FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FREEDIVING - Ocean Men

Sonny - 31-05-2004, 22:40
Temat postu: Ocean Men
Witam...
Czy ktos z Was moze wie skad mozna sciagnac film "Ocean Men" , bo szukam w necie i cos znalesc nie moge...
Pozdrawiam

ed - 01-06-2004, 01:14

Jak by co mam na plycie, zripowany z canal plus, kiedys byl chyba na forumowym ftp, ale teraz nie widzialem. Jak kumpel mi odda plyte to albo gdzes go moge wrzucic albo ci wyslac. Jedyna wada to rozjerzdza sie dzwiek z obrazem, ale to kwestia kodekow.

pozdrowienia
ed

Sonny - 02-06-2004, 10:34

FTP dziala wiec fajnieby bylo gdybys mogl go tam wrzucic...
Sonny - 02-06-2004, 10:37

Moze lepiej nie, bo jak widze predkosc scigania z FTP to taki film to pewnie rok bym sciagal...moze korzystasz z DC++ wtedy bym to wziol od Ciabie za pomoca tego programu...albo jakos inna betoda ktora bedzie dobra (szybka)

Pozdrawiam

Silesian - 21-06-2004, 22:23

Mogę pomóc. Nagram i wyślę. :)
Sonny - 21-06-2004, 22:28

Bylbym Ci bardzo wdzieczny, a jak mialbym Ci zwrucic koszty za plyty i przesylke ??
Silesian - 21-06-2004, 22:41

Wyślij adres pocztowy na e-mail lub na GG. Nagrasz komuś następnemu. :) Niech ten łańcuszek szczęścia się rozwija....
Ja też dostałem od MTBikera (pozdrawiam!).
Poleci dalej. Mam też "Big Blue" w wersji reżyserskiej.

ovo - 01-08-2004, 18:53

ed napisał/a:
Jak by co mam na plycie, zripowany z canal plus, kiedys byl chyba na forumowym ftp, ale teraz nie widzialem. Jak kumpel mi odda plyte to albo gdzes go moge wrzucic albo ci wyslac. Jedyna wada to rozjerzdza sie dzwiek z obrazem, ale to kwestia kodekow.

pozdrowienia
ed

--------------------------------------------------------
hmmm.... a wiesz może jakich kodeków ?? bo kiepsko się ogląda z rozjechnym dźwiękiem :( ( niedawno ściągnąłem filmik )
POZDRAWIAM !

Sonny - 01-08-2004, 21:22

Ja ma ACE MEGA CODECS PACK i wszystko dziala tak jak nalezy....

Pozdrawiam...

ovo - 01-08-2004, 22:31

Sonny napisał/a:
Ja ma ACE MEGA CODECS PACK i wszystko dziala tak jak nalezy....

Pozdrawiam...

------------------------------------------
Dzięki ... już je zasysam.

Sonny - 01-08-2004, 23:01

Nie ma sprawy, jakie sa sceny w wersji rezyserskiej Big Blue, ktorych nie ma w normalniej wersji, albo o ile jest dluzsza (ile trwa) wersja rezyserska ??

Pozdrawiam

Silesian - 01-08-2004, 23:06

Między innymi jest dość długa scenka jak obaj nurkowie Enzo i Jackues pracują na platformie wiertniczej i piją alkohol pod wodą :) (niezbyt to mądre...). A poza tym jest kilka drobnych różnic. Niewiele. Ale warto go mieć.
squalo - 31-08-2004, 15:58
Temat postu: Prośba do Sielsiana
Cześc Silesian,

mam nadizeję, ze nie nadużyję Twojej dobrej woli ;-) a i Ty okażesz się cierpliwym kumplem nurasem.... :evil:
mógłbym liczyć na płytkę z filmami? Do stolicy ślaska mam niedaleko, wiec chętnie odbiorę ją osobiście :roll:

pozdr

squalo

Silesian - 01-09-2004, 08:26

Nie widzę problemu. Zadzwoń tylko wcześniej, to się umówimy.
Olgierd 0691563266

squalo - 01-09-2004, 09:26

bardzo dzięki:-)

zadzwonię jak będę jechał, OK?

pozdr

squalo

Silesian - 22-09-2004, 22:06

Płyty czekają. Nie odbierasz?
jcsjacekj - 22-11-2004, 16:14

Ja w sprawie filmu(ów).
Widziałem kiedyś filmik dokumentalny o ratowaniu delfina (nazwali ją Stephani, na Dicvovery Channel) w którym występował Pelizzari. Po obejrzeniu jego stylu i możliwości doznałem szoku (150m :shock: w "no limits" czyli ciśnienie 16 atmosfer na ciało - to poprostu S-F ...).

Mam szybkie łącze w pracy (DSL 1Mbit) to może jakiś peer-to-peer albo ftp ?

P.S.
Może być jakiś inny dowolny filmik o nurkowaniu jeśli masz.

Ja mam tylko "Big blue" (DVD, VHS, Divix i Soundtrack), jak ktoś zainteresowny to mogę udostępnić :lol:

sQba - 22-11-2004, 18:29

Sonny napisał/a:
Nie ma sprawy, jakie sa sceny w wersji rezyserskiej Big Blue, ktorych nie ma w normalniej wersji, albo o ile jest dluzsza (ile trwa) wersja rezyserska ??

Pozdrawiam

Wiecej scen łuzkowych, film trwa 163 minuty :)

Khoza - 22-11-2004, 18:49

o ile sie nie myle, w rezyserskiej jest jeszcze fajna scena jak Enzo i Mayol pracuja (raczej krotko ;) ) na platformie
Przemek - 22-11-2004, 20:35

Sonny możesz mi przesłać Ocean Mena????
Silesian - 23-11-2004, 08:47

jcsjacekj napisał/a:
Mam szybkie łącze w pracy (DSL 1Mbit) to może jakiś peer-to-peer albo ftp ?

Na serwerze FTP masz 3 filmy: Ocean Men, Open Water i Atlantis. Polecam pierwszy i trzeci.
Parametry (jeśli nie znasz):
host: 83.16.180.114
user: forumupl
pass: nuras

Jak nie zadziała, to sprawdź czy dobrze wpisałeś usera "forumupl"

jcsjacekj - 27-11-2004, 23:59

Silesian, dzieki za udostepnienie.
Pobieram. Mam tylko pytanie. Szybkość pobierania 4-5kbps. To jest max co daje ten serwer ? Ściągam Ocean Men'a i prognzuje mi na 35 godzin :roll:

Silesian - 28-11-2004, 18:12

Ja nie udostępniłem tych plików. One po prostu są na serwerze, także podziękowania są zbyteczne. W sprawach technicznych najlepiej pytać admina DarkaS.
jcsjacekj - 04-12-2004, 00:18

Mam "The Abyss" (Głębia) Wydanie Specjalne (2h47m) na DVD :razz:
Jak ktoś lubi ten filmik, to mogę skopiować. Jak będzie chwila czasu (praca-dom-praca-dom) to może zrobie Divixa, ale trochę szkoda - no bo długi jest :???:

A tego Ocean Men'a to dogadałem się z Darkiem S. ... tak więc jest OK. :lol:

Tomasz-Szeryf - 04-01-2005, 14:16

Cytat:
Mam "The Abyss" (Głębia) Wydanie Specjalne (2h47m) na DVD
Jak ktoś lubi ten filmik, to mogę skopiować. Jak będzie chwila czasu (praca-dom-praca-dom) to może zrobie Divixa, ale trochę szkoda - no bo długi jest

Posiadam wersję Divx jeśli ktoś zainteresowany z miła chęcią udostępnie !

jcsjacekj - 04-01-2005, 14:22

A ciągnąc dalej temat The Abyss, to ile jest prawdy w możliwości oddychania natlenioną cieczą ? Chodzi mi o scenę z myszką (naprawdę ją zalewją płynem) no i scena zalewania kombinezonu - facet zalewa sobie płuca cieczą. Science-Fiction ? Bardzie Science czy bardziej Fiction ?
snoop - 04-01-2005, 15:47

jcsjacekj napisał/a:
Bardzie Science czy bardziej Fiction ?

Myślę, że tu znajdziesz odpowiedź na swoje wątpliwości:
http://www.chm.bris.ac.uk...d_breathing.htm
http://www.scienceweb.org/movies/abyss.html
http://yarchive.net/med/liquid_breathe.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_breathing
http://health.ninemsn.com.au/article.aspx?id=2754

poza tym http://www.google.pl/sear...aj+z+Google&lr=

a i chyba na forum to już kiedyś było poruszane, ale szukaj ze mną nigdy dobrze nie współpracował

jcsjacekj - 04-01-2005, 15:53

Wow.
Dzieki za szerokie wskazówki. Wieczorkiem poczytam ...

snoop - 04-01-2005, 15:57

Zawsze do usług :)

Have fun

pozdravki

jcsjacekj - 04-01-2005, 23:47

No to jedanak science :cool:
Najciekawsze, że oddychanie płynem pozwala uniknąć potrzeby dekompresji i narkozy azotowej.
Tylko myśle, że to zalewanie sobie płuc płynem musi być baaaaardzo nieprzyjemne :mad:

Te_Pe - 05-01-2005, 07:42

Sci-Fi.

Jeśli dobrze pamietam, to nie ma problemów z oddychaniem.......

Problem pojawia się później - ciecz wymywa z pęcherzyków coś,
co zapobiega ich zlepianiu się ...

(tu proszę fachowców o parę medycznych terminów.... :sm: )

i płuca Ci się zapadają.....
R.I.P. :angel:

snoop - 05-01-2005, 13:27

Te_Pe napisał/a:
ciecz wymywa z pęcherzyków coś,
co zapobiega ich zlepianiu się

Ten cuś nazywa suię surfaktantem. Jest to substancja zapobiegająca zapadaniu się płuc

"Surfaktant jest specyficznym rodzajem detergentu ułatwiającym proces rozprężania pęcherzyków płucnych podczas wdechu."

Więcej w temacie płuc i oddychania

Pozdravki