin. Jednak Jacek zapewne ma racjê co do zwiêkszenia czasu funkcjonowania tej imprezy.
Marcin13736 - 13-02-2013, 12:13
Proponuje przenie¶æ imprezê do £odzi. Lepszy dojazd, tañsze ceny za box'y i z pewno¶ci± mniejsze korki, ni¿ w W-wie. I do tego wiêcej miejsc parkingowych...
Mo¿e nastêpnym razem w MT£
jacekplacek - 13-02-2013, 12:17
Ja te¿ by³em pierwszy raz - w tym pierwszy raz na JAKICHKOLWIEK targach nurkowych, wiêc pewnie moja opinia nie bêdzie zbyt popularna
Nie mniej jako targowemu nuworyszowi... podoba³o mi siê niesamowicie. Nawet nie zauwazy³em, ¿e nie ma strza³ek, gdzie te targi siê odbywaj± - jako¶ intuicyjnie uzna³em, ¿e skoro nurkowe = musik byæ g³ównym wej¶ciem, bo niby dlaczego by innym? Dla s³u¿by?
Samo wej¶cie, czyli kasy i kontrola biletów rozwi±zane perfekcyjnie: zero kolejki i nieporozumieñ a przecie¿ przep³yw ludzi by³ ogromny i mog³o siê zdarzyæ.
Co do organizacji wnêtrza - stali bywalcy jednog³o¶nie mówili, ¿e ta edycja by³a najwiêksz±. Jak dla mnie, uk³ad stoisk i przej¶cia zorganizowane doskonale i mocno intuicyjnie - przede wszystkim by³ prawie natychmiastowy i bezpo¶redni kontakt z wystawc± a nadmiar przestrzeni nie budowa³ zbêdnego dystansu. Dla mniejszych, mniej zamo¿nych firm by³a znakomita opcja wykupienia stoiska wspólnie z innymi - z czego wielu skorzysta³o a i my z Piotrem rozpatrujemy tak± opcjê w przysz³ym roku - wspólne stoisko nie tylko obni¿a cenê, ale znakomicie uzupe³nia ofertê co wychodzi dla dobra wszystkich W sumie wad jakich¶ nie widzia³em, natomiast o ile mogê sugerowaæ delikatne korekty, to:
- zorganizowanie k±cików dla kameralnych spotkañ z klientem - tak by nie obci±¿a³y one kosztowo wystawcy
- wprowadzenie automatów z napojami
- wp³yniêcie na administratora auli wyk³adowych, by lepiej panowa³ nad nag³o¶nieniem, wentylacj± i ¶wiat³em
Z mojej strony targi uwa¿am za wielce udane a szczególne s³owa uznania nale¿± siê NoGravity i '¦ledziowi" za wspania³± nocn± imprezê - takiej integracji ¶rodowiska oby jak najwiêcej
W³odek K - 13-02-2013, 13:21
| jacekplacek napisa³/a: | | Jak dla mnie, uk³ad stoisk i przej¶cia zorganizowane doskonale i mocno intuicyjnie |
Jasne, tylko po co zastêpowaæ intuicjê korytarzem? Zw³aszcza ¿e inaczej siê nie da³o przej¶æ, bo do¶æ trudno by³o by przedzieraæ siê przez kojce
Polecam jako wzorzec BOT Diseldorf. Mimo mas ludzkich da³o siê chodziæ inaczej ni¿ po bazarze Ró¿yckiego (te¿ by³em w dawniejszych latach)
| Cytat: | | - zorganizowanie k±cików dla kameralnych spotkañ z klientem - tak by nie obci±¿a³y one kosztowo wystawcy |
Na wszystkich targach na jakich bywa³em takie miejsce jest na stoisku np X-deep mia³ stolik. Choæ trudno nazwaæ to kameralnym miejscem ze wzglêdu na ¶cisk na samym stanowisku. Kameralne miejsce np na jakich¶ targach Poznañskich by³o na zapleczu stoiska, cicho i przytulnie - mo¿na by³o spokojnie pogadaæ. Nie znaczy to ¿e to nie dobry pomys³ tyle ¿e nie wiem czy realny.
| jacekplacek napisa³/a: | ¿e skoro nurkowe = musik byæ g³ównym wej¶ciem, bo niby dlaczego by innym? Dla s³u¿by? |
To nie tak, ¿e patrzy siê na swój koniec nosa i za jego pomoc± namierzasz cel. Naprawdê zda³ by siê baner, jakich kilka wisia³o na PKN, mówi±cy ¿e to tu jest to najwa¿niejsze wej¶cie pod s³oñcem.
| Marcin13736 napisa³/a: | Proponuje przenie¶æ imprezê do £odzi. Lepszy dojazd, tañsze ceny za box'y i z pewno¶ci± mniejsze korki, ni¿ w W-wie. I do tego wiêcej miejsc parkingowych...
Mo¿e nastêpnym razem w MT£ |
My¶la³em tak¿e o £odzi ale tak¿e o MTP Poznañ a byæ mo¿e w Warszawie te¿ znajduj± siê odpowiednie miejsca?
Jestem przekonany, po zapytaniu pana Google, ¿e s±
jacekplacek - 13-02-2013, 13:39
W³odek, ja nie zamierza³em z nikim polemizowaæ - mi siê po prostu podoba³o co wyrazi³em i nie s±dzê, bym mia³ zmieniæ zdanie. Je¿eli za rok bêdzie jeszcze lepiej - tym lepiej, prawda?
| W³odek K napisa³/a: | | na stoisku np X-deep mia³ stolik |
Tak, du¿e firmy mia³y takie miejsca. Nie mniej przyda³by siê k±cik tak¿e dla mniejszych - co¶ w rodzaju kawiarenki, gdzie nie tylko wystawcy mogliby usi±¶æ i pogadaæ. Targi to tak¿e okazja do spotkañ po latach a bufet na zewn±trz i tak pêka³ w szwach
Nie mniej, to tylko sugestia, bo przecie¿ na stoj±co i bez koli i ciastka, te¿ mo¿na pogadaæ, wymieniæ telefony itp.
Piotr Stañczuk - 13-02-2013, 15:04
| Marcin13736 napisa³/a: | Proponuje przenie¶æ imprezê do £odzi. Lepszy dojazd, tañsze ceny za box'y i z pewno¶ci± mniejsze korki, ni¿ w W-wie. I do tego wiêcej miejsc parkingowych...
Mo¿e nastêpnym razem w MT£ |
£ód¼ to doskona³y pomys³
a swoj± drog± to cena biletów na takie zabawy to trochê przegiêcie, gdzie¶ mi siê obi³o , ¿e na FW 55 pln , uwa¿am zdroworozs±dkowo ¿e mo¿na daæ 20 ,wiêcej je¶li nie chce siê robiæ super zakupów to za drogo
GerardM - 13-02-2013, 15:39
Zostaj±c w stolicy to miejsce jawi siê nie¼le
www.expoxxi.pl
ziemia - 13-02-2013, 16:37
Tam chyba siê odbywa Wiatr i Woda?
piotr_c - 13-02-2013, 18:43
| W³odek K napisa³/a: |
- niemi³osierny t³ok - przej¶cia w±skie poprowadzone jak we Wroc³awskiej IKEI Co¶ jak kana³y do przeprowadzania byd³a. Powodzie ludzkie by³y mocno uci±¿liwe. |
Tu organizatorowi chodzi³o przede wszystkim o to, by zapewniæ publiczno¶æ wszystkim wystawcom na do¶æ skomplikowanej konfiguracyjnie sali (kolumny). Niestety w ubieg³ym roku niektóre stoiska by³y bardzo na uboczu.
| Cytat: | | - jako potencjalny wystawca dla mnie ceny za boks okazuj± siê pora¿aj±ce (...) Aby zgromadziæ wiêcej wystawców trzeba przemy¶leæ ceny za boksy aby by³y realne. |
Tu siê zgodzê. Ceny niestety s± zdecydowanie wy¿sze, ni¿ w przypadku jakichkolwiek innych targów w Polsce w których uczestniczy³em w ubieg³ych latach. Sporo mniejszych producentów w ogóle odpuszcza targi. Tym bardziej ¿e koszty powierzchni to ledwie 40-50% ogólnych kosztów uczestnictwa.
Obstawiam, ¿e przyczyn± tak wysokich kosztów jest lokalizacja.
| Cytat: | | - my¶lê ¿e op³ata za wej¶cie dla nurków powinna byæ zniesiona skoro wystawcy p³ac± nie ma³e pieni±dze. |
Z jednej strony to dobry pomys³, ale z drugiej takie rozwi±zanie przyci±ga sporo zupe³nie przypadkowych ludzi, którzy nie maj± nic wspólnego z tematyk± targów a wchodz± bo jest za darmo. Niestety trac± na tym klienci, którzy chc± siê dowiedzieæ konkretów.
Bior±c pod uwagê koszty wyjazdu na takie targi, kwota 10 pln wydaje siê byæ bardzo rozs±dna.
| Cytat: | | My¶lê ¿e nie musi to byæ Warszawa i nie musi to byæ ciasny i ciemny PKN. |
Akurat je¶li chodzi o miejsce, to ze wzglêdu na centralne po³o¿enie, Warszawa jest najlepszym rozwi±zaniem. £ód¼, Kielce, Katowice czy Poznañ nie maj± a¿ tak dobrych po³±czeñ kolejowych/drogowych z reszt± kraju, nie mówi±c ju¿ o innych miastach.
Ale oczywi¶cie zgadzam siê, ¿e PKiN nie jest dobrym miejscem na organizacjê takiej imprezy. Od strony wystawców jest to miejsce bardzo uci±¿liwe: brak mo¿liwo¶ci parkowania, ogromnie utrudniony dostêp do bardzo ma³ej rampy za³adunkowej, nieszczêsna winda i opryskliwi dozorcy sprawiaj±, ¿e pod wzglêdem logistycznym to miejsce wypada beznadziejnie.
TYMOTEUSZ - 13-02-2013, 18:50
a niedaleko mamy cu¶ takiego
W³odek K - 13-02-2013, 19:00
| piotr_c napisa³/a: | Z jednej strony to dobry pomys³, ale z drugiej takie rozwi±zanie przyci±ga sporo zupe³nie przypadkowych ludzi, którzy nie maj± nic wspólnego z tematyk± targów a wchodz± bo jest za darmo. Niestety trac± na tym klienci, którzy chc± siê dowiedzieæ konkretów.
Bior±c pod uwagê koszty wyjazdu na takie targi, kwota 10 pln wydaje siê byæ bardzo rozs±dna. |
Pisa³em o plastyku nurkowym jako przepustce. To w sposób zdecydowany ograniczy przypadkowych uczestników.
| piotr_c napisa³/a: | W³odek K napisa³/a:
- niemi³osierny t³ok - przej¶cia w±skie poprowadzone jak we Wroc³awskiej IKEI Co¶ jak kana³y do przeprowadzania byd³a. Powodzie ludzkie by³y mocno uci±¿liwe.
Tu organizatorowi chodzi³o przede wszystkim o to, by zapewniæ publiczno¶æ wszystkim wystawcom na do¶æ skomplikowanej konfiguracyjnie sali (kolumny). Niestety w ubieg³ym roku niektóre stoiska by³y bardzo na uboczu. |
Bo to nie ta sala. Trudno wszystko pouk³adaæ dobrzy gdy warunki s± z³e.
Z drugiej strony blisko¶æ D.Central dla odwiedzaj±cych to nie ma³a zaleta logistyczna.
Gdybym mia³ wjechaæ na wystawê z pe³nym asortymentem moich klocków (jakie¶ 200 kg minimum do 0,5 tony) zapewne mia³ bym co d¼wigaæ i niez³e schody do pokonania.
| piotr_c napisa³/a: | | Akurat je¶li chodzi o miejsce, to ze wzglêdu na centralne po³o¿enie, Warszawa jest najlepszym rozwi±zaniem. £ód¼ |
Nie wiem jak £ód¼ pod tym wzglêdem siê prezentuje ale rzeczywi¶cie Warszawa dla mnie by³a bardzo prosta i tania w doje¼dzie poci±giem.
Mam nadziejê ¿e organizatorzy targów przeczytaj± negatywne opinie (pozytywne prawie nic nie wnosz±) i zechc± co¶ usprawniæ w tej imprezie.
ptja - 13-02-2013, 19:34
| W³odek K napisa³/a: | | Nie wiem jak £ód¼ pod tym wzglêdem siê prezentuje ale rzeczywi¶cie Warszawa dla mnie by³a bardzo prosta i tania w doje¼dzie poci±giem. |
O ile drogowo £ód¼ "ma siê nie¿le" (a do Mistrzostw Europy w pi³ce kopanej nawet zaryzykowa³bym, ¿e lepiej ni¿ Warszawa), o tyle kolejowo nie ma porównania i stolica rz±dzi.
JACooL - 14-02-2013, 08:19
| ptja napisa³/a: | | O ile drogowo £ód¼ "ma siê nie¿le" |
Dobrze Jarku, ze ubrales to w cudzyslow
Moj znajomy ze Slaska, powiedzial po ktorejs wizycie u nas, ze w zyciu nie kupi auta z Lodzi
Na moje oko na targach bylo momentami ciasno. Na pierwszej edycji chyba nie bylo az tylu stoisk i latwiej sie zwiedzalo. Na 2giej juz robily sie momentami 'waskie gardla', ale teraz trzeba bylo nieraz chwile odczekac zeby przejsc.
Nie wiem jak bylo w sobote, opisuje moje zwiedzanie w niedziele.
Cena 10zl z plastikiem i 20zl bez niego jest bardzo fajna (vide drogi bilet na FW)
Natomiast ograniczanie zwiedzajacych, jak to Wlodek napisal
| W³odek K napisa³/a: | | Pisa³em o plastyku nurkowym jako przepustce. To w sposób zdecydowany ograniczy przypadkowych uczestników |
Nie wiem czy wystawcom chodzi o "zamkniecie" targow dla potencjalnych przyszlych klientow...
teslic - 14-02-2013, 09:12
W Sobotê by³o jeszcze cia¶niej ni¿ w Niedzielê
jacekplacek - 14-02-2013, 09:46
| JACooL napisa³/a: | | robily sie momentami 'waskie gardla' |
Bo najlepiej gada siê w przej¶ciu - ani z tematu nic nie umknie, ani znajomy siê nie ukryje. W Equilibrium by³o to samo - najlepsze pogaduchy w drzwiach miêdzy salami
W³odek K - 14-02-2013, 10:54
| JACooL napisa³/a: | W³odek K napisa³/a:
Pisa³em o plastyku nurkowym jako przepustce. To w sposób zdecydowany ograniczy przypadkowych uczestników
Nie wiem czy wystawcom chodzi o "zamkniecie" targow dla potencjalnych przyszlych klientow... |
Nie tak. Na my¶li mia³em aby "plastykowy" zwiedzaj±cy mia³ wstêp wolny. Nie nurek p³atny w sumie te¿ symbolicznie np tak jak teraz 10 z³.
Ale to s± decyzje organizatorów. Mi³o by by³o aby te wypowiedzi uwzglêdnili w nastêpnej edycji.
ptja - 14-02-2013, 22:15
| JACooL napisa³/a: | | ptja napisa³/a: | | O ile drogowo £ód¼ "ma siê nie¿le" |
Dobrze Jarku, ze ubrales to w cudzyslow |
mia³em na my¶li dojazdy, a nie lokaln± perforacjê jezdni : ze ¦l±ska (od samej granicy z Czechami) mamy 1/E75, z pó³nocy A1 (no, kawa³ek od Torunia do Kowala trzeba przebrn±æ...), do samych Niemiec i do stolicy - A2.
No i £ód¼ jest w centrum PL.
| JACooL napisa³/a: | | Cena 10zl z plastikiem i 20zl bez niego jest bardzo fajna (vide drogi bilet na FW) |
FW to troszkê inna impreza: o ile wiem, to go¶cie nie p³ac±, ¿eby móc opowiedzieæ nam o swoich przygodach, a raczej wrêcz przeciwnie: trzeba ich podró¿ i pobyt sfinansowaæ.
ed - 14-02-2013, 23:13
| jacekplacek napisa³/a: | | JACooL napisa³/a: | | robily sie momentami 'waskie gardla' |
Bo najlepiej gada siê w przej¶ciu - ani z tematu nic nie umknie, ani znajomy siê nie ukryje. W Equilibrium by³o to samo - najlepsze pogaduchy w drzwiach miêdzy salami |
A ja my¶la³em, ¿e na imprezach to w kuchni.
JACooL - 15-02-2013, 09:35
| ptja napisa³/a: | | FW to troszkê inna impreza: o ile wiem, to go¶cie nie p³ac±, ¿eby móc opowiedzieæ nam o swoich przygodach, a raczej wrêcz przeciwnie: trzeba ich podró¿ i pobyt sfinansowaæ |
zeby nie robic duzego OT - 2 lata temu cena byla OK, a prelegentow (sluchaczy tez) nie brakowalo
|
|