FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

HYDE PARK - Jazda probna

TomekR - 14-03-2013, 01:50
Temat postu: Jazda probna
sasiedni temat samochodowy sie tak rozkrecil... to dla wszystkich entuzjastow czterech kolektest camarro
Włodek K - 14-03-2013, 18:38

TomekR napisał/a:

sasiedni temat samochodowy sie tak rozkrecil... to dla wszystkich entuzjastow czterech kolektest camarro

Jeden z moich kolegów utracił prawo jazdy. Kazano mu zrobić ponowny egzamin. Zawiozłem go, no i ruszył na miasto. Nie zdał. Drugi raz nie zdał.
Trzeci raz wiozę go i mówię słuchaj jesteś pilotem śmigłowców bojowych. Pokaż im jak się jeździ autem. Pojechał. Wrócił i opowiada.
1, RURA, 2 RURA, 3 RURA, 4 RURA w lusterkach widzi jak z tyłu egzaminator zaparty rękami w fotel i mówi, "Panie kierowco może pan wolniej bo sie boję", instruktor z boku też zaparty grabiami jąkając się, "ja, j, ja też się, się boję :) Wrócił z miasta.

Wychodzi z auta ale egzaminator pyta "za co zabrali panu prawo jazdy" Mariusz wchynął głową w okno i powiada "Za gorzałeczkę" wskazując znany znak "pić się chce"
Trzecie podejście i egzamin zdany. Zanim doszedł do biura po kwity był już znany w LOK :)
Tak mi się skojarzyło :)

Voltek - 14-03-2013, 19:00

He, he, ja mój pierwszy egzamin zdawałem w podobny sposób, ale z pierwszym podejściem zaliczonym. Musiałem tylko na msze dać zanim wyjadę na ulice. Przestrzegam! Nie dałem!!!
Nuroslaw - 15-03-2013, 12:22

Włodek K napisał/a:
Wrócił i opowiada.
1, RURA, 2 RURA, 3 RURA, 4 RURA

Maluchem tak się jeździ :D

Voltek - 15-03-2013, 13:25

To ile ten maluch ma tych rur? W moim była tylko jedna. :-P
Włodek K - 15-03-2013, 16:39

Nuroslaw napisał/a:
Maluchem tak się jeździ :D

A jak myślisz, jakie jeszcze były auta w PRL używane na kursach prawa jazdy?

Voltek napisał/a:
To ile ten maluch ma tych rur? W moim była tylko jedna. :-P

I tu sie mylisz Koncówka wydechu była jedna natomiast od kolektorów szyły dwie rury :)

A tak w ogóle to małym "fiutem" niektórzy potrafili na dwóch kołach jeździć :)

Voltek - 15-03-2013, 16:49

Mój 135 wyciągał ;-P byle nie pod wiatr ;)