FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Pytanie lub prośba o wypisanie z Forum Nuras

KUBAMAT - 26-03-2013, 18:40
Temat postu: Pytanie lub prośba o wypisanie z Forum Nuras
Witam jak można sie wypisać z FORUM NURAS Dziękuje za ew.. odpowiedź
Marcin13736 - 26-03-2013, 18:54

Pewnie taką mozliwość ma Admin. A jeśli nie chcesz o to poprosić, to pewnie po upływie kilku miesięcy "bezczynności" konto automatycznie się usunie. Ale to tylko moje przypuszczenia- tutaj może być inaczej...
TomS - 26-03-2013, 18:58

Zamo się nie usunie. Napisz PW do Darka S.
Piotr Stańczuk - 26-03-2013, 21:14

po co się zapisywałeś , skoro po tygodniu już Cię forum uwiera
k_zurawski - 27-03-2013, 08:15

spotkał wielu życzliwych kolegów
KasiaK - 27-03-2013, 11:21
Temat postu: Re: Pytanie lub prośba o wypisanie z Forum Nuras
KUBAMAT napisał/a:
Witam jak można sie wypisać z FORUM NURAS Dziękuje za ew.. odpowiedź

Jak wspominał Tomek, musisz napisać do DarkaS który jest adminem.

a że tak zapytam - a dlaczego chcesz się wypisać? bo tak po mojemu, to nie zdążyłeś się nawet dobrze u nas rozejrzeć.

lozerka - 27-03-2013, 11:51

ojj, no bo nie zdązył się nawet rozejrzeć, a już Go chcą seksualnie wykorzystać ;-)
Yavox - 27-03-2013, 11:52

k_zurawski napisał/a:
spotkał wielu życzliwych kolegów

A czego można się spodziewać, kiedy wchodzisz i piszesz, że w sumie to się uczysz, ale już gdzieś nurkowałeś, ale kurs to może dopiero zrobisz, a dzieci 10 letnie z rodzicami pierwszy raz nurkowały i to jest OK? :)

Dziwne by było, żeby na forum, gdzie prawomyślne kierunki dyskusji to nacisk na dobre przygotowanie, solidne szkolenia, dobry sprzęt itp. taka partyzantka nie spowodowała krytyki. To tak, jakbym napisał, że już czasami jeżdżę po mieście autobusem, ale jak mi się jeszcze bardziej spodoba to może nauczę się znaków drogowych i zrobię prawo jazdy :) a następnie oczekiwał aprobaty na forum motoryzacyjnym - że ktoś mnie poklepie po plecach i pogratuluje odwagi.

Nie chcę przez to napisać, że prawidłowa droga rozwoju nurka to trzy dni warsztatów na początek na nauczenie się ruszania każdą płetwą, ale pewne skróty w drugą stronę to też jest lekka przesada...

Pawel_B - 27-03-2013, 11:57

Pewnie o to chodzi, że kolega nie chce laski.. przeprasza ŁASKI (ach te polskie znaki!) zrobić i pisać poprawnie. No i w ogóle jakiś taki zestresowany :)

Tu się zaczęło:

http://forum-nuras.com/vi...der=asc&start=0

KasiaK - 27-03-2013, 12:24

Pawel_B napisał/a:
Pewnie o to chodzi, że kolega nie chce laski.. przeprasza ŁASKI (ach te polskie znaki!) zrobić i pisać poprawnie. No i w ogóle jakiś taki zestresowany :)

Tu się zaczęło:

http://forum-nuras.com/vi...der=asc&start=0

aaaa widzisz, to ja tylko widziałam jego post o tym, że szuka partnera do nurkowania.

prowokacja niezła ;-)

no nic, trzymać siłą nie będziemy :)

[ Dodano: 27-03-2013, 12:25 ]
lozerka napisał/a:
ojj, no bo nie zdązył się nawet rozejrzeć, a już Go chcą seksualnie wykorzystać ;-)

heheheheehehehe wisisz mi za klawiaturę!

Torpeda - 27-03-2013, 13:16

KasiaK napisał/a:

[ Dodano: 27-03-2013, 12:25 ]
lozerka napisał/a:

heheheheehehehe wisisz mi za klawiaturę!

Omal się nie udławiłam :aaa:

Pawel_B - 27-03-2013, 13:23

Jak widać nurkowanie jest niebezpieczne także z poziomu kanapy :) :)
k_zurawski - 27-03-2013, 13:40

...ale powiem Wam, że coś w tym całym zdarzeniu jest. Jak zapytałem o dekompresję i mieszanki na 100m też mi się oberwało. Coś w ludziach siedzi.
KasiaK - 27-03-2013, 14:07

k_zurawski napisał/a:
...ale powiem Wam, że coś w tym całym zdarzeniu jest. Jak zapytałem o dekompresję i mieszanki na 100m też mi się oberwało. Coś w ludziach siedzi.

a to mnie ominęła nagonka na Ciebie ;-)

a na 100m to 10/70 bottom bym wzięła,
w sensie wezmę może w tym roku ;-)

tOmki - 27-03-2013, 14:08

k_zurawski napisał/a:

Bo tak tutaj jest:
- zapytasz o fajkę do nurkowania = zjebka,
- zapytasz o kolor silikonu maski - zjebka,
- zapytasz o dekompresję i mieszanki na 100m = zjebka,
- wypełnienie ankiety = zjebka,
- itp. itd. ect. .........

Najlepiej krążyć wokół tematów nurkowych np. śmieszny filmik w klimatach nurkowych albo wyjazdy na narty :]

I broń boże nie wspominać o tym że kompletuje/szuka opinii na temat sprzętu.

k_zurawski - 27-03-2013, 14:12

tOmki napisał/a:
albo wyjazdy na narty :]

byle nie wodne ;)

KasiaK - 27-03-2013, 14:15

tOmki napisał/a:
k_zurawski napisał/a:

Bo tak tutaj jest:
- zapytasz o fajkę do nurkowania = zjebka,
- zapytasz o kolor silikonu maski - zjebka,
- zapytasz o dekompresję i mieszanki na 100m = zjebka,
- wypełnienie ankiety = zjebka,
- itp. itd. ect. .........

Najlepiej krążyć wokół tematów nurkowych np. śmieszny filmik w klimatach nurkowych albo wyjazdy na narty :]

I broń boże nie wspominać o tym że kompletuje/szuka opinii na temat sprzętu.

heheheh olać,
pytać i gadać z tymi, którzy chcą gadać, a resztę mieć w dupie
i zgłaszać moderatorowi wycieczki osobiste.

a dlaczego zjebka za mieszanki na 100m to nie rozumiem.....
w sensie, że planu nurkowania bym nie podała całego, żeby nie mieć kogoś na sumieniu ewentualnie ;-) ale żeby pogadać o gazach? hmmm nie widzę kłopotu

Yavox - 27-03-2013, 14:16

tOmki napisał/a:
Najlepiej krążyć wokół tematów nurkowych np. śmieszny filmik w klimatach nurkowych

E tam. Zawiesisz filmik z wyjazdu i masz nicka bsykus = zjebka :)

skr - 27-03-2013, 14:18

k_zurawski napisał/a:

Taki jeden ponad 2500 lat temu nazwal to ego. Potem machnal reka i dodal, ze i tak nie ma sie czym przejmowac, bo to złudzenie :D

k_zurawski - 27-03-2013, 14:28

Wydaje mi się, że kilka lat temu ludzie inaczej odnosili się do siebie i zachowywali publicznie. Zmianę widzę przede wszystkim u siebie w pracy - jakby mogli, to by noży użyli.
KasiaK - 27-03-2013, 14:34

k_zurawski napisał/a:
Wydaje mi się, że kilka lat temu ludzie inaczej odnosili się do siebie i zachowywali publicznie. Zmianę widzę przede wszystkim u siebie w pracy - jakby mogli, to by noży użyli.

możliwe,
ale tu, na forum, jest tak cały czas :P

Włodek K - 27-03-2013, 14:44

Cytat:

Oj tam i co tu się obrażać skoro gość ma na wejściu takie brania...
:)

k_zurawski - 27-03-2013, 14:48

to może czas się wypisać zanim zostanę zindoktrynozoynowanyyy ;)
KasiaK - 27-03-2013, 15:07

Włodek K napisał/a:
Cytat:

Oj tam i co tu się obrażać skoro gość ma na wejściu takie brania...

no właśnie, lekko dziwne to FN....tylko faceci mają branie ;)

Pawel_B - 27-03-2013, 15:26

Kasia, odpowiem za kolegów (pewnie części podpadając) ;)

A więc. Większość koleżanek z forum (w tym moja żona :serce: ) z charakteru i tego co robią w wodzie może być odbierana tak:

I jak Was ma podrywać:

:ping: :aaa:

Oczywiście drugie zdjęcie przedstawia nurka rekreacyjnego w pełnym ekwipunku. Strach się bać :)

Yavox - 27-03-2013, 15:38

Buahahaha...

Paweł, 100%

Włodek K - 27-03-2013, 15:49

Pawel_B napisał/a:
I jak Was ma podrywać:

:ping: :aaa:

Ale koleś ma "krzydło"

[ Dodano: 27-03-2013, 15:51 ]
KUBAMAT,
Nie wypisuj się za szybko, bo nie jest tu tak źle jak Ci się zdaje.

KUBAMAT - 27-03-2013, 15:58

Witam ponownie ,moje pierwsze nurkowania były na basenie we Wrocławiu ze znanym instruktorem z Wrocławia który na pewno sobie przypomni, jak mnie zobaczy,potem nurkowałem rekreacyjnie za granica w ciepłych wodach ,nigdy nie nurkowałem w Polskich jeziorach chciałem raz zobaczyć ,czy mi to odpowiada żeby być pewnym ze chce OWD zdaje sobie sprawę ze bez tego są duże ograniczenia choćby z wypożyczeniem butli lub innego sprzętu i doszkolenie tez sie na pewno przyda NIE MUSICE ODRAZU NIKOGO GWAŁCIC za literkę za słówko za wszystko

[ Dodano: 27-03-2013, 16:03 ]
Zostaje na FORUM NURAS bo mimo wszystko jest tu dużo wspaniałych ludzi

Yavox - 27-03-2013, 16:07

KUBAMAT napisał/a:
Witam ponownie ,moje pierwsze nurkowania były na basenie we Wrocławiu ze znanym instruktorem z Wrocławia

A, jak ze znanym, to zupełnie inna sprawa... ;fuck:

KUBAMAT napisał/a:

:cmook:

Dobra decyzja. Cieszymy się, że nie bierzesz tego wszystkiego zbyt do siebie. Tylko już nie nurkuj z tymi dziesięcioletnimi dziećmi :beer3:

juwisz - 27-03-2013, 16:11

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeżeli chcesz tylko spróbować "jak to jest w polskich jeziorach", to możesz skorzystać z tzw. Intro. Jak spodoba się, to zrobisz OWD/P1.
KasiaK - 27-03-2013, 16:43

Pawel_B napisał/a:
Kasia, odpowiem za kolegów (pewnie części podpadając) ;)

A więc. Większość koleżanek z forum (w tym moja żona :serce: ) z charakteru i tego co robią w wodzie może być odbierana tak:
(...)

Oczywiście drugie zdjęcie przedstawia nurka rekreacyjnego w pełnym ekwipunku. Strach się bać :)

heheheheehe
no wieeeeeeeeeeeeem wiem, że tak jest, ale tak real to nie jest aż tak źle, serio serio ;-)
ale prawdą jest, że jak co weekend spotykam się na łodzi z nastoma chłopami i ja jedna, to ten nooooo, jak kumpla mnie traktują.

z mojej strony to też oczywiście żart był - nie narzekam ;)

[ Dodano: 27-03-2013, 16:46 ]
KUBAMAT napisał/a:
Witam ponownie ,moje pierwsze nurkowania były na basenie we Wrocławiu ze znanym instruktorem z Wrocławia który na pewno sobie przypomni, jak mnie zobaczy,potem nurkowałem rekreacyjnie za granica w ciepłych wodach ,nigdy nie nurkowałem w Polskich jeziorach chciałem raz zobaczyć ,czy mi to odpowiada żeby być pewnym ze chce OWD zdaje sobie sprawę ze bez tego są duże ograniczenia choćby z wypożyczeniem butli lub innego sprzętu i doszkolenie tez sie na pewno przyda NIE MUSICE ODRAZU NIKOGO GWAŁCIC za literkę za słówko za wszystko

git, to nie szukaj partnera do nurkowania tylko zgłoś się do tego znanego instruktora z Wrocławia i poproś o intro w jeziorze.
Jak Ci się spodoba to się zapiszesz na kurs i po kłopocie.

KUBAMAT napisał/a:

i super :tak:

KUBAMAT - 27-03-2013, 19:07

Dziękuje za podpowiedź nie wiedziałem ze to sie nazywa Intro ,jeżeli zrobi sie cieplej to wykupie taka opcje, myślę że znajde kogoś takiego tu na forum
Piotr Stańczuk - 27-03-2013, 21:04

KUBAMAT, pozostanie na forum to słuszna decyzja, jak zrobisz owd to przeczytaj całe, będziesz wtedy więcej kumał, sporo się dowiesz i usystematyzujesz posiadaną wiedzę
TomS - 27-03-2013, 21:19

Piotr Stańczuk napisał/a:
przeczytaj całe
po przeczytaniu całego to tylko schiza murowana :D
KasiaK - 27-03-2013, 21:40

KUBAMAT napisał/a:
Dziękuje za podpowiedź nie wiedziałem ze to sie nazywa Intro ,jeżeli zrobi sie cieplej to wykupie taka opcje, myślę że znajde kogoś takiego tu na forum

świetna decyzja,
super :)
daj znać jak poszło na intro :)

[ Dodano: 27-03-2013, 21:41 ]
TomS napisał/a:
przeczytaj całe
po przeczytaniu całego to tylko schiza murowana :D

hehehehehe :aaa:

Grotto8 - 29-03-2013, 11:35

KUBAMAT, pozostanie na forum to słuszna decyzja, jak zrobisz owd to przeczytaj całe, będziesz wtedy więcej kumał, sporo się dowiesz i usystematyzujesz posiadaną wiedzę

Ewentualnie przestaniesz kumać cokolwiek, zrozumiesz, że nic nie wiesz, a Twoja wiedza okaże się tak usystematyzowana jak wypłaty w Chińskiej fabryce.

KasiaK - 29-03-2013, 11:39

Grotto8 napisał/a:
a Twoja wiedza okaże się tak usystematyzowana jak wypłaty w Chińskiej fabryce.

no to chyba bardzo dobrze? w chińskiej fabryce chodzi wszystko jak w zegarku.

lepiej brzmi - wypłaty w.....cypryjskim banku :P

slawek290 - 29-03-2013, 21:00

KasiaK napisał/a:
lepiej brzmi - wypłaty w.....cypryjskim banku

Wydymali znowu biedaków . Duży ruski i lekko niewiadomego pochodzenia kapitał wyszedł poprzez filie cypryjskich banków w Moskwie i w Londynie spokojnie przelewami :beer3: .
Rewolucja ... na wzór francuskiej rozpi.... li to całe ustrojstwo . Biedaków kiedyś w końcu tyłki rozbolą od tego ruchania . Wytną wszystko bogatsze od nich w pień :buuu: .

KUBAMAT - 31-03-2013, 08:13

Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje.
Mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.

Pawel_B - 31-03-2013, 20:00

Śnieg pada, ogarnij się.....

Wesołych Świąt, żeby nie było że tu tylko malkontenci :): )

KUBAMAT - 06-04-2013, 18:57

Witam pytanie czy w butli można trzymać powietrze parę miesiecy ..tylko bez krytyki ,,

[ Dodano: 06-04-2013, 19:05 ]
oczywiście sprężone

slawek290 - 06-04-2013, 19:07

KUBAMAT napisał/a:
Witam pytanie czy w butli można trzymać powietrze parę miesiecy ..tylko bez krytyki ,,

Można , ale się nie powinno . Zwłaszcza jak nie jesteś pewien kto i w jakich warunkach nabijał . Jeśli nabijali w straży spalinową Gerą na orginalnych filtrach z 1978 roku to raczej nie powinieneś . Jeśli butla jest zardzewiała w środku to podobno zachodzą też niekorzystne reakcje chemiczne . Lepiej wypuścić i napełnić świeżym powietrzem " w telewizji tlenem" przy okazji wzrokowo ocenić stan butli wewnątrz .

KUBAMAT - 06-04-2013, 19:13

Jeszcze jedno czy w butach 5 mm da sie nurkować w maju

[ Dodano: 06-04-2013, 19:21 ]
bez skarpet

[ Dodano: 06-04-2013, 21:25 ]
chyba głupie pytanie ,bo bez odpowiedzi,

arkac123 - 06-04-2013, 21:43

KUBAMAT napisał/a:
bez skarpet

No można - nurkowanie nie jest problemem, najgorzej będzie jak wyjdziesz z wody :ping:
Na nurkowiskach widok nurków nawet w płetwach kaloszowych wcale nie należy do rzadkości...

Po moim pierwszym nurkowaniu w maju (buty 5 mm, pianka 5+5, czas nurkowania 40 min), dochodziłam kilka godzin do siebie, i nabawiłam się lekkich odmrożeń twarzy - ale ja jestem ekstremalnym zmarzluchem.

Weź pod uwagę, że im bardziej zmarzniesz, tym szybciej podejmiesz decyzję o kupnie SS. :aaa:

slawek290 - 06-04-2013, 21:59

KUBAMAT napisał/a:

Da się i bez butów . Buty mają małe znaczenie . Większe ma pianka na korpusie . W początkowej fazie raczej będzie Ci ciepło . Jak się nauczysz nurkować to zaczniesz odczuwać zimno .

fieldrunner - 23-06-2013, 12:55

slawek290 napisał/a:
KUBAMAT napisał/a:

Da się i bez butów . Buty mają małe znaczenie . Większe ma pianka na korpusie . W początkowej fazie raczej będzie Ci ciepło . Jak się nauczysz nurkować to zaczniesz odczuwać zimno .

post edytowany, o uwagę mocno personalną nt jednego z użytkowników
KasiaK

Co do pytania to trzeba by trochę sprecyzować. Gdzie chcesz nurkować w maju? Na egipt to może być trochę za grube dziadostwo i będzie ci niekomfortowo. Jeśli nurkujesz na zakrzówku to polecam kupić skarpety neoprenowe np 2,5mm i powinno być optymalnie. Woda nie będzie ci chlupotać w butach i powinien być lepszy komfort cieplny.

TomS - 23-06-2013, 14:11

fieldrunner napisał/a:
Czytając kolejnego twojego posta sławku zaczynam się zastanawiać czy ty wogóle potrafisz czytać ze zrozumieniem czy utknąłeś ze swoją edukacją w momencie kiedy tata cię bił za słabe oceny...
Jeśli nie rozumiesz sensu wpisu to poproś o wyjaśnienie. Sławek napisał prawdę.
slawek290 - 23-06-2013, 15:03

fieldrunner napisał/a:
Czytając kolejnego twojego posta sławku zaczynam się zastanawiać czy ty wogóle potrafisz czytać ze zrozumieniem czy utknąłeś ze swoją edukacją w momencie kiedy tata cię bił za słabe oceny...

Poziom Twojej wypowiedzi przypomina pana Zubola w kilku osobach . Początkowo bardzo grzecznie a po kilku postach do retoryki pana na literkę ....

Kolego - czy ktoś z obecnych na forum może potwierdzić ze nie naprawdę istniejesz , a nie jesteś chorym wytworem jeszcze bardziej chorego osobnika ?

Jak chcesz to jutro będę w Krakowie - może się spotkamy .

fieldrunner - 23-06-2013, 17:25

Nie jestem przyzwyczajony do spotykania się z ludźmi którymi gardzę.

Nie jestem też niemiły i agresywny, chyba że ktoś mi zajdzie za skórę tak jak ty w innych postach. Po prostu zachowałeś się jak cham i prostak, ale to moja prywatna opinia.

Ja też bez winy nie jestem, faktycznie wchodzenie w dyskusję i poddawanie się emocjom wywołanym przez takiego forumowicza jak ty to głupi pomysł.

Co do mojego komentarza we wcześniejszym wpisie to po prostu nie lubię jak ktoś daje bezsensowne odpowiedzi. Bo żadne pytanie nie jest bezsensowne. Ktoś w końcu je zadaje z jakiegoś powodu. Więc jak nie masz niczego w głowie co możesz napisać i wniosło by jakiś pozytyw do konwersacji to po prostu nie postuj.

FR

slawek290 - 23-06-2013, 21:24

fieldrunner napisał/a:
Nie jestem przyzwyczajony do spotykania się z ludźmi którymi gardzę.

Wybacz ... że wprost nie napisze , co o Tobie sądzę . Myślę iż za taką pogardę powinieneś dostać drugiego paska

Moim zdaniem nie istniejesz - jesteś nikim . Jak się mylę to przeproszę i odszczekam . Jesteś bytem chorej wobrażni , i dla tego nie możesz się spotkać .... czy to ze mną czy kimkolwiek innym z forum .

Czy ktoś Cię zna i może potwierdzić że istniejesz ?

Prawie od dwóch lat nurkujesz i jesteś na forum . Nie możliwe jest aby nikt Cię nie znał .
No chyba że Zubol , albo Padmapatra :aaa:

TomS - 24-06-2013, 01:19

fieldrunner napisał/a:
Co do mojego komentarza we wcześniejszym wpisie to po prostu nie lubię jak ktoś daje bezsensowne odpowiedzi.
slawek290 napisał/a:
Da się i bez butów . Buty mają małe znaczenie . Większe ma pianka na korpusie .
Chodzi o utratę ciepła przez organizm a także o odczucia zimna.
Niewiele ciepła ucieka przez stopy (szczególnie, że organizm poddany niskiej temperaturze dość szybko ogranicza w nich krążenie), znacznie ważniejsze jest izolowanie korpusu, głowy, pach i pachwin. Jeśli te są porządnie izolowane to może dojść do sytuacji, kiedy "bose" stopy w zasadzie nie marzną lub marzną nieznacznie.
Kontekst braku ochrony podczas ewentualnego stąpania po dnie chyba nie wymaga omówienia?

slawek290 napisał/a:
W początkowej fazie raczej będzie Ci ciepło .
A to dlatego, że ciało jest jeszcze nagrzane wewnętrznie. Odczucie zimna w stopy to nie to samo co wychłodzenie.

slawek290 napisał/a:
Jak się nauczysz nurkować to zaczniesz odczuwać zimno .
A to z powodu umiejętności spowolnienia oddechu a tym samym i rytmu serca; także umiejętność rozluźniania ciała, relaks i bardzo skromne ruchy potrzebne do napędzania - to wszystko razem powoduje szybsze i skuteczniejsze wyziębienie organizmu. Nurek początkujący jest spięty, pływa szybko i w nieoptymalnej pozycji tracąc więcej energii ale jednocześnie skuteczniej się ogrzewając. Nie jest to poprawne ale statystycznie popularne.

Mam nadzieję, że po tych wyjaśnieniach uznasz swoje oskarżenia względem merytoryczności wpisu Sławka za pochopne.