NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Jaskinia Devil's Eye, GoPro i światło Vpro
TomM - 19-03-2013, 14:13 Temat postu: Jaskinia Devil's Eye, GoPro i światło VproZabraliśmy na Florydę do testowania nowy produkt Bartka Gryndy - zestaw oświetlenia VPro dedykowany do małych kamer, także GoPro. Efekt w trudnej oświetleniowo jaskini jest poniżej. Warto dodać, że prąd jest wyjątkowo silny, jest powódź, wiekszość jaskiń jest zamknięta.
Przy okazji jeśli ktoś wie jak zamieścić na stronie filmik z Youtube (okienko) - bo są na forum - proszę o instrukcje jak to zrobić, bo ja nie umiem...Włodek K - 19-03-2013, 20:40
TomM napisał/a:
Przy okazji jeśli ktoś wie jak zamieścić na stronie filmik z Youtube (okienko) - bo są na forum - proszę o instrukcje jak to zrobić, bo ja nie umiem...
Uzyskujesz go albo z karty na której przesyłasz filmik po prawej stronie masz czysty niebieskawy adres filmu albo klikając prawą myszą w wyświetlany filmik wybierasz opcje copy video url lub odpowiednik po polsku.
Wstawiasz pomiędzy znaczniki w miejsce adres filmu.
Efekt masz taki
[ Dodano: 19-03-2013, 21:01 ]
TomM napisał/a:
zestaw oświetlenia VPro dedykowany do małych kamer, także GoPro.
To było kręcone GoPro? (chodzi o kąt widzenia kamerki i ocenę zasięgu oświetlenia).
Ale tak czy inaczej podoba mi się to światełko
Przeczytałem że świecą godzinę. To prawda?
To trochę mało jak na GoPro która potrafi kręcić do 2,5 godz.TomM - 20-03-2013, 03:06
Włodek K napisał/a:
To było kręcone GoPro? (chodzi o kąt widzenia kamerki i ocenę zasięgu oświetlenia)
Jak najbardziej.
Włodek K napisał/a:
przeczytałem że świecą godzinę. (..) To trochę mało jak na GoPro
Szczerze mówiąc nie wiem jak długo świecą. Nurkowanie przedstawione na filmie trwało w całości 120 minut (z tego 15 min dekompresji), kamera i światło były używane ok. godzinę, objętość nakręconego materiału 4.5 GB. Realnie GoPro z wyświetlaczem działa mniej więcej tyle, ile światło VPro. To oświetlenie nie nadaje się jako nurkowe, tylko jako wideo.
PS. Bardzo dziękuję za instruktażGrotto8 - 20-03-2013, 10:04 TomM, czy mógłbyś zrobić zdjęcie całego zestawu GoPro + VPro?
Czy można w całości zamontować go na kasku czy jednak tylko ręce ?
[ Dodano: 20-03-2013, 10:07 ]
Znalazłem. Niezłe dziwactwo Nie spodziewałbym się po tych dwóch patyczkach takiego efektu jaki wyszedł na filmie.Włodek K - 20-03-2013, 13:44
TomM napisał/a:
Realnie GoPro z wyświetlaczem działa mniej więcej tyle, ile światło VPro.
No tak, ja nie mam wyświetlacza więc oceniam pod swoje zabawki.
[ Dodano: 20-03-2013, 13:45 ]
Grotto8 napisał/a:
Nie spodziewałbym się po tych dwóch patyczkach takiego efektu jaki wyszedł na filmie.
Patyczki ale dają radę TomM - 20-03-2013, 14:09
Grotto8 napisał/a:
TomM, czy mógłbyś zrobić zdjęcie całego zestawu GoPro + VPro?
Jasne.
Grotto8 napisał/a:
Czy można w całości zamontować go na kasku czy jednak tylko ręce ?
Nie ma mowy. Zestaw jest w wodzie neutralny i samoistnie ustawia się pionowo, niemniej raczej w DWÓCH rękach. Jedna tez sie da kręcić, ale stabilny jest trzymany oburącz.
To nie sa żadne "patyczki". Każde ramie to rura średnicy dezodorantu i długości męskiego przedramienia.nowy - 20-03-2013, 14:24 TomM- ładny filmik Co do wynalazku Grala to bawiłem się tym cudem na powierzchni podczas targów nurkowych i zdecydownie nie są to patyczki (rozmarowo) choć wagowo już bardziej TomM - 20-03-2013, 15:14
nowy napisał/a:
choć wagowo już bardziej
Całość waży ok. 2 kg na powierzchni, w wodzie słodkiej neutralne
[ Dodano: 30-03-2013, 16:09 ]
Filmik podlinkowany w tym temacie znika z YouTube'a.
Zapraszam do tego tematu.
Jeśli moderator/administrator mógłby połączyć wątki, byłbym zobowiązany.