FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIA WRAKOWE - Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie

nurkot - 18-02-2013, 17:54
Temat postu: Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie
tzn. opowieści Tomka Stachury na temat wraków Bałtyku, ciekawostki z Północy naszego morza oraz z Południa. Mnóstwo pięknych zdjęć... Opowieści o eksploracji, oraz ciekawszych akcjach nurkowych, a ma ich Tomek na swoim koncie wiele, czego pisać nie muszę. Ani też reklamować Tomka, ani wraków Bałtyku!!!
Natomiast chcę zapytać czy ktoś się wybiera - w ramach imprezy Shanties jest bowiem owo spotkanie organizowane - w dobrze znanym krakowskim nurkom i żeglarzom (zresztą nie tylko) Starym Porcie tj. Tawernie przy ulicy Straszewskiego 27 tudzież w okolicy ul. Jabłonowskich, innymi slowy rzut beretem od Bagateli...

Kto chętny?
Kto będzie i z kim spotkać się będzie można?

Nurkicia

Tomasz Łach - 18-02-2013, 18:42
Temat postu: Re: Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie
nurkot napisał/a:

Kto chętny?

Nurkicia

Np ja sie wybieram :pa:

wanan - 18-02-2013, 20:38
nurkot napisał/a:
tzn. opowieści Tomka Stachury na temat wraków Bałtyku, ciekawostki z Północy naszego morza oraz z Południa. Mnóstwo pięknych zdjęć... Opowieści o eksploracji, oraz ciekawszych akcjach nurkowych, a ma ich Tomek na swoim koncie wiele, czego pisać nie muszę. Ani też reklamować Tomka, ani wraków Bałtyku!!!
Natomiast chcę zapytać czy ktoś się wybiera - w ramach imprezy Shanties jest bowiem owo spotkanie organizowane - w dobrze znanym krakowskim nurkom i żeglarzom (zresztą nie tylko) Starym Porcie tj. Tawernie przy ulicy Straszewskiego 27 tudzież w okolicy ul. Jabłonowskich, innymi slowy rzut beretem od Bagateli...

Kto chętny?

Nurkicia

A kiedy to bedzie ? :)

nurkot - 18-02-2013, 21:37
wanan napisał/a:
nurkot napisał/a:

Kto chętny?

Nurkicia

A kiedy to bedzie ? :)

No tak... najważniejszego nie napisałam - w najbliższą sobotę 23.02. o godz. 14tej :)

[ Dodano: 18-02-2013, 21:39 ]
Tomasz Łach napisał/a:
nurkot napisał/a:

Kto chętny?

Nurkicia

Np ja sie wybieram :pa:

no to miło się będzie spotkać. :beer3:
ech kurcze, choć wolałabym nurkowo bo strasznie HMS Gruby kusi - ostatnio nad wodą go widziałam. ale póki co leczę nieustające bolące gardło :(

JacekKG - 18-02-2013, 22:23

A ze tak sie zastanawiam kto wpadl na tak wspanialy pomysl robienia szantow wraz z pokazami nurkowania na morskich wrakach w gorach?
To tak jakby uczyc szusowac i pokazywac filmy z jazdy na nartach nad hancza.

jacekplacek - 19-02-2013, 08:18

JacekKG napisał/a:
A ze tak sie zastanawiam kto wpadl na tak wspanialy pomysl robienia szantow wraz z pokazami nurkowania na morskich wrakach w gorach?

Wprawdzie Kraków nie leży w górach, ale za to znajduje się w rejonie dość silnie działających środowisk żeglarskich a w pobliżu centrum jest jedno z najładniejszych polskich nurkowisk - Zakrzówek Natomiast sam pomysł zorganizowania w Krakowie jednej z największych i najbardziej znanych obecnie imprez szantowych na Świecie wykluł się przy wódce podczas imprezy na Darze Młodzieży stojącym w porcie w Gdyni :)

Slavo1972 - 19-02-2013, 22:56

[quote="JacekKG"]A ze tak sie zastanawiam kto wpadl na tak wspanialy pomysl robienia szantow wraz z pokazami nurkowania na morskich wrakach w gorach?
To tak jakby uczyc szusowac i pokazywac filmy z jazdy na nartach

Misjomarzu......może nie wszystko musi być "po bożemu" :)

slawek290 - 19-02-2013, 23:06

jacekplacek napisał/a:
Wprawdzie Kraków nie leży w górach, ale za to znajduje się w rejonie dość silnie działających środowisk żeglarskich a w pobliżu centrum jest jedno z najładniejszych polskich nurkowisk - Zakrzówek

70 km dalej znajduje się dość duży zbiornik wodny , który najlepsi żeglarze podobno potrafią opłynąć na jednym halsie .

Kto żeglował w górach wszędzie pożegluje , kierunek wiatru zmienia się co 3 min :aaa:

nurkot - 21-02-2013, 19:51

slawek290 napisał/a:
Kto żeglował w górach wszędzie pożegluje , kierunek wiatru zmienia się co 3 min :aaa:

hihihi :) No to Kraków jest w górach. A więc jestem góralką, nie tylko z przybrania ;)) Czegóż to się człowiek po latach nie dowie. A nad Hańczą powiem Wam że jeden ze znanych instruktorów nurkowania trenował jazdę na nartach. I szło mu całkiem szybko, bo tam niezłe górki być potrafią!
Inną razą robiono tam kurs na ratownika narciarskiego, choć to już może nie była Hańcza, a Suwałk okolice, gwoli ścisłości.

Ale JacekKG - naprawdę mnie ucieszyłeś tym zlokalizowaniem Krakowa.
Swoją drogą - zimą Zakrzówek naprawdę piękny, więc sobota wykład, niedziela nur!

:serce:

klon - 21-02-2013, 21:16

slawek290 napisał/a:
Kto żeglował w górach wszędzie pożegluje , kierunek wiatru zmienia się co 3 min

:-D
to samo mówi się o lataniu ;-)
a niedaleko Ciebie jest moje ulubione miejsce ku temu - Żar w Międzybrodziu Żywieckim ;-)

...przepraszam Kasiu za OT... ;-)
k

slawek290 - 21-02-2013, 21:52

Może spróbuję namówić znajomych i się zjawić .

klon napisał/a:
a niedaleko Ciebie jest moje ulubione miejsce ku temu - Żar w Międzybrodziu Żywieckim

Moje też i ulubiona zabawa . Próbowałeś strącać kufle we Flamingo szybowcem ?

klon - 21-02-2013, 21:59

slawek290 napisał/a:
Próbowałeś strącać kufle we Flamingo szybowcem ?

z Flamingo zdarzało się że mnie wynosili ;-)
ale za to przy zbiorniku paru turystów się schylało... za co czasami zawieszany byłem... z resztą nie tylko ja ;-)
po drugiej stronie, nad Magurką, też się potrafiliśmy zabawić :-)

Tomasz Łach - 23-02-2013, 18:28
nurkot napisał/a:

Nurkicia

Albo pobyt w Zakopanem tak Cie zmienil i Cie nie poznalem, albo po prostu Cie nie bylo...

Tomek pelny szacun :beer3: Sposob opowiadania i prezentowane zdjecia po prostu bajka.